MARI A:N KIRJABLOGI

Kirjablogissani kirjoitan lukukokemuksistani, lukemistani kirjoista ja niistä kirjoista, jotka haluaisin lukea. Välillä myös kirjoitan ja kuvaan jotain muuta elämästäni.

Viestit kulkevat osoitteeseen mariankirjablogi@yahoo.fi

maanantai 15. marraskuuta 2010

Veikkaan, että ...

... ensi vuonna väitellään kovasti siitä, mikä on suomalainen romaani. Olen kyllä edelleen sitä mieltä, että sääntöjä ei muuteta kesken pelin, mutta minkäs teet... näin ne muuttuvat, simsalabim vaan.   

Lisää Hesarissa:

Suomen kirjasäätiö muuttaa kaunokirjallisuuden Finlandia-palkinnon sääntöjä. Jatkossa palkinto voidaan myöntää tekijän kansalaisuudesta riippumatta "ansiokkaalle suomalaiselle romaanille."
Tällä hetkellä säännöissä sanotaan, että "Finlandia-palkinto voidaan myöntää tunnustuksena Suomen kansalaisen kirjoittamasta ansiokkaasta romaanista.
Aiheesta nousi viime viikolla kohu, kun kävi ilmi, että Alexandra Salmelan teos 27 Eli kuolema tekee taiteilijan on asetettu ehdolle Finlandia-palkinnon saajaksi sääntöjen vastaisesti. Salmela on Slovakian kansalainen, mutta hän on opiskellut suomen kielen ja kirjoittanut romaaninsa suomeksi. Salmela asuu nykyisin Tampereella.
Kirjasäätiön tiedotteen mukaan sääntömuutoksella halutaan varmistaa, että suomalainen romaani voidaan asettaa ehdolle tekijän kansalaisuudesta riippumatta.

Säännöt on myös muutettu kirjasäätiön sivuille.

1 kommentti:

  1. Minusta on kyllä aika käsittämätöntä, että sääntöjä muutetaan noin ns. kesken pelin tai yleensäkään..:/

    VastaaPoista