MARI A:N KIRJABLOGI

Kirjablogissani kirjoitan lukukokemuksistani, lukemistani kirjoista ja niistä kirjoista, jotka haluaisin lukea. Välillä myös kirjoitan ja kuvaan jotain muuta elämästäni.

Viestit kulkevat osoitteeseen mariankirjablogi@yahoo.fi

sunnuntai 19. helmikuuta 2017

Leffoja kirjoista - osa 1

Kotiin on tullut kasa elokuvia, jotka olen ajatellut katsoa "sitten joskus". No, joskus oli nyt, kun halusin parannella flunssani. Katsottavakseni valikoitui elokuvia, jotka ovat myös kirjoina olemassa - halusin nähdä kirjojen leffaversiot, osan kirjoista olen lukenut ja osaa en ollenkaan - ja siksi halusin muistutella/ tietää, mitä näissä tarinoissa tapahtuu

Sinä päivänä -kirjan luin vuonna 2011, joten oli kiinnostava katsoa kirja elokuvana - tapahtumat tulivat mieleeni sitä mukaa kuin filmi eteni. Kirjan lukeminen ei ollut mitenkään järisyttävä lukuelämys ja kirjassa oli valmiiksi paljon dialogia, joten tarina toimi elokuvana. Jim Sturgess oli loistava valinta Dexteriksi, ja Anne Hathawayn tarvitsi vain ottaa silmälasit pois muuttuakseen kaunottareksi. Elokuvan tarina pääsi yllättämään, koska en muistanut enää kaikkia kirjan käänteitä. Surullinen elokuva, joka sai miettimään: mitä jos ajan olisi käyttänyt toisin?Ps. Rakastan sinua on  alun perin Cecelia Ahernin kirjoittama teos, enkä ole varma, olenko lukenut sen vai en. No, joka tapauksessa Ahern kirjoittaa viihdekirjallisuutta, joten tiesin odottaa viihdettä. Odotuksiini vastattiin: kirjassa on kyse rakkaudesta ja siitä, miten rakkaus vie kuolemankin yli. Hollyn (Hilary Swank) irlantilainen aviomies kuolee, mutta lähettelee kuolemansa jälkeen kirjeitä vaimolleen. Holly itkee ja suree, mutta jotenkin kirjeiden voimalla jaksaa jatkaa elämäänsä. Swank ei ole lempinäyttelijättäriäni, mutta menee tässä leffassa, jossa parasta oli ehdottomasti Irlannin maisemat ja irkkumiehet.


Talvinen tarina on kirjana odottanut kirjahyllyssäni, ja ajattelin, että ehkä katson kirjan vain elokuvana. Täytyy sanoa, että en ymmärtänyt elokuvasta oikein mitään - ja jotenkin lentävä valkoinen hevonen meni yli ymmärrykseni. Onko tämä tarina fantasiaa? Hyvän ja pahan taistelusta selvästi oli kyse, mutta en jaksanut kovin paljon innostua loppukohtauksestakaan. Odotin elokuvasta enemmän, Russell Crowe sentään pahiksen roolissa, mutta en vain tajunnut: oliko kyseessä rakkaustarina? Pitääkö lukea kirja, että ymmärtäisin?1 kommentti:

  1. P.S. rakastan sinua on ainoa jonka olen muistaakseni nähnyt elokuvana ja lukenut kyllä myös kirjana. Sinä päivänä on hyllynlämmittäjä pinossani, Talvinen tarina pitäisi jossain vaiheessa lukea. Sinä päivänä kyllä pitäisi katsoa myös elokuvana! :)

    VastaaPoista