MARI A:N KIRJABLOGI

Kirjablogissani kirjoitan lukukokemuksistani, lukemistani kirjoista ja niistä kirjoista, jotka haluaisin lukea. Välillä myös kirjoitan ja kuvaan jotain muuta elämästäni.

Viestit kulkevat osoitteeseen mariankirjablogi@yahoo.fi

keskiviikko 9. syyskuuta 2015

Raili Heikkilä & Kirsti Hassinen: Kissanviikset ja katinkontitTähän alkuun aivan järkyttävän suloinen kissavideo, sillä kissavideot lievittävät stressiä ja parantavat työtehoa, noin niin kuin esimerkiksi. Suloiset kissat ovat yksi elämän parhaita asioita, ja videoiden esiaste on tietenkin kirja, joka on täynnä suloisia kissankuvia. Muistan omasta lapsuudestani isokokoisen kissakirjan, jossa oli kuvia ja runoja tai ainakin jonkinlaista tekstiä kuvien kissoihin liittyen. Kirja lienee kadonnut jo, mutta se tuli mieleeni, kun luin Raili Heikkilän ja Kirsti Hassisen Kissanviikset ja katinkontit (2015, Paperisilppuri) -teosta. Teos, joka pitää sisällään elämänviisautta maatiaiskissan silmin. Teoksen kuvat ovat suloisia, ne on Kirsti Hassisen käsialaa. Valokuvaajan elämää Kolin maisemissa ja kuvia voi ihastella hänen blogissaan täällä. Blogi sai juuri uuden seuraajan, niin hienoja kuvia siellä todellakin on! 

Kirjan runot ovat pääosin riimillisiä ja positiivisa elämänohjeineen, ja mielestäni sopivat  kaikille: pienestä lapsesta vanhemmankin ihmisen luettaviksi. 
Tässä kirjassa ei ole oikeastaan mitään muuta vikaa kuin se, että kirjassa on vain 43 runo- ja kuvasivua. Kuvia kun olisi jaksanut katsella melkeinpä loputtomasti. Kirjan voisin hankkia lahjaksi jollekin kissaihmiselle. Kirjan kuvia katseltuaan voi olla vain hyvällä tuulella. 

Raili Heikkilä & Kirsti Hassinen: Kissanviikset ja katinkontit
2015, Paperisilppuri


1 kommentti:

  1. Kiitokset mukavasta palautteesta ja terveiset täältä Kolilta. Kissaelämä ja kissojen kuvaus jatkuu. Parhaillaan varpaitani nakertaa ja lattialla riehuu neljä kahdeksanviikkoista Liinun pentua. Ovat vielä kuukauden ilonani ja välistä riesanakin, kunnes muuttavat uusiin koteihinsa.

    VastaaPoista