MARI A:N KIRJABLOGI

Kirjablogissani kirjoitan lukukokemuksistani, lukemistani kirjoista ja niistä kirjoista, jotka haluaisin lukea. Välillä myös kirjoitan ja kuvaan jotain muuta elämästäni.

Viestit kulkevat osoitteeseen mariankirjablogi@yahoo.fi

sunnuntai 28. toukokuuta 2017

Kesälukuhaaste 2017

Tässä vaiheessa kalenterivuotta alkaa haaveilu kesästä, vaikka melkoinen epäusko onkin parin kuukauden ajan ollut sen suhteen, tuleeko koko kevät/ kesä tänä vuonna ollenkaan. Epäuskoa vastaan taistellakseni aloin katsella omasta kirjahyllystäni sellaisia kirjoja, jotka tuovat erityisesti kesäistä mieltä ja jotka tekisi kesällä mieli lukea. Samanlainen lukuhaaste tuli blogiini myös viime keväänä, aivan kaikkia kirjoja en viime kesänäkään lukenut, joten ryppyotsainen haaste tämä ei ole, kunhan vain hieman etukäteen katselen, mitä kesällä lukuun ottaisin. Ja osa viime vuoden kirjoista toki pääsi haasteesen mukaan tänäkin vuonna (linkki)Kesästä tulee ensimmäisenä mieleen värit: sininen, keltainen, vihreä - päädyin värien sijaan valitsemaan kuitenkin kirjoja, joiden kansikuvissa on jotain kesäistä (värien lisäksi): 

Luonto herää keväisin eloon, ja luonto on kansikuvissa ainakin näissä kirjoissa: 

* Arundhati Roy: Joutavuuksien jumala
* Heidi Jaatinen: Kaksi viatonta päivää 
* Juha Itkonen: Palatkaa perhoset
* Katherine Pancol: Krokotiilin keltaiset silmät/ Kilpikonnien hidas marssi/
Central Parkin oravat ovat surullisia maanantaisin 
* Jonathan Franzen: Vapaus
* Suomen somalit
* Venla Hiidensalo: Karhunpesä 
* Marja-Liisa Vartio: Hänen olivat linnut
* Maja Lunde: Mehiläisten historia Vaikka moni matkaa maaseudulle kesäisin, on kesällä kaupungissakin paljon kaikkea, kesä tulee mieleen näistä kaupunkikansista, joissa myös kahvi on tärkeässä roolissa - omissa mielikuvissani kesäpäivä alkaa aina aamukahvilla terassilla.

* Vera Vala: Tuomitut
* Michael Ondaatje: Divisadero
* Mario Vargas Llosa: Tuhma tyttö
* Marja-Liisa Vartio: Se on sitten kevät
* Alan Drew: Vesipuutarhat
* Ian McEwan: Sovitus
* Ben Okri: Vaarallista rakkautta 
* Anita Brookner: Päivät Pariisissa


Ranta ja meri on myös kesällä Se Juttu, välillä myrskyää, välillä on tyynempää. Siksi rantakannet ovat kesän ykkösasia, tietenkin: 

* Nina Banerjee-Louhija: Kuin varjo kuvastimessa / Tiikerinhetki
* Anne Tyler: Nooan kompassi
* Karl Ove Knausgård: Taisteluni - Ensimmäinen kirja
* Imre Kertész: Tappio
* Alice McDermott: Hurmaava mies


 Ja sitten on kaikkia muita kesäisiä fiiliksiä kirjojen kansissa, kuten näissä kirjoissa: 

* Alan Hollinghurst: Vieraan lapsi
* Liza Marklund: Paikka auringossa
* Colm Tóibín: Äitejä ja poikia
* Alice Munro: Hyvän naisen  rakkaus
* Fabio Genovesi: Live Bait
* Harper Lee: Kuin surmaisi satakielen 


Katsotaan taas loppukesästä, mitä kirjoja tuli luettua näistä kesän mieleen tuovista kirjankansista, ja toiko lupas kesäfiiliksestä kansissa kesää myös kansien välissä.

10 kommenttia:

 1. Samaa mieltä kesäpäivän alotuksista: Vielä kun aurinko paistaisi, ei tässä muuten oikein pääse fiilikseen. Sain ytästä pari lukuvinkkiä, erityisesti nuo Otavan kirjaston kirjat kiinnostaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Otavan kirjastossa on helmiä - olen keräillyt kirjahyllyyni sekä Otavan että Tammen kirjasarjaa, näyttävät kivalta hyllyssä ja kirjat ovat myös hyviä =) Aurinko toivottavasti tulee pian takaisin, nythän tuo taas katosi...

   Poista
 2. Hienot listat sinulla! ❤

  Voisin yrittää mukaan Knausgårdin ja Brooknerin lukemiseen. Molemmat nimittäin ovat hyllyssä ja olleet pitkään luettavien listalla.

  Luin Vartion Hänen olivat linnut juuri viime kesänä laiturin nokassa ja Bengtskärin matkalla. Kun nyt näin sen tuossa kuvassasi, niin tuli aivan kesäfiilis. Ihanaa - sieltä se kesä on tulossa! ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama vika täällä, eli kirjat ovat odotelleet jo kauan kirjahyllyssä, silläkin perusteella olisi kiva päästä lukemaan nämä kaikki (tai ainakin osa). Olen myös lukenut Hänen olivat linnut aiemmin, mutta nyt tekee mieli palata kirjaan. Vartio on lempikirjailijani, tai yksi niistä.

   Poista
 3. Noistahan saa jo kivan kattauksen kesälukemiseksi. Olen lukenut Kuin surmaisi satakielen, Paikka auringossa, Taisteluni I, Vesipuutarhan, Sovituksen, Karhunpesän ja Kaksi viatonta päivää. Näistä lukemistani pidin enniten Kuin surmaisi satakielen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuin surmaisi satakielen tuli luettua joskus kauan aikaa sitten. En muista kirjasta oikein mitään, siksi haluan palata sen maailmaan. Muutkin kirjat kyllä kuumottelee..

   Poista
 4. Olen lukenut viisi listaamaasi kirjaa ja - aivan kuin Mai edellä - pidän eniten kirjasta Kuin surmaisi satakielen. Olen lukenut se monta kertaa. Suosittelen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä ehdottomasti pitää palata tähän kirjaan, en rehellisesti sanoen muista oikein mitään kirjasta, ja siksi pakko lukea uudelleen. Noussee lukupinossa näiden kehujen myötä =)

   Poista
 5. Mainio lista! Olen lukenut viisi listasi kirjaa, ja Tuhma tyttö, Vapaus, Tappio ja Äitejä ja poikia löytyy omaltakin lukulistalta. Tuhma tyttö ja Vapaus ovat odottaneet vuosia omassa hyllyssä, mutta jotenkin Vapauden järkälemäisyys on vielä pitänyt minut loitolla kirjasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama juttu, omassa kirjahyllyssä näistä moni pölyyntynyt turhan kauan aikaa... Vapaus odottaa kyllä jotain sateista aikaa kesästä (toivottavasti ei kuitenkaan tule), voisin lukea sen vasta syksylläkin =) Välillä on kyllä ihanaa syventyä paksuun kirjaan.

   Poista