MARI A:N KIRJABLOGI

Kirjablogissani kirjoitan lukukokemuksistani, lukemistani kirjoista ja niistä kirjoista, jotka haluaisin lukea. Välillä myös kirjoitan ja kuvaan jotain muuta elämästäni.

Viestit kulkevat osoitteeseen mariankirjablogi@yahoo.fi

keskiviikko 3. joulukuuta 2014

Talven lukuhaaste 15.10.2014 - 28.2.201Kaksi tämän vuoden lukuhaastetta päättyi marras- ja joulukuun vaihteeseen, joten voi vähän miettiä jo, mitä lukisi ensi vuonna. 


Ullan luetut kirjat tarjoaa talveen lukuhaasteen, jossa luetaan syksyyn, jouluun ja talveen kirjan nimensä perusteella liittyviä kirjoja: 

Kirja soveltuu mukaan, jos siinä on nimikkeessä tai sarjan nimessä (Esim Ilkka Auer Lumen ja jään maa) sanana jokin seuraavista: syys, joulu, talvi, lumi, jää tai joulun hahmo tai kannen kuvassa talvinen maisema, miljöö tai talvisiin harrastuksiin liittyvä kuva tai esine tms. Mukaan kelpaa 1.10 lähtien luetut tämän aiheen kirjat.


Haaste on sopiva juuri tähän hetkeen, sillä nyt ei tee mieli vielä kiinnittyä koko vuoden haasteeseen ja toisaalta, luin toissa talvenakin samaan tyyliin kirjoja eli sellaisia, joissa on nimessä lumi - osa kirjoista jäi tietenkin lukematta, joten voin palata jo kerran löydettyjen kirjojen pariin. 

Syyskirjoista olen myös jo lukenut Johan Bargumin Syyspurjehdus (2012, Tammi) -teoksen. Haasteeseen se pääsee mukaan, sillä 1.10.2014 alkaen blogatut kirjat kelpaavat haasteeseen. 


Joulun kynnyksellä kävin myös haravamoissa kirjastosta joulu-nimisiä kirjoja ja löysin nämä: 

David Baldacci: Jouluksi kotiin ja 
Charles Dickens: Saiturin joulu

ja Pete Suhonen: Valkoinen joulu -teos löytyi omasta kaapista. 

(nämähän olivat tietysti jo Ullan kirjojen lukulistoissa esillä)

Lumi-sanaisia kirjoja sekä omasta että kirjaston hyllystä: 

Tanja Kaarela: Menneen talven lumi
Michael Cunningham: Lumikuningatar
Peter Hoeg: Lumen taju
Ulla-Leena Lundberg: Jää 

Kylläpä muuten onkin ihanan jouluisia ja lumisia kuvia kirjankansissa! Olisipa kiva saada omaankin maisemaan hieman lunta sitä sievistämään. 

4 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Ihania ja kauniita ovat ainakin ulospäin, toivottavasti sisältäkin miellyttää!

   Poista
 2. Tämä on tosiaan mukavan napakka haaste talven kuukausille. Lumen taju on upea kirja - toivottavasti tykkäät! Olen itsekin ajatellut lukea sen uudestaan tätä haastetta varten, niin pääsen postailemaan Smillasta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lumen tajua olen lukenut useaampaan otteeseen, mutta en ole saanut sitä loppuun asti. Nyt aion sen saada menemään. Se on kiinnostava ja hyvä, mutta en tiedä, miksi se on aina jäänyt.

   Poista