MARI A:N KIRJABLOGI

Kirjablogissani kirjoitan lukukokemuksistani, lukemistani kirjoista ja niistä kirjoista, jotka haluaisin lukea. Välillä myös kirjoitan ja kuvaan jotain muuta elämästäni.

Viestit kulkevat osoitteeseen mariankirjablogi@yahoo.fi

tiistai 1. huhtikuuta 2014

Photo a Day - Something PurpleOregonin valtionyliopistossa tehtyyn tutkimukseen osallistui 37 4–7 -vuotiasta tyttöä. He saivat leikkiä joko Barbie-nukella, tai Mrs. Potato Head -nukella, jota voi pitää Barbien vastakohtana. Silmälasipäisellä perunarouvalla ei ole jalkoja, ja sen vartalon on täyteläinen ja pyöreä.
Leikkimisen jälkeen tytöille näytettiin valokuvia eri ammateista. Heiltä kyseltiin, mihin ammatteihin he voisivat kuvitella itsensä aikuisina, ja mitkä taas sopivat paremmin pojille. Barbeille leikkineet tytöt pystyivät näkemään itsensä huomattavasti harvemmassa ammatissa, kuin mitä he pitivät pojille sopivina. Perunarouvalla leikkineet taas eivät nähneet juuri minkäänlaisia eroja siinä, millaiset ovat tytöille ja millaiset pojille sopivia ammatteja.


En tiedä, pitääkö tutkimus paikkansa, vai onko tietynikäiselle tytölle vain hyväksi leikkiä barbeilla. 
Sen huomasin, että kahdesta tummatukkaisesta ja yhdestä vaaleasta oma lapseni valitsi vaalean. 1 kommentti:

  1. Parasta on pitkät vaaleat hiukset ja siniset silmät. Aiheesta lisää: Toni Morrison "Sinisimmät silmät" (The Bluest Eye) ja miksei myös Johanna Sinisalo: Auringon ydin, jossa naiseuden roolit saavat railakasta kyytiä.

    VastaaPoista