MARI A:N KIRJABLOGI

Kirjablogissani kirjoitan lukukokemuksistani, lukemistani kirjoista ja niistä kirjoista, jotka haluaisin lukea. Välillä myös kirjoitan ja kuvaan jotain muuta elämästäni.

Viestit kulkevat osoitteeseen mariankirjablogi@yahoo.fi

torstai 13. maaliskuuta 2014

Karim


Karim on Toni Karosen (teksti) ja Harri Honkalan (kuvitus) tekemä sarjakuva, jota olen seurannut ykkös- ja kakkososan ajan - ja nyt sain Karimin 3. ja 4. osan. 

Karim on nuori poika, joka ei isänsä neuvoista huolimatta ole mennyt töihin, vaan hän hengailee kaduilla Turussa, jossa poliisi on menettänyt otteensa rikoksista ja rikollisista. Karim on liittynyt jengiin, joka aloitti sotansa rikkaita vastaan sarjan toisessa osassa. Toisessa osassa Karim on mukana jengin ensimmäisessä varsinaisessa iskussa, josta hänelle jää huono maku. 

Kolmas osa, Rikos ja rangaistus, alkaakin siitä, että Karim huomaa, että hänen isänsä oli oikeassa: hänen ei olisi pitänyt lähteä mukaan jengiin. Karim katuu, kertoo asiasta perheelleen ja miettii, miten voisi hyvittää tekonsa. Eko Bombata, jengin pomo, ei ehkä kuitenkaan päästä Karimia aivan niin helpolla joukoistaan. 


Pääseekö Karim eroon niistä, joista haluaa vai voittaako Eko Bombata? Miten käy Turun rikosaallon harjalla? Entä Suomen, jossa irtisanotaan valtavia määriä töyntekijöitä koko ajan. Tulevaisuus näyttää synkältä: 


Kolmannessa ja neljännessä osassa kirjasarjassa jatkuu sen kakkososassa alkanut väkivalta ja räiskintä. Väkivallalla ei kuitenkaan mässäilty, vaan myös juonta kuljetettiin eteenpäin ja väkivaltakohtaukset keskittyivät muutamille sivuille. Kohtauksissa oli käytössä lähikuvia ja kuvia oli erilaisista kuvakulmista. 

Neljännessä osassa eli Pelätkää viiltäjää -kirjassa esiin astuu uusi hahmo, josta on aiemmin vain vinkkailtu. Viiltäjän henkilöllisyys ei selviä, mutta Viiltäjä asettuu selvästi heikomman puolelle ja tässä teoksessa on muita pidempää taistelukohtausta. 

Jotenkin kiinnyin kirjaa lukiessani hahmoihin niin, että jäin jo taas odottamaan seuraavaa osaa sarjaan. Sanotaanko, että miljöönä Turku on myöskin kiehtova (siis ei aina Helsinki!), ja Turun kohtalo mietityttää. Kasvaako rikkaiden ja köyhien välinen kuilu, lähteekö katujen väkivalta käsistä. Ja ehkä kaikkein eniten odotan sitä, että mitä sarjakuva haluaa sanoa maailmasta: kenen puolelle tässä vielä asetutaankaan?

Karosen ja Honkalan tekemisiä Karimin suhteen pääsee tarkstelemaan heidän kotisivuiltaan täältä.


Aiemmin olen lukenut teokset: 
Karim saalis ja saalistaja ja
Karim - tarkoitus pyhittää keinot

Ensimmäisen kirjan löysin sattumalta, toinen oli pakko lukea, ja nämä kaksi jälkimmäistä sain tekijöiltä. 

1 kommentti:

  1. Minun oli pakko tulla katsomaan että mistä Karimista täällä puhutaan, ensin juolahti mieleeni että onko se Mari mennyt kirjoittamaan Putouksen Karimista jälkijunassa. :D Ei kuitenkaan. :D

    VastaaPoista