MARI A:N KIRJABLOGI

Kirjablogissani kirjoitan lukukokemuksistani, lukemistani kirjoista ja niistä kirjoista, jotka haluaisin lukea. Välillä myös kirjoitan ja kuvaan jotain muuta elämästäni.

Viestit kulkevat osoitteeseen mariankirjablogi@yahoo.fi

sunnuntai 12. kesäkuuta 2016

Jukka Behm: Viallinen valkaisuvoide - Dekkariviikko loppuuDekkariviikko on hurahtanut nopsaan dekkareiden parissa, ja vielä viimeiset hetket viikosta vietin Jukka Behmin Viallinen valkaisuvoide (2016, Reuna) -teoksen parissa. Luin Behmin aiemman Intiaan sijoittuvan dekkarin Lahjoja norsujumalalle jo kolme vuotta sitten, ja olen lukenut myös Behmin aiemmat teokset. 

Behmin dekkarisarjan "etsivä" on Adhikara Patil, jonka etsijän toimet tapahtuvat lähinnä pyörällä kotiseudun katuja ajellen ja ihmisten kanssa jutellen. Kyseessä on Madame Ramotswe ja Vish Puri -tyylinen lempeä etsivä, jonka jutut ovat arkipäivään liittyviä pieniä juttuja, joista poliisit eivät ole kiinnostuneita. 

Patil on muuttanut takaisin Intiaan Englannista, jossa on tehnyt uransa, ja hänellä ei oikeastaan ole mitään tarvetta tehdä enää työtä. Pieni puuhastelu kuitenkin pitää hänet virkeänä ja hän on perustanut pyöräkorjaamon. Koska asiakkaat ovat pääsääntöisesti köyhiä, hän ei viitsi aina ottaa maksuakaan tekemistään töistään. 

Rikosten polulle Patilin johdattaa aamupalapöydässä luettu lehti, jonka sivuille joku on kirjoittanut viestejä. Patil alkaa ottaa selvää, kuka nämä 'auta minua' -tyyliset viestit on kirjoittanut. Kun perheessä käyvä palvelija sairastuu, kiinnostuu Patil myös hänen tapauksestaan: nainen on käyttänyt valkaisuvoidetta, joka on kuitenkin myrkyllistä. Patilia alkaa kiinnostaa, kuka myy tällaista voidetta. 

Tarinan kuljetuksen myötä kirjassa hämmästellään maailmaa, esimerkiksi sitä, miksi tummaihoiset haluavat vaalentaa ihonsa ja vaaleat taas ruskettua auringossa. 

Kirjaa oli miellyttävä lukea, ja seikkailu oli sopivan jännää - ei siis murhia ja joukkosurmia tässä kirjassa. 


Jukka Behm: Viallinen valkaisuvoide 
2016, Reuna
256 sivua

Tässä vielä kaikki dekkariviikon aikana lukemani teokset: 

Viallinen valkaisuvoideMuita lukemiani dekkareita löytyy näistä teksteistä.

4 kommenttia:

 1. Melkoinen reissu dekkarien siivin - nyt tuli vielä Intiakin mukaan viikolle. :) Minulla on mennyt tämä sarja aivan ohi, mutta kuulostaa mukavan leppoisalta. Kesäaikaa tykkään lukea jotain muuta kuin niitä raaimpia dekkareita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pidin tästä toisesta ehkä enemmän kuin ensimmäisestä. Voi olla vaikeaa kirjoittaa intialaisesta etsivästä, kun on jo Vish Puri olemassa, mutta hyvin tämä pärjäsi vertailusssa.

   Poista
 2. Enpäs ole tällaisestakaan kirjailijasta kuullut - mukavan leppoisan kuuloinen dekkaristi, joten pistänpäs nimen muistiin.
  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jukka Behmin kirjat ovat olleet kiinnostavia, en muista enää, miten törmäsin häneen - ehkä haalin jonkun kirjan alesta.

   Poista