MARI A:N KIRJABLOGI

Kirjablogissani kirjoitan lukukokemuksistani, lukemistani kirjoista ja niistä kirjoista, jotka haluaisin lukea. Välillä myös kirjoitan ja kuvaan jotain muuta elämästäni.

Viestit kulkevat osoitteeseen mariankirjablogi@yahoo.fi

sunnuntai 10. toukokuuta 2015

Marco Malvaldi: Kolmen kortin temppu Bar Lumen murhat


Vuosi sitten luin italialaisen Marco Malvaldin teoksen Viiden korttipeli, joka aloitti Bar Lumen murhat -kirjasarjan. Kuten kirjasarjan nimikin jo kertoo, tässä kirjassa on kyseessä murha ja sen tutkimus. 

Pieneen italialaiseen kaupunkiin rynnii joukko tiedemiehiä konferenssiin, niinkin kaukaa kuin Japanista. Kirjassa tarkastellaan Italiaa hetken japanilaisen silmin, mikä oli kiinnostavaa - oma ensimmäinen matkani Italiaan toteutui vuosi sitten ja oli mukavaa "nähdä" kirjan sivuilla taas matka Rooman Fiumcinon kiiroradoilta lähtien. 

Myöhemmin kirjassa japanilainen mies löydetään hotellistaan kuolleena, ja vaikka kuolema melkein ohitetaan luonnollisena tapauksena, havaitaan, että kuolemassa olikin jotain epämääräistä, mikä aiheuttaa rikostutkimuksen. Bar Lumen omistaja Massimo joutuu taas ratkomaan murhan mysteereitä. 

Kirjassa kuvaillaan paljon kaikkea pienen kylän ja baariin elämässä tapahtuvaa, ja yhtä tärkeää kuin murhan selviäminen on kirjassa myös se, miten Massimon isoisä "jengeineen" saataisiin siirtymään pöydästä toiseen. Kas, kun heidän vakkaripöydässä on paras nettiyhteys ja asiakkaita pitäisi saada houkuteltua baariin jollain, esim. ilmaisen nettiyhteyden, keinoin. Murhan ratkaisukin liittyy tietokoneisiin, jotenkin sopivan helpolla tavalla. 

Mikään tässä iso- ja väljätekstisessä kirjassa ei ollut kovin vaikeaa. Suosittelen ajanvietteeksi sellaiselle, joka ei kaipaa ryppy otsassa ratkaistavia dekkareita. 

Muita kirjan lukeneita: 

Marco Malvaldi: Kolmen kortin temppu Bar Lumen murhat
2015, Tammi
Il gioco delle tre carte (2008)
suomentanut Inkeri Koskinen
281 sivua

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti