tag:blogger.com,1999:blog-6880446781417503767.post5697941511000131468..comments2023-04-16T13:50:27.941+03:00Comments on Mari A:n kirjablogi: Seija Vilén ja Anna Kortesalmi: Sormet sahramissa - ruokaa ja kirjoja IntiastaMari A.http://www.blogger.com/profile/17021657829221855300noreply@blogger.comBlogger13125tag:blogger.com,1999:blog-6880446781417503767.post-7126413725815577972011-10-12T18:13:11.528+03:002011-10-12T18:13:11.528+03:00Minä tein tätä ruokaa tänään. Muuten kirjaimellise...Minä tein tätä ruokaa tänään. Muuten kirjaimellisesti ohjeen mukaan smetanoineen päivineen, mutta vihreän chilin tilalle laitoin punaisia chilihiutaleita. Tuli ihan sikahyvää! Heti kun oli saanut kaiken syötyä, teki mieli lisää - pitää siis tehdä myöhemmin uudelleen...<br /><br />Olisi vaan pitänyt älytä panna kansi päälle heti sinapinsiementen lisäämisten jälkeen, sillä ne todella pomppivat kuumassa öljyssä...<br /><br />Kuvista vielä. Minusta osa kuvista näytti siltä, kuin ne olisi kuvattu liian hämärässä. En osaa analysoida valokuvia ja itse olen kuvaajana räpsijä, mutta jotain samaa niissä oli kuin omissa kuvissa silloin, kun pitää kuvata hämärässä sisätilassa eikä saa kunnon valaistusta mistään. Kun taas vaikka kirkkaassa luonnonvalossa kuvat onnistuvat kuin itsestään. Liian hämärässä otettuja kuvia en ole osannut edes photoshoppaamalla parantaa, tosin photoshoppaajana olen samalla tasolla kuin kuvaajanakin, eli hyvin vaatimattomalla.Sallahttps://www.blogger.com/profile/07838210069839267452noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6880446781417503767.post-49000198805716026542011-10-12T09:59:17.165+03:002011-10-12T09:59:17.165+03:00ja tässä vielä itse hevosen suusta ;)
Eli Bhagatin...ja tässä vielä itse hevosen suusta ;)<br />Eli Bhagatin omasta blogista:<br />http://www.chetanbhagat.com/blog/2009/12/31/a-book-a-film-and-the-truth/Seija Vilénhttps://www.blogger.com/profile/17851190226507452150noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6880446781417503767.post-35265221236397992722011-10-10T19:12:54.769+03:002011-10-10T19:12:54.769+03:00Seija: no niinpä onkin! Piti oikein käydä lukemass...Seija: no niinpä onkin! Piti oikein käydä lukemassa pussin sisältö. <br />Joka päivä oppii jotain uutta.Mari A.https://www.blogger.com/profile/17021657829221855300noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6880446781417503767.post-65075652760245058552011-10-10T18:26:09.915+03:002011-10-10T18:26:09.915+03:00Curry-jauheessa on kurkumaa, siksi sekin värjää ke...Curry-jauheessa on kurkumaa, siksi sekin värjää keltaiseksi. ;)Seija Vilénhttps://www.blogger.com/profile/17851190226507452150noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6880446781417503767.post-7827628964658543692011-10-10T15:24:52.479+03:002011-10-10T15:24:52.479+03:00Marian kommentti katosi johonkin, anteeksi en tied...Marian kommentti katosi johonkin, anteeksi en tiedä mitä tapahtui... <br /><br />Mutta Maria kommentoi kuvista. Sanoisin, että kirjan kuvat juomista olivat parempia. Ja luulen, että se ns. kotikutoisuus voi johtua jostain painoseikoista, joista en tiedä mitään muuta kuin että joskus kopioidessa hyvän kuvan siitä tulee jotenkin epäselvä... En siis tiedä noista painopuolen asioista mitään ;DMari A.https://www.blogger.com/profile/17021657829221855300noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6880446781417503767.post-46897984162088944122011-10-10T14:11:50.649+03:002011-10-10T14:11:50.649+03:00Ina, joo aika monesti olen tehnyt tätä samaa, mutt...Ina, joo aika monesti olen tehnyt tätä samaa, mutta ilman sitä jogurttia - laitan tomaattia tilalle ja ruoasta tulee vähän vetisempi. <br /><br />Kirjan ohjeessa oli muistaakseni kurkumaa, joka myös värjää ruoan, mutta ei ilmeisesti niin paljon kuin curry =)Mari A.https://www.blogger.com/profile/17021657829221855300noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6880446781417503767.post-72770546465749866702011-10-10T12:44:26.186+03:002011-10-10T12:44:26.186+03:00mun mielestä on ihan loistavaa lukea teidän omista...mun mielestä on ihan loistavaa lukea teidän omista kokeiluista, siihen kirjan on tarkotuskin innostaa! tosi kiinnostavaa, olen itse nimittäin etenkin etnisen ruuan suhteen ihan feikki-kokki ja käytän usein sitä mitä kaapissa on, kun en jaksa tetsata kaikkien erikoisainesten perässä. lopputulos sitten vaihtelee.. ;) mutta tällä kertaa sitä feikkausta voi tehdä ihan luvan kanssa. ps. ja kyllä, curry tekee kaiken keltaiseksi.inahttp://www.lily.fi/palsta/inahdusnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6880446781417503767.post-10326005451382254742011-10-10T11:38:39.571+03:002011-10-10T11:38:39.571+03:00Seija, =)
Toistaiseksi mä olen jättänyt korianter...Seija, =) <br />Toistaiseksi mä olen jättänyt korianterin vain pois ;D Jotenkin se on voimakas maku, joka ei ole ihan mun omani.Mari A.https://www.blogger.com/profile/17021657829221855300noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6880446781417503767.post-31184482821866561032011-10-10T09:58:50.335+03:002011-10-10T09:58:50.335+03:00Kiitos, Mari! Korianterinlehdet voi korvata persil...Kiitos, Mari! Korianterinlehdet voi korvata persiljalla - tai voi ne jättää vain poiskin. :)Seija Vilénhttps://www.blogger.com/profile/17851190226507452150noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6880446781417503767.post-84971568978291243962011-10-09T22:42:11.613+03:002011-10-09T22:42:11.613+03:00Kiva ja monipuolinen postaus, kiitos! Jäin miettim...Kiva ja monipuolinen postaus, kiitos! Jäin miettimään tuota kuvajuttua, josta oli Sallankin blogissa puhetta. Siinä vaiheessa, kun syötävästä (ei lakalla tms. stailatusta) ruuasta otetut kuvat tuntuvat kotikutoisilta, niin vika on ehkä jossain muualla kuin valokuvissa :). Vähän sama, kuin moittisi aidon väristä mehua valjuksi verrattuna e-koodeilla värjättyyn... Enkä siis kritisoi tässä nyt sinun kommenttiasi vaan tätä systeemiä :).Maria/Sinisen linnan kirjastohttps://www.blogger.com/profile/08083347651170712952noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6880446781417503767.post-31847307498742029112011-10-09T20:58:19.019+03:002011-10-09T20:58:19.019+03:00Hannele: =)
Vera: kyllä, olisi kiva myös italiala...Hannele: =)<br /><br />Vera: kyllä, olisi kiva myös italialaisen keittiön puolelta tällainen kirja.Mari A.https://www.blogger.com/profile/17021657829221855300noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6880446781417503767.post-71941143250042641182011-10-09T15:40:07.789+03:002011-10-09T15:40:07.789+03:00Vau, tämä kirja kuulostaa just niin hyvältä kuin o...Vau, tämä kirja kuulostaa just niin hyvältä kuin olin ehtinyt kuvitellakin. Tykkään itse hurjasti tuosta ideasta, että yhdistetään resepteihin kulttuurin esittelyä laajemminkin -itse haluaisin tehdä samaa italialaiselle keittiölle. :)Notorious C.H.I.C.https://www.blogger.com/profile/04560434195678103318noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6880446781417503767.post-86704001106727460322011-10-09T12:40:05.673+03:002011-10-09T12:40:05.673+03:00Kukkakaali on herkkua.Kukkakaali on herkkua.Hannelen kirja-paratiisihttp://hannelesbibliotek.blogspot.com/noreply@blogger.com