MARI A:N KIRJABLOGI

Kirjablogissani kirjoitan lukukokemuksistani, lukemistani kirjoista ja niistä kirjoista, jotka haluaisin lukea. Välillä myös kirjoitan ja kuvaan jotain muuta elämästäni.

Viestit kulkevat osoitteeseen mariankirjablogi@yahoo.fi

sunnuntai 15. tammikuuta 2012

Bollywood tuli kotisohvalle

Katsoin puolikkaasti perjantai-iltana neloselta leffaa, A Mighty Heart - Taipumaton (2007), jossa amerikkalainen reportteri on kidnapattu Pakistanissa, Karachissa. Kaapatun vaimon, Marianen (Angelina Jolie), rinnalla Pakistanin poliisivoimat yrittävät saada Danielia elävänä takaisin. Katsoin leffaa ja hämmästyin: poliisivoimissa olikin Bollywood-näyttelijä Irrfan Khan, jonka olen maininnut lempinäyttelijäkseni (siis bollywoodista) ainakin Namesaken yhteydessä. Samalla huomaan, että näyttelijän nimi on sen verran vaativa, etten ole sitä varmaan kertaakaan elämässäni kirjoittanut oikein.  
Khan näyttelee poliisia myös leffassa Slumdog, jonka varmaan kaikki tietävät.Olen myöskin onnistunut näkemään Khanin isolta kankaalta Billu Barber -leffassa, joka oli muutama vuosi sitten Rakkautta & Anarkiaa -valikoimassa. Tässä Khan näyttelee itsensä SRK:n kanssa parturia. Khan on ollut yksi lempinäyttelijöistäni Bollywoodin suunnalla. Suurimmaksi osaksi sen takia, että Khan on ainoita näyttelijöitä, jotka osaavat näytellä muutakin kuin tanssitaitoaan tai salilla treenaamiaan käsivarsiaan. Luulen, että samat syyt ovat tuoneet Khanin meikäläisin leffoihin.Joskus tuntuu turhalta - ja no, vähän oudolta, olla kiinnostunut leffoista, joita ei koskaan pääse katsomaan leffateatteriin, mutta taas joskus tuntuu, että Bollywood on yllättävänkin lähellä, perjantai-illan leffassa. Ja siis se leffa - oli ihan katsottava myöskin.

2 kommenttia:

  1. Itsekin tykkään Irrfan Khanista todella paljon. Taitava näyttelijä! :) Muistaakseni hän näyttelee myös Terapiassa -sarjassa. :D

    VastaaPoista
  2. Melkein king-Khan-kamaa =)

    Ai, mikäs tuo Terapiassa on. Pitää ottaa selvää =)

    VastaaPoista