MARI A:N KIRJABLOGI

Kirjablogissani kirjoitan lukukokemuksistani, lukemistani kirjoista ja niistä kirjoista, jotka haluaisin lukea. Välillä myös kirjoitan ja kuvaan jotain muuta elämästäni.

Viestit kulkevat osoitteeseen mariankirjablogi@yahoo.fi

torstai 5. joulukuuta 2013

Ville Ranta: KajaaniVastikään luin Ville Rannan sarjakuvaromaanin Kyllä eikä ei (2013, WSOY). Kirja innosti minut lukemaan Rannan aikaisemman kirjan Kajaani (2008, Asema). 

Kirjan päähenkilö on Elias Lönnrot aivan samoin kuin Kyllä eikä ei -kirjassakin. Nyt Lönnrot elelee Kajaanissa, jossa hän toimi lääkärinä monia vuosia. Kirjassa Lönnrot pohtii jokaisen nuoren miehen tavoin, mihin suuntaan elämänsä kääntäisi. Hänen pitää pitää huolta vanhemmistaan ja myös hieman hulttiosta veljestään, mutta välillä hänen on vain pakko lähteä runonkeruumatkoilleen. Suuri osa kirjasta vietetään myös seuraten Lönnrotin ja hänen ystäviensä juopottelu- ja naisreissuja. Erityisen kiinnostavaa oli kuitenkin kurkata 1800-luvun Kajaaniin. 

Pidin Kyllä eikä ei -teoksesta huomattavasti enemmän kuin tästä. Värikuvat ja laajempi henkilöstö sekä selvempi piirrosjälki teki Kyllä eikä eistä Kajaani-teosta miellyttävämmän.

Kirjasta on mahdollista käydä kurkkaamassa piirroksia täältä

Kirjan on lukenut myös Paula.

Kirjalla kuron vielä pinnan Maakunta-haasteeseen, johon viime hetken täydennystä vielä luvassa lisää.


Ville Ranta: Kajaani
2010 2. painos (/2008)
Asema 
284 sivua

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti