MARI A:N KIRJABLOGI

Kirjablogissani kirjoitan lukukokemuksistani, lukemistani kirjoista ja niistä kirjoista, jotka haluaisin lukea. Välillä myös kirjoitan ja kuvaan jotain muuta elämästäni.

Viestit kulkevat osoitteeseen mariankirjablogi@yahoo.fi

tiistai 14. kesäkuuta 2016

Veera Vaahtera: Kevyesti kipsissä / Kesäbingo
Veera Vaahtera on tullut minulle tutuksi jo kolmesta aiemmasta teoksesta, jotka ovat chick litiä: 

Rakkautta vahingossa (2013, Tammi) ja 
Sattumalta sinun (2015, Tammi) 

ovat ihastuttaneet minua, ja tietenkin tartuin myös Vaahteran uusimpaan teokseen Kevyesti kipsissä (2016, Tammi) - ja sanottakoon, että kesä on juuri sopiva ajankohta lukea Vaahteran kevyitä, mutta piirun verran painaviakin teoksia. 

Kevyesti kipsissä -teoksen päähenkilö, Lotta, on lukutoukka, joka kävelee auton alle lukiessaan kirjaa. Kirjassa ollaan siis kipsissä kirjaimellisesti. Sairauslomallaan Lotta viettää parisuhteen osin vilkkaampaa elämää kuin ollessaan ilman kipsiä. Lotalla on kaksikin miestä kierroksessa: toinen kiva kirjanörtti, samanlainen kuin Lotta ja toinen, vilkas sosiaalinen mies, jolla on suuri suku ja paljon ystäviä. 

Kirjan juoni on nopeasti kerrottu: kumpi miehistä viehättää Lottaa enemmän? 

Kirjassa liikutaan yllättäen kirjaston maailmassa, sillä Lotta on työssä kirjastossa, ja hän myös lainaa kirjoja (liikaa) ja lukee lainojaan koko ajan. Kirjaihmiselle tämä kirja on siis viehättävä, ja moni ongelma tuttu: uskaltaako jättää kirjan kesken tai jättääkö sosiaaliset kuviot sikseen, kun on paljon kivempaa jäädä kotiin lukemaan kirjaa omassa rauhassaan. 

Kirjaa oli viehättävä lukea dekkariviikon jälkeen, teksti on lennokasta ja juonenkäänteet tutut ja turvalliset. 


Veera Vaahtera: Kevyesti kipsissä
2016, Tammi
243 sivua

Kirjalla aloitan Lukutoukan kulttuuriblogin kesäbingon, josta ruksin kohdan kirja, jossa rakastutaan.4 kommenttia:

 1. Tätä oli kyllä letkeä lukea. Minua vähän puudutti se mieskuvio, vaikka kai sellainen on chick litissä vähän pakollinen :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, välillä hauskaa lukea kepeitä mieshuolia =D sopii suuren maailmantuskan vastapainoksi hyvin.

   Poista
 2. Tämä oli oma suosikkini niistä kolmesta Vaahterasta, jotka olen viimeisen viikon sisään ahminut (tuli vastustamaton tarve chick litille). Lotan kirjasto-ongelmat naurattivat kyllä, koska useimmat tuntuivat melko tutuille. Tämänpäiväisellä kirjastoreissullani ajattelin taas hankkia yhden sivukirjastollisen verran kirjoja luettavaksi... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä olisikin hauska lukea kerralla. Tein graduni tällaisista kirjoista, niin tuli luettua aika monta putkeen siihen aikaan. Kiinnostavaa seurata, mitä seuraavaksi luet!

   Poista