MARI A:N KIRJABLOGI

Kirjablogissani kirjoitan lukukokemuksistani, lukemistani kirjoista ja niistä kirjoista, jotka haluaisin lukea. Välillä myös kirjoitan ja kuvaan jotain muuta elämästäni.

Viestit kulkevat osoitteeseen mariankirjablogi@yahoo.fi

torstai 30. tammikuuta 2014

Toni Karonen & Harri Honkala: Karim - saalis ja saalistaja


Toni Karosen ja Harri Honkalan Karim - saalis ja saalistaja (2013, omakustanne) -sarjakuvakirjanen tarttui käsiini edellisten kirjojen jälkimainingeissa (ja helmetin samalla hakusanalla). 22-sivunen mustavalkoinen sarjakuva kertoo tarinan Karimista, joka elää Turun Varissuolla, kaupungin monikulttuurisimmassa kaupunginosassa. Turun kaupungissa hyvinvointi on pelkkä muisto vain: lama on vienyt terveyspalvelut ja ilmaisen koulutuksen, ihmiset ovat työttömiä, rikkaat asuvat aitojen ja lukkojen takana, poliiseja on karsittu ja kaduilla hallitsevat järjestäytyneet rikollisjengit. Varissuo on kaupungin levottomin ja väkivaltaisin kaupunginosa. Skinit jahtaavat maahanmuuttajia, jotka ovat perustaanet oman jenginsä, ulkopuoliset. Karim kyllästyy pelkäämään ja liittyy jengiin.
Karimin isä haluaisi, että poika menisi kunnon töihin, mutta Karim ei halua kenenkään alaiseksi. Hän hengailee mieluummin kaduilla.
Karim joutuu kirjassa skinien saaliiksi, mutta pelastautuu, kun ulkopuolisten johtaja sattuu samalle kujalle. Eko Bombata, jengin pomo näkee Karimissa jotain ja haluaa hänet läheiseksi miehekseen. Lähteekö Karim mukaan jengin suunnittelemaan iskuun rikkaita vastaan, vai saako hänen isänsä pidetyksi pojan kaidalla tiellä? Kirja jää kesken, viimeisessä kuvassa Karimin isä haluaa jutella poikansa kanssa.
Mitäs muuta tässä voi kuin etsiä käsiinsä Karimin jatko-osan...


4 kommenttia:

 1. Mielenkiintoisen oloinen sarjakuva - sitä on näemmä tehty löytöjä!

  PS. Heitän sinua Kirjahyllyn viemää haasteella, kurkkaa lisää blogistani!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jatkoa seuraa pian Karimin kaa =)

   Kiitti, käyn noukkimassa!

   Poista
 2. Sarjakuvat ovat vallan jääneet lukematta viime aikoina, jos ei oteta lukuun Tove Janssonin sarjakuvia Suuresta Muumikirjasta.
  Sinulle on jotain blogissani :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sarjikset on välillä just sitä, mihin pystyy keskittymään, eikä mihinkään muuhun =)

   Kiitos, käyn poimimassa heti kun ehdin =)

   Poista