MARI A:N KIRJABLOGI

Kirjablogissani kirjoitan lukukokemuksistani, lukemistani kirjoista ja niistä kirjoista, jotka haluaisin lukea. Välillä myös kirjoitan ja kuvaan jotain muuta elämästäni.

Viestit kulkevat osoitteeseen mariankirjablogi@yahoo.fi

tiistai 3. tammikuuta 2017

Esko-Pekka Tiitinen: Neljän tuulen paita

Esko-Pekka Tiitinen on minulle aivan tuntematon kirjailija. Hän on kuitenkin kirjoittanut yli kolmekymmentä teosta ja saanut niistä mm. Finlandia Juniorin vuonna 2008 ja Savonia-palkinnon. Olipa jo siis aika tutustua hänen teoksiin!
Neljän tuulen paita (2016, Aula & co) kiinnosti kirjaston kuvailun perusteella ja päätin lukea kirjan ennen kuin palautan loput kirjaston kirjat - ensi vuosi on tarkoitus aloittaa oman kirjahyllyn kirjoilla. 

Neljän tuulen paita kertoo pojasta nimeltä Pekko, joka on kotoisin Lapista. Hän on muuttanut pieneen kaupunkiin, jossa on outo lintu pohjoisen olemuksensa takia. Koulussa Pekko ihastuu Damlaan, joka on myös muista erottuva - hän on kotoisin Lähi-idästä. Pekko ei uskalla lähestyä tyttöä, mutta koulussa vieraileva ja kirjoista kertova Oili sattumalta yhdistää nuoret. 

Kirjassa ihastutaan, eletään nuoruutta ja tutustutaan kirjallisuuteen. Paikkakunnalla, jossa virtaa joki, kohtaavat myös Odinin sotilaat ja paikkakunnalle avattava vastaanottokeskus. 

Kirjassa on paljon pienessä tilassa: teoksesa on vain 130 sivua. Pidin kirjan tuulahduksista, ihmissuhteista, vanhempi-lapsi-miettinöistä ja lempeästä otteesta, joka vei vähän metsäänkin (kirjaimellisesti) ihastelemaan kuuta ja joutsenta. 

Kävelimme pientä polkua pitkin suuren siirtolohkareen taakse, ja siinä samassa eteemme avautui uskomattoman kaunis niitty, jossa monet kukat kukkivat vieläkin vaikka syksy oli jo pitkällä

Kirja oli oikein mukava nuortenkirja, ja siinä tosiaankin ehti olla monenlaista teemaa. 

Liitän kirjan Helmet-lukuhaasteesen 2017 kohtaan 5. Kirjassa liikutaan luonnossa

Esko-Pekka Tiitinen: Neljän tuulen paita
2016, Aula & co
131 sivua

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti