MARI A:N KIRJABLOGI

Kirjablogissani kirjoitan lukukokemuksistani, lukemistani kirjoista ja niistä kirjoista, jotka haluaisin lukea. Välillä myös kirjoitan ja kuvaan jotain muuta elämästäni.

Viestit kulkevat osoitteeseen mariankirjablogi@yahoo.fi

lauantai 10. marraskuuta 2012

Kevättä odotellessa - kevätkirjat 2013

Mikäli kustantamoja on uskominen, kevät on jo aivan ovella ja kevään kirjakatalogit on netissä näkyvissä. 

No, siihenhän on jo tottunut, että esim. lastenvaatteissa siinä vaiheessa, kun pakkaset alkavat, on kaupassa tarjolla kesän bikinit ja sitten voi vain itkeä, että lapsi on mennyt kasvamaan edellisvuoden puvustaan ohi, tai saanut talvihaalarin rikki marraskuun alussa. 

Kirjojen osalta tämä on kyllä nyt aivan juuri oikea aika esittää kevään uutuuksia, koska syksyn kirjat alkavat olla kutakuinkin luettuina itselläni. 

Tässä kuitenkin omia poimintojani kevään kirjoista. En osaa yhtään valita, vaan niitä on aivan liikaa. Kaikki on niin kivanoloisia ja kirjailijat tehneet kovan työn niiden eteen jne. Kustantamon nimestä pääsee klikkautumaan kustantajan katalogiin. 

WSOY 

Marisha Rasi-Koskinen: Valheet - helmikuu

odotan innolla, koska vuosi sitten Katariina ilahdutti, ja tämäkin ensitietojen peusteella taitaa olla vähintään yhtä kierteinen tarina. 

Katja Kettu: Jäänsärkijä (novelleja) - maaliskuu

Ketulta olen lukenut aiemmin vain Hitsaajan, en tiedä, miksi Kätilö on jäänyt väliin, mutta yritän lukea sen ennen maaliskuuta

JP Koskinen: Ystäväni Rasputin - huhtikuu

no, Rasputin ja Romanovit kiinnostaa aina! 

Virpi Pöyhönen: Hän rakastaa minua - maaliskuu

Mooses Mentula: Isän kanssa kahden - maaliskuu

näiden kahden kohdalla otan riskin, en ole lukenut aiempia kirjoja, mutta pitäähän välillä lukea jotain muutakin kuin vain ja aina samojen kirjailijoiden kirjoja. 

Maria Dueñas: Ommelten välinen aika - huhtikuu

Hanne-Vibeke Holst: Mitä he toisilleen tekivät - toukokuu

Jonas Jonasson: Lukutaidoton joka oppi laskemaan - kesäkuu

Dueñas siksi, että espanjalaisia kirjoja ei hirveästi meillä yleensä näy; Holst, koska olen hänen kirjoistaan aiemmin pitänyt ja Jonasson, vaikka en olekaan lukenut hänen satavuotiastaan, joka pakeni. 


Gillian Flynn: Kiltti tyttö - toukokuu

Renate Dorrestein: Hyvä äitipuoli - maaliskuu

Flynn, koska mulla on ensi vuonna teemana englanninkieliset maat, ja kirja on ollut "best seller" USA:ssa; Dorrestein, koska haluan lukea ne muutkin Dorresteinin kirjat. Aiemmin olen lukenut Lainaa vain -kirjan. Johnny Kniga: 

Sami Rajakylä: Pätkärunoilija 

Kirjailija on "itähelsinkiläinen autokaupan kassamyyjä-asiakaspalvelija" - siis pakkohan tällainen on lukea!

Sami Sillanpää: Kiinalainen rakkaustarina - elokuu 


TAMMI

Kristiina Vuori: Siipirikko - kesäkuu

Ensimmäinen kirja vakuutti. 

Maarit Verronen: Varjonainen - helmikuu

Annamari Marttinen: Mitä ilman ei voi olla -helmikuu

Kaikki Verrosen aiemmat kirjat ovat vakuuttaneet, mm. Vanhat kuviot tämän blogini aikaan; Marttisen kirjat ovat ihanan ihmisläheisiä. Aiemmin ole lukenut Kuu huoneessa ja Ero

Haruki Murakami: 1Q84 - maaliskuu

Jennifer Egan: Sydäntorni - huhtikuu

Murakamin Norwegian Wood vakuutti ja Eganin Aika suuri hämäys ilahdutti myös. 

