MARI A:N KIRJABLOGI

Kirjablogissani kirjoitan lukukokemuksistani, lukemistani kirjoista ja niistä kirjoista, jotka haluaisin lukea. Välillä myös kirjoitan ja kuvaan jotain muuta elämästäni.

Viestit kulkevat osoitteeseen mariankirjablogi@yahoo.fi

maanantai 21. marraskuuta 2011

Musiikkihaaste - viikko 17 - joulunodotukseen
day 17 - a song that you hear often on the radio

Nyt tarvitsen vähän apua, sillä ajattelin vastata jollain joululaululla, mutta en yhtään tiedä, mikä olisi sellainen joululaulu, joka soi usein radiossa. Tai minkä pitäisi soida? Mikä on lempijoululaulusi ja kenen esittämänä se soi radiossa? Vinkkejä mieluusti iloisiin joululauluihin otetaan vastaan!

Joko muuten ylipäätään saa kääntää kanavaa joulunodotukseen?

Mulle tämä aika, se pimein aika vuodesta, on kaikkein tiukinta vääntöä elämässä: Kun istuin tänään bussissa kotimatkalla, tuntui kuin pimeys pusertaisi otettaan taas aivan liian tiukaksi. On vain niin sietämättömän kamalaa, kun tietää, että auringon aikaan on niin kamala pitkä aika... Samalla kun on haaveilevan melankolinen olo, tietää, että se joulukin vähän mieltä lämmittää...

Tämän päivän musiikkia mulle oli tämä. Joka myös muutama vuosi sitten soi radiossakin toooosi paljon.

6 kommenttia:

 1. Mari, mun päähäni ei tänä vuonna mahdu se että kuukauden kuluttua on joulu. Ihmettelen mainoksia ja kauppojen joulukrääsää. Tätä kaikkea. Siis kun mun mielestä ihan vasta oli syyskuu.

  Joulu varmaan auttaa, sitten kun tajuan että se tosiaan on tulossa... Joululauluista ei tule nyt muuta mieleen kuin Nylon Beatin Musta Joulu, johtunee tuosta pimeästä tuolla ulkona.

  VastaaPoista
 2. Joo, mulla alkaa loma 23. päivä, joten voi tulla vähän kiirus havaita se joulu =) Kauppoihin ei kyllä uskalla mennä, mutta laitoin viikko sitten jouluvalot kotiin, kun on niin hämärää =) Yritettiin eilen vähän päästä tunnelmaan, mutta kyllä tuo jää kiinnosti enemmän kuin joulupukki =)

  VastaaPoista
 3. Mua ei taas nää marraskuun ja joulukuun hämärät haittaa, päinvastoin jopa jollain perverssillä tavalla nautin niistä.Olen jouluihminen ja nautin joulun odotuksesta, vaikka en mitenkään hössääkkään sen eteen. Mulla alkaa ahdistus vasta tossa helmikuussa, kun en enää millään jaksaisi odottaa kevättä.

  Juicen "Sika" voisi olla aika varma nakki tai vähän popimpaa osastoa Whamin Last Christmas. Hassisen Koneella on muuten tosi kaunis joululaulu "On jouluyö, nyt laulaa saa".

  Voimia kaamokseen!

  VastaaPoista
 4. Pääsääntöisesti inhoan joululauluja eikä niitä meillä kotona kuunnellakaan. Lapsi laulaa joskus - ja saa vapaasti laulaakin!

  Mutta tosinaan joululaulujen metalliversiot ovat hilpeitä :D

  Vesa-Matti Loirin esittämä 'Tonttu' kuuluu suosikkeihini aidostikin :)

  VastaaPoista
 5. Morre: no joo, niihin tulee vähän menoa, kun vaihtaa mtalliiin =O. En tykkää pääsääntöisesti suomalaisista (joulu)lauluista, kun ne ovat niin hitaita ja harmaita...

  Jaana: no joo, se on toinen ahdistuksen paikka se helmikuu =) Mutta kiitos tuosta Hassisen koneen vinkistä! Sehän on hieno, vaikka onkin vähän hidas =)

  VastaaPoista
 6. Ja Norkku samoin, kiitos vinkistä =)

  VastaaPoista