MARI A:N KIRJABLOGI

Kirjablogissani kirjoitan lukukokemuksistani, lukemistani kirjoista ja niistä kirjoista, jotka haluaisin lukea. Välillä myös kirjoitan ja kuvaan jotain muuta elämästäni.

Viestit kulkevat osoitteeseen mariankirjablogi@yahoo.fi

lauantai 25. huhtikuuta 2015

Annie Barrows & Sophie Blackall: Isa + Bea

Isa + Bea -kirjasarja löytyi sattumalta kirjastosta lasten osaston uutuuksia-hyllystä. Kirjat ovat ilmestyneet Twinsy-kirjakerhon kustantamina. Tai ainakin näin päättelin, kun etsin kirjoista tietoa. Twinsy on kirjakerho, jossa on kolme kirjasarjaa eri-ikäisille tytöille ja myös mahdollista lukea ja kuunnella kirjoja samaan aikaan. Twinsystä ja kirjoista lisää täällä. 

Isa + Bea -kirjoja on ainakin 7, meillä niistä on luettu ensimmäinen ja osin kolmas kirja. Isa + Bea -kirjassa nämä kaksi tyttöä löytävät toisensa. He asuvat naapureina, mutta eivät välitä toistensa seurasta. Kunnes Bea haluaa tehdä kepposen ikävälle isosiskolleen ja Isa lupaa auttaa Beaa taikojensa avulla. Samalla kirjassa tutustutaan Isan ja Bean naapurustoon. Kirja on nopealukuinen ja siinä on paljon kuvia, joten kirja on hyvä luettava ekaluokkalaiselle tai sellaiselle lukijalle, joka ei ole vielä paljon lukenut itsenäisesti. 

Isa + Bea ja fossiiliennätys on sarjan kolmas kirja, ja keksin, että tämän kirjan luemme niin, että joka toisen sivun luen minä ja joka toisen lapsi itse. Lapseni ei ole mitenkään innokas lukija, ja olen erilaisin keinoin yrittänyt saada häntä lukemaan. Tämä on taas yksi yritys. Fossiiliennätys-kirjassa Isan ja Bean koulussa luetaan ennätyskirjaa, ja tytöt päättävät, että heidän nimensä vielä jonain päivänä liitetään kirjaan. On vain keksittävä, mikä on heidän ennätystekonsa. 

Kirjat ovat ihan hauskoja, tapahtumapaikkana on taas kerran koulu ja lasten kotipihat ja kodin ympäristö. 

Twinsyn sivuilta voi käydä kurkkimassa, minkälaisia kirjat ovat sisältä.


Annie Barrows & Sophie Blackall: Isa + Bea 
2014, Twinsy

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti