MARI A:N KIRJABLOGI

Kirjablogissani kirjoitan lukukokemuksistani, lukemistani kirjoista ja niistä kirjoista, jotka haluaisin lukea. Välillä myös kirjoitan ja kuvaan jotain muuta elämästäni.

Viestit kulkevat osoitteeseen mariankirjablogi@yahoo.fi

torstai 22. kesäkuuta 2017

Philip Teir: Tällä tavalla maailma loppuu

Philip Teir on minulle aivan uusi kirjailijatuttavuus. Luultavasti minulla on ollut aivan vääränlainen ennakkokäsitys Teirin kirjoista, sillä Tällä tavalla maailma loppuu (2017, Otava) löi kyllä ällikällä, positiivisella tavalla. 

Tällä tavalla maailma loppuu

Teoksen miljöö on kesän alkuun sopivasti kesämökki, johon helsinkiläinen perhe: Julia, Erik ja lapset Alice ja Anton lähtevät kesänviettoon. Suunnitelmissa on viettää koko kesä mökillä, eikä Erik halua pilata tunnelmaa kertomalla, että työpaikalla on käyty epäedulliset yt-neuvottelut. Perheen tytär Alice on teini-iän kynnyksellä - hänen onneksi naapurimökissä majailee samanikäinen poika. Kaikki perheessä kipuilevat omiaan: Julian pitäisi kirjoittaa uutta kirjaa, Erik taas miettii, onko hän antanut liikaa omasta elämästään ja tehnyt kompromisseja liiaksi, Anton taas tuntuu olevan kasvavan Alicen tiellä koko ajan. Lisää elämää perheeseen tuovat naapurimökin asukkaat, samoin kuin Erikin veli, joka palaa ulkomailta. Pieni vaara teoksessa on siihen, että henkilöhahmot rönsyilevät omiin suuntiinsa, mutta pidin kuitenkin tarinasta, jossa henkilöhahmot kohtaavat toisensa erilaisine elämineen. 

Kirja oli minulle täydellinen lukukokemus täydelliseen aikaan. Tämä vei kesätunnelmaan. Vaikka itselläni onkin vielä viikko lomaan, kivaa fiilistellä kesää jo hieman etukäteen. 

Suosittelen kirjaa kesälukemistoon mökille ja juhannukseen mukaan. 

Aiemmin havaittu Lumiomenan-blogissa

Nyt MUKAVAA JUHANNUSTA ja pysykäähän kaikki pinnalla!


Philip Teir: Tällä tavalla maailma loppuu 
2017, Otava
Så här upphör världen 2017 (Schildts&Söderströms)
suomentanut Jaana Nikula 
287 sivua


4 kommenttia:

 1. Luin Philip Teirin Talvisodan ja tykkäsin myös. Minusta mukava lukea suomenruotsalaisia, 'rakastu suomenruotsalaiseen' - siinä on jotenkin niin erilainen näkökulma tähän samaan maahan, väestöön. Olen vähän rajapinnassa. On se kumma, että se ruotsalaisuuden positiivisuus kuitenkin värjää myös suomenruotsalaisuutta, vaikka tietenkin samoja avioeroja, mielenterveysongelmia etc on, mutta puuttuu joku semmoinen synkeä ja särmikäs slaavilainen vivahde. Onko kaikki pelkkää maantietoa? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin, joku ruotsalaisuus kenties pistää läpi. Ehdottomasti täytyy tutustua muihin TEirin kirjoihin.

   Poista
 2. Unohdin: ihana valokuva, tuosta pinnalta ja samasta tasosta!

  VastaaPoista