MARI A:N KIRJABLOGI

Kirjablogissani kirjoitan lukukokemuksistani, lukemistani kirjoista ja niistä kirjoista, jotka haluaisin lukea. Välillä myös kirjoitan ja kuvaan jotain muuta elämästäni.

Viestit kulkevat osoitteeseen mariankirjablogi@yahoo.fi

perjantai 9. marraskuuta 2012

Kiitos ja vastauksia

Vähän aikaa sitten oli blogissani arvonta, 
ja pyysin teitä lukijoita kysymään, mitä ikinä haluatkin. 
Tarkoituksena oli vastata, ja nyt pienen mietinnän jälkeen
sain kirjoitettua vastaukset tekstiksi. 

KIITOS 
kaikille kommentoijille ihan yhteisesti! 

Nyt alan paljastella syvimpiä tunteitani...  1. Mietin mitä oikein kysyisin, kuinka henkilökohtaista se voisi olla? Minua kuitenkin kiinnostaa mistä kiinnostuksesi Intiaan tai laajemmin Aasiaan juontaa juurensa.

  Mulle on tavallaan pakkosyötetty Bollywood-leffoja vuodesta 2005 alkaen. Silloin ne eivät iskeneet kyllä ollenkaan, suhtauduin niihin kuin normaali suomalainen hieman väkinäisesti hymyillen ja muita katsojia kunnioittaen, että "ihan kivoja" leffoja ja salaa mietin, että kuinka helvatan kauan yksi leffa voi kestää. 
  Sitten eräs syksyinen ja myrskyinen ilta aloin katsoa Mohabbattein-leffaa, enkä voinut mitään sille, että liikutuin, kun tämä (klik) laulu alkoi soida ja aloin ymmärtää leffojen päälle. 
  Aasia on kiinnostanut aiemmin lähinnä Japanin ja karaten muodossa. 
  Lisäksi mulla on nuo kaksi jälkeläistä, joilla on puoliaasialainen perimä. En pääse Aasiasta koskaan eroon, Bollywoodin suhteen into on hieman hiipunut. 
 2. Onnea kaksivuotiaasta blogista ja mielelläni mukana arvonnassasi! Kysyisinpä vaikka sellaista, (kömmähdyksien epävirallisena mestarina ;)) että onko sinulle näinä kahtena vuotena käynyt mitään hassua kömmähdystä blogin kautta?

  No en ole koskaan esimerkiksi kirjoittanut kirjailijan nimeä väärin (monta kertaa samaan postaukseen) tai kysynyt joltain kirjailijalta, että ai, kuka sä sitten olet. Mä en kömmähtele. Tai ehkä vähän, mutta nuo oli noloimmat. Mutta mä osaan kirjoittaa Bachchan oikein melkein joka kerta. 


 3. Nyt kun pohdin itse niin paljon ajankäytöllisiä kysymyksiä, minua kiinnostaa paljonko käytät aikaa yhden postauksen kirjoittamiseen? Kirjoitatko suoraan valmista tekstiä vai nysväätkö yhden tekstin kanssa pitkään ja tekstiä koko ajan muokkaillen? Onko kirjoista kirjoitattaminen sinulle helppoa?

  Kirjoitat niin sujuvaa tekstiä, siksi kysyn. Minulle kirjoittaminen on välillä hankalaa. Joskus huomaan kirjoittavani todella hutasten, en jaksa kirjoittaa kovin syvällisesti. Välillä taas saatan käyttää yhteen bloggaukseen hyvinkin paljon aikaa, mutta välttämättä tuo postaus ei edes kiinnosta ketään :)

  Riippuu tosi paljon postauksesta. Esimerkiksi tämän postauksen aloitin jo kertaalleen, mutta tein siitä niin kummallisen, että päätin ottaa alusta koko jutun. Olisko tämä ollut nyt pari viikkoa tekeillä? Joskus teen sellaisen parinkymmenen sekunnin jutun, FB-päivityksen tyyliin. 

  Ja Mr. Murphyn lakia tai jotain vastaavaa seuraten yleensä se hutaisu saa isomman huomion kuin se, jota nyhvään pitkän ajan, hion, kirjoitan sydänverellä ja pelastan maailman. 

  Nettimaailma on nopea ja rakastaa pieniä tekstejä ja isoja kuvia.  1. Onnea kaksivuotiaalle! Haluan kysyä sinulta mikä on kaikkien aikojen suosikkikirjasi, ja milloin olet kyseisen kirjan lukenut? :)
  Milan Kundera: Olemisen sietämätön keveys. En ole varma, milloin olen sen lukenut, mutta kirjahyllyni kappale on vuodelta -97. Pidin myös ihanasta leffasta aikoinani (klik).
 2. Mikä oma postaus on jäänyt sinulle kahden vuoden varrelta mieleen kaikista eniten?

  Vastaan, että Shamsien Kartanpiirtäjä. En tiedä, onko se postaus niin kummoinen, mutta kirjaan, sen saamiseen ja lukemiseen ja kaikkeen tuohon aikaan liittyy sellaisia hassuja juttuja, jotka tulevat mieleen postauksesta aivan automaattisesti.
 3.  Ja miksi ihmeessä ei saisi olla maisemakuvia? Kuka niin sanoi? Itse viihdyn valokuvallisissa blogeissa.

