MARI A:N KIRJABLOGI

Kirjablogissani kirjoitan lukukokemuksistani, lukemistani kirjoista ja niistä kirjoista, jotka haluaisin lukea. Välillä myös kirjoitan ja kuvaan jotain muuta elämästäni.

Viestit kulkevat osoitteeseen mariankirjablogi@yahoo.fi

lauantai 14. helmikuuta 2015

Jean-Paul Didierlaurent: Lukija aamujunassa


Jean-Paul Didierlaurentin Lukija aamujunassa (2015, Tammi) on ollut sen verran näkyvästi esillä kirjablogeissa, että kiinnostuin kirjasta ja koska kirja oli vajaa 200-sivuinen, tuli tämä kirja luettua melkoisen nopeasti. 

Lukija aamujunassa -kirjan tarina rakentuu Gyulain-nimisen miehen ympärille. Mies menee joka päivä työhönsä, jossa hän käyttää kirjoja tuhoavaa konetta. Vastapainoksi kirjojen tuhoamiselle Guylain lukee joka aamu samassa junassa kirjoista säilyneitä papereita ja tarinanpätkiä. Guylainille uskollinen kuulijakunta tuo yksinäisen miehen elämään lisäelämää. Merkittäväksi Guylainin elämän kannalta käy kuitenkin muistitikku, jonka mies löytää junan lattialta. 

Kirja oli helppo ja nopea lukea. Se on täsmälukemista aamuisille työmatkoille, joilla itsekin kirjaa luin. Kirjassa on lyhyesti kerrottuna se, mikä on lukemisen ja hyvän tarinan ilo ja merkitys. Kirja käy myös ystävänpäivän täsmälukemiseksi, sillä tarinasta kuoriutuu esiin myös romanttinen rakkaustarina. 

Pitkä äänitorven soitto palautti koko joukon takaisin todellisuuteen. Taksi välkytti valojaan keskellä soratietä. Muutama asukas tuli kiittämään Guylainia lämpimästi käynnistä ja valittamaan lukuhetken lyhyyttä. Posket punoittivat, silmät säihkyivät. Tuntui kuin Huguetten lukuhetki olisi tuonut hieman raikasta ilmaa Hoivakoti Sinisateeseen. - - Guylain lähti, mutta lupasi palata takaisin seuraavana lauantaina. Hän ei ollut pitkään aikaan tuntenut olevansa tällä tavalla elossa. 

Muita kirjan lukeneita mm. Omppu ja Henna.

Jean-Paul Didierlaurent: Lukija aamujunassa (2015, Tanni)
Le Liseur du 6h27, 2014
suomentanut Kira Poutanen
189 sivua

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti