MARI A:N KIRJABLOGI

Kirjablogissani kirjoitan lukukokemuksistani, lukemistani kirjoista ja niistä kirjoista, jotka haluaisin lukea. Välillä myös kirjoitan ja kuvaan jotain muuta elämästäni.

Viestit kulkevat osoitteeseen mariankirjablogi@yahoo.fi

sunnuntai 2. heinäkuuta 2017

Marco Vichi: Komisario Bordellin likaisin tapaus

Marco Vichi on italialainen dekkaristi, jonka teoksissa sankarina on komisario Bordelli. Luulin lukeneeni Vichin ensimmäisen Bordelli-teoksen, mutta ilmeisesti se onkin jäänyt lukematta. Komisario Bordellin likaisin tapaus (2017, Aviador kustannus) on siis ensimmäinen teos, jonka Vichiltä olen lukenut. 

Kuva Aviador Kustannus.


Marco Vichi on viisikymppinen poliisimies Firenzestä. Työkseen hän selvittää rikoksia ja vapaa-ajallaan hän pitää hyvästä italialaisesta ruoasta ja viinistä, ja naisseurasta. 

Teoksessa eletään kevättä 1964. Toinen maailmansota ja saksalaisten hirveydet ovat hyvässä muistissa sekä Vichillä että häntä ympäröivillä ihmisillä. Kirjassa kurvaillaan pitkin Firenzen katuja ja toisaalta muistellaan ikäviä aikoja sodan melskeistä. Kaikkia asioita ei todellakaan ole annettu anteeksi. 

Pienet tytöt uhreina ei ihastuttanut aiheensa puolesta minua lainkaan, mutta muuten kirjan tarina oli kerrottu mukavan lennokkaasti, ja toisaalta italialaista ruokaa ja Firenen katuja ja Arno-jokea kuvailtiin teoksessa sen verran elävästi, että tämä toimi pahimpaan Italia-nälkään - ehkä hieman lisäten sitä. 


Marco Vichi: Komisario Bordellin likaisin tapaus
2017, Aviador kustannus
Una brutta faccenda 2003
suomentanut Enneli Poli 
288 sivua

Helmet-haasteessa kohtaan 35. Kirjan nimessä on erisnimi

2 kommenttia:

  1. Kiitos tästä -- nytkö näitä Vichin dekkareita on suomennettu, hyvä niin! Olen lukenut pari niistä englanniksi ja yhdestä postasin muutama vuosi sitten: http://elamankrestomatia.blogspot.fi/2014/06/mita-luin-tanaan-marco-vichi-death-in.html Tykkäsin ennen kaikkea tuosta 1960-lukuun sijoittuvasta ajankuvasta ja muutenkin Italia-fanille nämä sopivat tosiaan aika mainiosti!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, ensimmäinen kirja tuli jo aiemmin, se oli lainassa mulla, mutta en sitten tullut lukeneeksi. Vahna aika on tämän kirjan suola.

      Poista