MARI A:N KIRJABLOGI

Kirjablogissani kirjoitan lukukokemuksistani, lukemistani kirjoista ja niistä kirjoista, jotka haluaisin lukea. Välillä myös kirjoitan ja kuvaan jotain muuta elämästäni.

Viestit kulkevat osoitteeseen mariankirjablogi@yahoo.fi

perjantai 10. tammikuuta 2014

Lukuhaasteet vuodelle 2014

 
 
 
Kirjojen lukemisessa yksi mukavin ja kiinnostavin asia on se, että lukemalla voi tutustua maailmoihin, joihin ei muuten pääsisi mukaan. Siksi tänäkin vuonna aion haasteen muodossa lukea kirjallisuutta eri maista. Tällä kertaa luen kirjoja niistä maista, jotka raivasivat tiensä jalkapallon MM-kisoihin Brasiliaan. Kisat pidetään 12.6. - 13.7. 2014, joten lukuaikaa on aina kisojen finaalipäivään asti.
 
Tällä hetkellä olen jo lukenut kirjat seuraavista futis-maista (melkein kaikki Afrikan maat):
 
Ghana: Ama Ata Aidoo: Muutoksia - eräs rakkaustarina (2002, Kääntöpiiri);
Kamerun: Calixthe Beyala: Assèze afrikkalainen (2011 Kampus kustannus)
 
 
 
Maailmavalloitusta olen harrastanut kirjojen kanssa jo vuodesta 2011 asti, jolloin luin matkateeman alla kirjoja yhteensä 24 maasta. Luku-urakkaa voit seurata täältä. Vuotta myöhemmin ryhdyin sitten paloittelemaan ateriaa ja siirryin lukemaan Eurooppaa, ja haastetta olen jatkanut vielä viimekin vuonna merkitsemällä eurooppalaisia kirjoja saman tunnisteen alle. Eurooppa siis täydentyi ja tuli luetuksi Itä-Eurooppaa lukuunottamatta (kirjat täällä).
 
Viime vuonna aloin lukea Aasiaa, mutta tuskastuin varsin pian, sillä kirjoja Aasian maista on tosi vaikea löytää Kiinaa, Intiaa ja Japania lukuunottamatta. Aasian saavutuksiani täällä. Ja osa jostain syystä täällä. Loppuvuodesta innostuin etsimään Afrikan tähteä, ja luinkin kirjoja 12 Afrikan maasta (kirjat täällä). Luettu maailmani näyttää siis kutakuinkin tältä:
 
Kirjallisuutta futis-maista lukuhaaste toivottavasti täyttää valkoisia kohtia Etelä-Amerikasta ja värittää myös Australian. Itäinen Eurooppa ja keskinen Aasia saattaa jäädä ikuiseksi haaveeksi kirjamaailmassa...
 
 
 
 Samalla pääsen siis osallistumaan Tarukirjan Hola Español -lukuhaasteeseen. Koska haaste päättyy  jo kansainvälisenä Kirjan ja ruusun päivänä 23.4.2014, aloittanen kirjakevään (keväthän se toki jo kohta on!) lukemalla espanjankielisiä futismaita... Odotan, että maat suovat iloa ja väriä tähän Suomen tämän vuoden harmaaseen talveen.
 
 
 
 
Muuten aion lukea kevään uutuksien ohella joitakin pienempiä lukuhaasteita, joita esittelen sitten, kun niitä mieleen tulee. Tammikuussa aion lukea ihan vain sellaisia kirjoja, joita olen halunnut lukea jo pitkän aikaa, ja jotka ovat jääneet jostain syystä lukematta.
 
Hyvää kirjavuotta kaikille!

 
 

4 kommenttia:

 1. Etelä-Amerikka näkyykin olevan kartallasi tyhjä, joten nyt voit täyttää sitä kahden haasteen puitteissa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan! Eilen kävin kirjastossa hakemassa kirjoja tähän projektiini. Hieman jo innostuin =)

   Poista
 2. Melko kattavalta tuo kirjakarttasi näyttää! Maailma todella avartuu lukemalla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin, vähän kerrassaan maailman saa vallattua. No, vuoden päästä katsotaan taas, onko tullut lisää väriä maailmaan.

   Poista