Yiyun Li: Kulkurit - tammikuu 

Colm Tóibín: Äitejä ja poikia - huhtikuu

Harmittaa, että en ole lukenut Lin ja Tóibínin aiempia, mutta yritän nekin mahduttaa johonkin väliin. Tammen Keltainen kirjasto on yksi ensi vuoden teemoistani, joten nämä istuvat paremmin kuin hyvin kuvioihin. 


OTAVA 

Tua Harno: Ne jotka jäävät - maaliskuu 

Saarikoski-kirjoituskilpailun voittaja: jos valitaan 1 000 ehdokkaan joukosta, niin ei voi olla huono, eihän?

Katja Kallio: Säkenöivät hetket - maaliskuu

Kallio on vanha suosikkini, vaikka täytyy sanoa, että uusimmat kirjat eivät ole antaneet sitä, mitä kaipasin. Uskon, että Kallio kuitenkin vielä jaksaa innostaa. Ihanaa, että tulee uutta myös häneltä. 

Johanna Holmström: Itämaa - maaliskuu 

Maahanmuuttotarina kiinnostaa aina, ja vaikka tämä on ilmeisesti muslimeista, eikä mitään uutta luvassa, luen sen kuitenkin... 

Ian McEwan: Makeannälkä - helmikuu
Chad Harbach: Pelin henki - helmikuu
Anne Tyler: Jää hyvästi - helmikuu
Grace McLeen: Ihana maa - helmikuu
Joanne Harris: Persikoiden aikaan - tammikuu (suklaapuodin tarina jatkuu ♥)

Ensi vuoden teemani on siis tutustuminen englanninkielisten maiden kirjallisuuteen, joten myös Otavan kirjasto tarjoaa herkullisia paloja teemaan liittyen. Näemmä Suomessa aika iso osa onkin juuri tätä kirjallisuutta, joten annan vähän periksi valtavirralle...


Reeta Paakkinen: Kotona Istanbulissa - maaliskuu 

Tositarinoita Turkista. Pidin Maarit Turtiaisen Punainen paasto -teoksesta tosi paljon viime keväänä, joten innostun varmaan tästäkin, vaikka tämä ei ollutkaan kaunokirjallisuutta.

Reuhurinne-teokset - Tuula Kallioniemen luona ja Jii Roikosen kuvittamana eri aiheita käsittelevä sarja, joissa opitaan aakkosia, englannin kieltä jne. Näille kahdelle:
GUMMERUS 

Paula Havaste: Kolme käskyä - maaliskuu 

Yhden toivon tie ja Kaksi rakkautta olivat aivan parhautta. Ihanaa, että taas tulee Havasteen uusi kirja!  

Jouko Heikura: Joki kaupungin alla - helmikuu

Heikuran aiempi: Mustien vuorten varjossa odottaa pöydälläni. Sillä ehdolla, että pidän siitä, otan lukuun myös Heikuran uuden. 

Nina Hurma: Yönpunainen höyhen - maaliskuu 

20-luvun Helsinkiin sijoittuva dekkari. Ooh, voiko olla kiinnostavampaa miljöötä?

Elif Shafak: Kunnia - huhtikuu

Rakkauden aikakirja ja Kirottu Istanbul, ja lisää Shafakia? Kyllä!

Julie Kibler: Matkalla kotiin - maaliskuu

Tämä menee siihen ensi vuonna luen amerikkalaista kirjallisuutta, kannatukseni Obaman uudelleen valinnalle -teemaani. Esikoiskirja, kiinnostavaa! 

David Foenkinos: Yhden elämän muistot - helmikuu

Foenkinos saa vielä yhden mahdollisuuden, edellinen yritys meni kyllä hieman pieleen. Nainen jonka nimi on Nathalie oli kuitenkin symppis.

Tarquin Hall: Vish Puri ja kadonneen palvelijattaren tapaus - Vish Puri ratkaisee I - tammikuu 

Siis ihanaa! Olin juuri bongannut Tarquin Hallin ja Vish Purin englanninkielisistä kirjablogeista ja raahannut kotiini kirjastosta Hallin kirjoja. Pitää nyt miettiä, että lukisinko in English vai suomeksi... Mutta luen ehdottomasti!Hall (s. 1969) on englantilais-amerikkalainen toimittaja, joka on asunut USA:ssa, Keniassa, Turkissa, Pakistanissa ja nyt Intiassa Delhissä intialaisen vaimonsa kanssa, joka on myös toimittaja. Melanie Gideon: Vaimo 22 - tammikuu


Gideon on amerikkalainen, ja kirja hänen ensimmäinen kaunokirjallinen teoksensa. 

******


Keväästä voi sanoa ainakin sen, että ilman lukemista ei jää silloinkaan. Olen hieman konservatiivinen, sillä haluan lukea lempikirjailijoiltani heidän uutuusteoksensa. 

On vaikeampaa löytää uusia kirjailijoita, mutta yritin saada listaani myös esikoiskirjailijoita. 

Aivan älyttömän iloinen olen Tarquin Hallin suomentamisesta! Muuten kyllä jätän (ehkä) dekkarit väliin, joita on todella paljon kevään kirjoissa! 

8 kommenttia:

 1. Ihanaa että joku jaksaa nyt jo miettiä ensi vuoden lukemisiaan! Minä klikkailin huvin vuoksi katselemaan WSOYn julkaisuja ja epätoivohan siinä meinasin iskeä, miten ihmeessä minun on tarkoitus saada luettua kaikki haluamani? Jossei uteliaisuus vie voittoa taidan pitäytyä vanhassa hyväksi todetussa tavassa eli siis jäädä odottelemaan blogiarvosteluja ja lähteä lukemaan uutuuksia vasta niiden pohjalta :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjakatalogien selaaminen on kyllä yhtä hienoa kuin itse kirjojen lukeminen. Mähän olen elämäni aikana suunnitellut niin monet lukemiset, että jos olisin saanut luettua kaikki ne suunnittelemani kirjat, niin olis kyllä triplamäärin luettuja kirjoja =)

   Kannattaa luottaa blogistien makuun myös ;D

   Poista
 2. Kappas, en ollutkaan kevään uutuuksia selatessani huomannut, että tuo Heikuran Joki kaupungin alla on siirtynyt kevääksi. Senhän piti alun perin ilmestyä nyt syksyllä ja olen sitä jo malttamattomana odotellut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai, mä en taas huomannut, että sen olisi pitänyt tulla jo syksyllä ;D Tutustuin kirjailijaan, kun lähti tuo edellinen kirja matkaan. toivottavasti kirja on odottelujen väärti!

   Poista
 3. Sinä olet löytänyt kirjakuvastoista vaikka mitä! Itse olen kuvastoja selatessani jumiutunut Otavan kirjastoon ja Tammen keltaiseen - niissä molemmissa on niin paljon hyvää, että melkein kaikki muu on unohtunut. WSOY:lta bongasin Sanna Iston uuden lastenromaanin, joka on jatkoa hienolle Tinkalle ja Taikalle. Sitä odotan innolla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tavallisesti mä en olisi varmaan huomioinut Otavan kirjastoa tai Tammen keltaista, koska niissä on paljon englanninkielistä kirjallisuutta suomennettuna (on toki muutakin, mutta paljon amerikkalaista), mutta olen päättänyt ensi vuodeksi avautua Obama-maahan =O

   Sanna Isto on aivan uusi nimi mulle, pitää yrittää muistaa nimi.

   Poista
 4. Minä olen aivan pyörällä päästäni näiden kevään katalogien kanssa! Vielä kun on syksynkin kirjat kesken... :D

  Monia samoja kirjoja olen minäkin itselleni alleviivaillut, paljon kiinnostavaa tulossa. Minä odotan vielä oman postaukseni kanssa, että pienemmätkin kustantamot julkaisevat kevätohjelmansa. Niistä kun välillä löydän enemmän kuin isoista konsanaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjojen julkaiseminen ja vanheneminen on kylllä huisin nopeaa puuhaa! Mulla on menossa syksyn "viimeiset" tällä hetkellä: Itkonen, Oksanen, Pulkkinen ja Hassinen. Kaikki sopivasti yhtä aikaa =), joten ihan pari syksyn kirjaa on jäljellä noista listoistani.

   Paljon tulee luettuakin kyllä muutakin kuin mitä on ensi näkemältä huomannut.

   Pienemmät kustantamot ovat ihania, mutta nyt en malttanut odottaa niitä ♥

   Poista