MARI A:N KIRJABLOGI

Kirjablogissani kirjoitan lukukokemuksistani, lukemistani kirjoista ja niistä kirjoista, jotka haluaisin lukea. Välillä myös kirjoitan ja kuvaan jotain muuta elämästäni.

Viestit kulkevat osoitteeseen mariankirjablogi@yahoo.fi

maanantai 2. tammikuuta 2017

Martina Haag

Martina Haag on ruotsalainen kirjailija, jolta huomasin Atenan julkaisevan uuden suomennoksen Olin niin varma meistä helmikuussa. Teki mieli ottaa selvää, minkälainen kirjailija Haag oikeastaan on. 

Haag on ammatiltaan paitsi kirjailija myös näyttelijä. Ihana ja todella rakastettu (ja töissä menee myös superhyvin) (2007, Schildts) -teoksessa kirjan päähenkilö Isabella onkin aloitteleva näyttelijä, joka yrittää freelancerina saada jalkaa oven väliin. Bella on jo kolmekymppinen, mutta hänen cv:nsä ei ole kovin vakuuttava - eikä muuten hänen miesrintamallakaan kovin hyvin ole mennyt. Teos on chick litiä ruotsiksi; treffit miesten kanssa ovat kamalia ja elämä täynnä kommelluksia. 

Kun Bella hieman kaunistelee ansioitaan työelämässä, saa hän paikan Ruotsin kansallisteatterista, jossa tapaa myös komean miehen Micken. Ystävä varoittelee miehestä, ja lukija kauhistelee, milloin Bellan täytyy näyttää osaamiaan taitojaan näytelmässä. Melkoista katastrofia siis luvassa.
Radan väärällä puolella (2009, Schildts) -teos jatkaa Isabellan elämää useamman vuoden jälkeen. Bella on saanut työpaikan televisiosta - tavallaan. Ja hänellä menee kaikki asiat paremmin kuin edellisen teoksen aikana. Tai ainakin ulospäin näyttää siltä. 

Ruuhkavuodet vaativat veronsa, ja toisaalta myös lukijana täytyy todeta, että chick litiä on helpompi kirjoittaa sinkkuelämästä. Tämä kakkososa ei ollut niin hauska ja riemukas kuin ensimmäinen kirja. Tosin kirjaan tuli myös uusia elementtejä, rikoskirjan piirteitä. Isabellan viileä suhtautuminen kaikkiin elämän vastoinkäymisiin piti lukijana mielen korkealla. 

Nämä kaksi kirjaa olivat rentouttavia välipäivien välipalakirjoja. Suosittelen lukemaan, jos kaipaat jotain kevyempää kirjallisuutta väliin. 

Martina Haag: Ihana ja todella rakastettu (ja töissä menee myös superhyvin) 
2007, Schildts
Underbar och älskad av alla (och på jobbet går det jättebra) 2005
suomentanut Liisa Laaksonen
192 sivua 

Martina Haag: Radan väärällä puolella 
2009, Schildts
I en annan del av Bromma 2008
suomentanut Salla Korpela
215 sivua

Tällä kirjalla aloitan myös vuoden 2017 Helmet-lukuhaasteen, kohtaan 25. Kirja, jossa kukaan ei kuole sopii Martina Haag: Radan väärällä puolella

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti