MARI A:N KIRJABLOGI

Kirjablogissani kirjoitan lukukokemuksistani, lukemistani kirjoista ja niistä kirjoista, jotka haluaisin lukea. Välillä myös kirjoitan ja kuvaan jotain muuta elämästäni.

Viestit kulkevat osoitteeseen mariankirjablogi@yahoo.fi

perjantai 17. huhtikuuta 2015

Kotimaista kirjallisuutta futiskaupungeista -lukuhaste

Jäin paitsi Oksan hyllyltä -blogin Suomi-haasteesta, jossa kierreltiin lukemassa Suomea ympäri lätkäkaupunkeja. Koska kotimaista kirjallisuutta on kiinnostavaa lukea jonkun haasteen alla (muistelen kaiholla Maakunta-haaste vuodelta 2013), niin eihän se auta muu kuin alkaa lukea Suomea Veikkausliiga-joukkueiden kotikaupunkien verran ja varjossa. 

Veikkausliiga alkoi viime viikonloppuna, ja koska nämä kaupungit, joissa fudista pelataan, ovat aika kivoja ja melko tasaisesti ympäri Suomen, niin kesällä aion lukea kirjallisuutta kuhunkin kaupunkiin kuuluvin kirjoin. 


Tässäpä joukkueet ja kaupungit:

FC Inter - Turku
FC KTP - Kotka
FC Lahti - Lahti
FF Jaro - Pietarsaari
HIFK - Helsinki 
HJK - HKI
IF Mariehamn - Maarianhamina
Ilves - Tampere
KuPS - Kuopio
RoPS - Rovaniemi
SJK - Seinäjoki
VPS - Vaasa

Koska kannatan tasa-arvoa, päätin ottaa mukaan myös Naisten liigan ja liigassa pelaavien joukkueiden kotikaupungit. 

FC Honka - Espoo
HJK
Ilves
Merilappi United - Kemi
Nice Futis - Pori
PK -35 - Vantaa
Pallokissat - Kuopio
TPS - Turku
VIFK - Vaasa
Åland United - Maarianhamina


Vinkkejä saa antaa kivoista kirjoista kustakin kaupungista - ja lukuaikaa on aina alkusyksyn sateisiin saakka, viimeinen pelikierros 25.10., jolloin, jos ei ihmeitä tapahdu, juhlitaan HJK:n mestaruutta taas.

8 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Onneksi kaupungit ovat kohtuullisen isoja, helpompi löytää kirjoja.

   Poista
 2. Hienoa, olen ehdottomasti mukana tässä. :) Mukana näyttää olevan ainakin muutama uusi paikkakunta verrattuna jääkiekkokaupunkeihin, joten kirjan etsimisen riemua on taasen luvassa... Kotimainen jalkapallo on mulle vähän vieras alue, joten tuleepa tutustuttua sitten siihenkin jollain tasolla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, fudis ja lätkä elävät hieman eri kaupungeissa, vaikka nää isoimmat taitavat olla molemmissa mukana.

   Kotimainen futis on varmaan HJK ja muut, mutta ehkä ne muutkin vielä nousee =D

   Poista
  2. Tämä oli mukava kesäkauden haaste. :) Sain kokoon 7 kaupunkia kumpaankin sarjaan eli yhteensä 14 kaupunkia tuli kierrettyä. Koosteeni löytyy täältä: http://oksanhyllylta.blogspot.com/2015/10/haastekoonti-kotimaista-kirjallisuutta.html

   Poista
 3. Tampereesta tuli ekana mieleen Tiitu Takalon sarjakuvat Minä, Mikko ja Annikki sekä Ottopoikia ja työläistyttöjä :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä! Sarjikset ovat aina tervetulleita, ja nuo vaikuttavat kiinnostavilta!

   Poista
 4. Tähän on pakko liittyä mukaan, sillä kotimaista tulee luetuksi sopivasti ja sitä on mukava kerätä haasteisiin. Osallistuin MarikaOksan jääkiekkokaupunkien kierrokselle, tulos oli 10/14 kirjaa ja kaupunkia. Johonkin samanlaiseen voisin pyrkiä futiksessakin, mutta vielä en ole päättänyt, seuraanko Veikkausliigaa vai Naisten liigaa.

  Turusta luin ja bloggasin 19.4. Jyrki Heinon Kellon, joten sen sisällytän tähän. Ei haitanne, että jääkiekossa valloitin sillä kirjailijan kotikaupungin Rauman. ;-)
  Helsingistä minulla on odottelemassa mm. Anni Swan kirjoja sekä Arne Nevanlinna ja Marie, Porista Kari Hotakainen ja Kantaja (syntymäkaupunki), Tampereelta Anneli Kanto ja Pyöveli (kotipaikka), Lahdesta ehkä Timo Sandbergin Häränsilmä.

  Lasketko kaupungit kirjailijan elämänvaiheiden vai kirjan tapahtumien mukaan vai molempien?

  VastaaPoista