MARI A:N KIRJABLOGI

Kirjablogissani kirjoitan lukukokemuksistani, lukemistani kirjoista ja niistä kirjoista, jotka haluaisin lukea. Välillä myös kirjoitan ja kuvaan jotain muuta elämästäni.

Viestit kulkevat osoitteeseen mariankirjablogi@yahoo.fi

maanantai 6. kesäkuuta 2016

Eppu Nuotio & Pirkko Soininen: Nainen parvekkeellaAloitan kivan dekkariviikon kotimaisella dekkarilla: 

Eppu Nuotion ja Pirkko Soinisen Nainen parvekkeella (2016, Bazar) kiinnosti minua, ja uutuuskirjan lukeminen saksalaisten ja hollantilaisten vanhempien kirjojen väliin oli taas miellyttävää. Nainen parvekkeella on suurimmaksi osaksi kirjoitettu sähköpostiviestien muotoon, joten se oli myös erityisen nopea ja helppo lukea. 
Kirjan lähtökohta on Albert Edelfeltin maalaus Nainen parvekkeella, jonka omistaja A.S. Joenmaa ja taideteoksesta dokumenttia tekevä nuori nainen Salome Virta käyvät keskustelua maalauksesta ja kaikesta sen ympärillä. Salome Virta asuu Berliinissä ja matkustaa Edelfeltin jäljille Pariisiin, Joenmaa taas asuu Suomessa, josta käsin alkaa järjestellä Salomen asuinoloja Pariisissa. Aluksi vastentahtoinen mies alkaa kiinnostua naisesta, sillä maailma on pieni, ja Joenmaa huomaa, että heillä on paljonkin yhteistä menneisyydessä. 

Molemmat huomaavat, että maalausta etsii myös joku muu. Joku, joka ei kaihda keinoja. Kirjaan on kirjoitettu myös takaumia vuoteen 1883, joissa luodaan mielikuvaa maalauksen tekovuosista ja tarinasta. Nykypäivästä lukijan tulkintaa yritetään hämätä osissa, joissa Joenmaan poika miettii, kuka Salome Virta oikeastaan onkaan. 

Pidin kirjan lennokkaasta tyylistä, ja olihan tämä erilainen kuin muut dekkarit, joita olen lukenut. Loppuratkaisu ei ollut aivan sitä, mitä olisin odottanut/ halunnut, muuten viihdyin kirjan parissa. 

Eppu Nuotio & Pirkko Soininen: Nainen parvekkeella
2016, Bazar
299 sivua

Kirjalla osallistun Helmet-haasteeseen, tämä kirja pääsee kohtaan 29. Kahden kirjailijan yhdessä kirjoittama kirja

4 kommenttia:

 1. Taidemaailmaan sijoittuvia dekkareita en olekaan juuri lukenut, joten tämä voisi olla kiva jo senkin vuoksi. Hieman arveluttaa, miten sähköpostiviestittelyn lukeminen toimii, mutta ilmeisesti ihan hyvin kun tykkäsit kirjasta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sähköpostiviestit ovat tässä kirjassa aika pitkiä, joten hyvin toimii... Ja ehkä ne vähän korvaavat kirjeviesteilyä. Kiinnostava lukea, kun niin monta eri miljöötä tuli samassa paketissa.

   Poista
 2. Sinulle on haaste blogissani: http://taysiensivujennautinto.blogspot.fi/2016/06/haaste-blogger-recognition-award.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, tää on kiinnostava, käyn noukkimassa =D

   Poista