MARI A:N KIRJABLOGI

Kirjablogissani kirjoitan lukukokemuksistani, lukemistani kirjoista ja niistä kirjoista, jotka haluaisin lukea. Välillä myös kirjoitan ja kuvaan jotain muuta elämästäni.

Viestit kulkevat osoitteeseen mariankirjablogi@yahoo.fi

torstai 9. kesäkuuta 2016

Katarina Wennstam: Kivisydän


Dekkariviikko jatkui Katarina Wennstamin Kivisydän (2016, Otava) -teoksen ääressä. Wennstamin teokset ovat tulleet minulle tutuiksi 

Tahra, Alfauros ja Petturi -teosten kautta (linkit teksteihin). 

Olen pitänyt Wennstamin teoksista, koska niissä on otetaan kantaa erilaisiin asioihin, ja vahvasti naisasioihin. Tällä kertaa Kivisydämen aiheena on lapsiin kohdistuva väkivalta. 

Sairaalaan tuodaan vauva, Gloria, jonka aivoja puristaa verimassa, tehdään leikkaus ja toivotaan, ettei vauva menehdy tai vammaudu. Alkaa tutkimus, mikä on vienyt vauvan näin heikkoon kuntoon ja vahva epäilys kohdistuu vauvan vanhempiin: kirjassa käsitellään ravistellun vauvan oireyhtymää ja sitä, miten vakavaa voi olla vauvan tai pienen lapsen pahoinpitely. 

Teoksessa esiintyvät aiemmista kirjoista tutut oikeusavustaja Shirin Sundin ja rikostarkastaja Charlotta Lugn. Välillä teoksessa perehdytään heidän yksityiselämän koukeroihin: Shiriniä mietityttää hänen suhteensa aivan samalla tavalla kuin edellisessä teoksessakin. 

Kirja oli vahvasti kirjoitettu, ja todellakin siitä jäi suorastaan huono olo mieleen. Teos edustaa jälleen kerran tarinaa, jossa hyvännäköisten kulissien takana tapahtuu jotain, josta ei kerrota naapureille tai ystäville. Glorian perhe on rakentanut tietään kohti parempaa ostamalla ja kunnostamalla aina uuden asunnon. Voimat ovat menneetkin siihen, että kaikki näyttäisi hyvältä ulospäin. 

Suosittelen kirjaa niille, jotka tykkäävät hitaammasta juonen kuljetuksesta. Tässä kirjassa tapahtuu paljon oikeussalissa ja ihmisiä haastatellessa, sekä asioita mietiskellen. 

Katarina Wennstam: Kivisydän 
2016, Otava
Stenhjärtat, 2012
suomentanut Anja Meripirtti
412 sivua

Kirjan ovat lukeneet myös Ulla ja Annika.6 kommenttia:

 1. Tykkään Wennstamin kirjoista juuri mainitsemistasi syistä. Shirin ja muutkaan eivät ole yhtään hassumpia henkilöitä. Näissähän on tiettyä eri teosten välistä langoitusta ja siksi haaveilenkin, että joskus voisin lukea Wennstamia putkeen. Tämä Kivisydän kyllä vaikuttaa aika rankalta. Kestän huonosti, kun lapsille tehdään pahaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä todellakin aihe oli melkoisen rankka, samoin käsittely. Toisaalta ihan hyvä, että ei unohdeta tällaistakaan aihetta.

   Poista
 2. Mä olen ihan hurahtanut Wennstamin tyyliin. Tässä on kylmäävän aina ajankohtainen aihe.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama juttu, jonkin näissä Wennstameissa vaan on. Ehkä pieni kiukkuinen asenne...

   Poista
 3. Tykästyin Wennstamiin ekan Shirin Sundin -dekkarin myötä, joten Kivisydän on tulossa minullekin lukuun!

  Wennstam poikkeaa hyvällä tavalla monista muista ruotsalaisista nykydekkaristeista.

  VastaaPoista