MARI A:N KIRJABLOGI

Kirjablogissani kirjoitan lukukokemuksistani, lukemistani kirjoista ja niistä kirjoista, jotka haluaisin lukea. Välillä myös kirjoitan ja kuvaan jotain muuta elämästäni.

Viestit kulkevat osoitteeseen mariankirjablogi@yahoo.fi

sunnuntai 17. huhtikuuta 2016

Niina With: Lähettäjä tuntematon

Niina With on minulle aiemmin tuttu kirjailija hänen Stella-teoksistaan (täällä ja täällä tekstini kirjoista), mutta nyt kustannustoimittajana työskentelevä With on vaihtanut tyylilajia, sanoisin että aivan onnistuneesti. Lähettäjä tuntematon (2016, Myllylahti) on dekkari, josta tulee mieleeni vastikään lukemani ensimmäinen Maria Kallio -dekkari. 
Kirjan päähenkilö, Laura Sirola, työskentelee kustannustoimittajana Maa-nimisessä kustantamossa. Hän saa sähköpostiinsa tietenkin käsikirjoituksia, ja aika ajoin hän kiinnostuu teksteistä niin kuin tällä kertaa Kolmastoista päivä -nimisestä kirjan raakileesta. Laura ottaa yhteyttä kirjailijaan, jonka ainoaksi yhteystiedoksi huomaa sähköpostiosoitteen, josta käsikirjoitus on lähetetty. Varsin välinpitämätön kirjailija, ja siksi myös ehdottoman kiinnostava, ajattelee Laura, kun kirjailija ei vastaa hänen sähköposteihinsa. 

Kiinnostus kirjaan kasvaa, sillä pian Laura alkaa huomata, että kirjan tapahtumat seuraavat häntä. 

Päästäkseen kirjailijan ja kirjan jäljille Laura lähtee vihjeiden perässä Seinäjoelle, lähelle pientä synnyinkaupunkiaan, jossa tutustuu lehdentoimittajaan, Samiin. He yhdistävät voimansa, kun huomaavat, että omituinen kirjailija on sitonut heidät jollain kummallisella tavalla toisiinsa. 

Pidin kirjan temposta ja nopealukuisuudesta. Leena Lehtolaisen Kallio-dekkarit kirja toi mieleeni, sillä teoksessa ehdittiin pureutua myös Lauran henkilökohtaiseen elämään, työpaikan ongelmiin ja samoin Samin perhe-elämä tuli tutuksi kirjan sivuilla. 

Hieman häiritsi sellainen asia, mikä on rasittanut minua muissakin "muistellaan vanhoja" -tarinoissa, että henkilöt muistavat aivan mahdottoman tarkkaan kaikki asiat, jotka ovat tapahtuneet 15-20 vuotta sitten. Luulen, että tästä ongelmasta pääsisi eroon kerrontatekniikkaa vaihtamalla: muistelmat voisi kirjoittaa takaumiksi. 

Niina With: Lähettäjä tuntematon
2016, Myllylahti
282 sivua

Liitän kirjan Helmet-haasteeseen kohtaan 41. Kirjassa lähetetään kirjeitä, koska tässä kirjassa lähetetään paljon sähköpostikirjeitä. 

2 kommenttia:

  1. Tämäpä vaikuttaa kiinnostavalta. En ole noita Stella-kirjoja lukenut, koska oletan etteivät kenties ole minua varten. Mutta Lähettäjä tuntematon vaikuttaa varsin "minunlaiseltani" kirjalta. Täytyypä lisäillä saalistuslistalle. :)

    VastaaPoista
  2. Olin Lähettäjä tuntemattoman koelukijana, joten kirja on luettu mutta meinaan vielä lukea sen bloggausta ja haastattelua varten uudelleen. Ja onhan se ihana lukea kun saa kirjan oikeasti käsiinsä! <3 Niin vetävä tarina, ja omanlaisensa erikoisuus tuo kustannusmaailma temmellyskenttänä.

    VastaaPoista