  Osallistun arvontaan, sillä vaikka kirjoja tulee, annan niiden myös mennä. Joitakin kirjalistaltasi on lukematta, joten mukana ollaan :D
  Eräässä blogeja ja blogin kirjoittamista käsittelevässä kirjassa mainittiin, että esim. kirjablogissa on turha olla maisemakuvia. On parempi keskittyä vain yhteen aiheeseen. Ihan sen kunniaksi tässäkin postauksessa on niitä maisemakuvia ♥  1. Unohdin udella: teitkö jotain muutoksia blogiisi tuon Kortesuon kirjan pohjalta
   ?

Valkoisen kirahvin ja Marian kyssärit taisivat liittyä jotenkin hassusti samaan aiheeseen =D No, siis mun blogihan on singahtanut aivan uusiin lukija- ja kävijälukuihin, joten tietysti tein, kuten jätin ne maisemakuvat pois.  1. Onnea blogillesi ja toivottavasti tulee ikää vielä moninkertaisesti lisää. Ehkä olet joskus kertonutkin, mutta miten olet alunperin kiinnostunut Bollywood-elokuvista ja mistä niitä muuten hankit?

  Tuolla alussa tulikin vastaus jo ekaan kysymykseen. Täytyy vielä lisätä, että aluksi mut pakotettiin katsomaan jotain jännitysleffoja, jotka suoraan sanoen olivat aivan kamalia. Mutta sitten tajusin, että rakkausleffat ovat aivan eri juttu. Elokuvia olen tilannut netin kautta ja suurin osa niistä on tuotu Aasiasta. 

 2. Mukana arvonnassa ja kysyn, että: Onko sinulla jokin sellainen postaus, joka mielestäsi oli tärkeä ja onnistunut, mutta sai yllättävän vähän huomiota?


  Tähänkin ehkä tuli vastaus tuossa ohimennen, mutta siis sellaiset postaukset, jotka omasta mielestäni ovat tosi tärkeitä ja hyviä, ja vieläpä sellaisista tärkeistä aiheista, joista muut eivät kirjoita, eivät yleensä kerää minkäänlaista huomiota. Kun taas kirjoitan jostain, mikä muutenkin on mediassa Hesarissa mukana, niin siitä on isompikin yleisö kiinnostunut. 
 3. Onnea kiinnostavasta blogistasi, joka on hyvä juuri näin :). Minua kiinnostaisi tietää, mikä on ollut suurin tai mieleenpainuvin onnistumisen/hyvän fiiliksen kokemus, jonka blogisi on sinulle tuonut? Onko jokin tietty postaus ehkä? Taikka jonkin kirjailijan jättämä kommentti blogiin? Vaiko jonkun tietyn lukijamäärän saavuttaminen?

  Kirjailijoiden kommenteista on jäänyt mieleen erään dekkaristin kommentti, joka tuli sähköpostiin. Siinä ihan vain kiiteltiin, että olen kirjoittanut kirjasta. Mukavaa on myös, jos joku kirjoittaa, että on saanut lukuvinkin tai -vinkkejä blogistani, koska se on ehkä se perimmäisin syy, miksi kirjoitan. Lukijamäärä ei sinällään ole mulle merkityksellinen; itse luen monia blogeja, joissa en ole lukijana. Kommentit sen sijaan saavat hyvälle mielelle. Varsinkin, jos niissä on kommentti mun tekstiin liittyen: haa! joku on lukenut sen, mitä olen kirjoittanut =)
 4. Onnea ihanalle blogillesi, paljon on mahtunut kahteen vuoteen. Kysyn sinulta vaikka että mikä on sinun mieluisin lukupaikkasi? Sänky, sohva, nojatuoli, kirjasto, kahvila...? Arvonnassa on mielenkiintoisia kirjoja, joten osallistuisin mielelläni.
  Mä luen tosi usein bussissa, koska mun työmatka on pk-seudun lännestä sen itäiseen osaan eli aivan liian pitkä ja muutenkin hirveä. Siis, jos olen unohtanut kirjan kotiin. Ajattelen niin, että se on hyvää lukuaikaa. Kotona luen sohvalla. Kirjastojen hyllyjen välistä minut saattaa joskus löytää, mutta kahvilassa mun mielestä pitää jutella =) 


 5. Mikä on sinulle kaikkein tärkein / parhaiten kirjoitettu maahanmuuttaja-aiheinen kirja?

  Vastaan tähän Zadie Smith: Valkoiset hampaat, koska se on niin monipuolinen ja moniulotteinen kirja. Kotimaisesta kirjallisuudesta puuttuu tällainen humoristinen kirja, jossa leikitellään ennakkoluuloilla ja -oletuksilla. Toinen olisi Chris Cleaven Little Been tarina, joka oli niin yllättävä.
 1. Mitähän kysyisin... Harrastatko koskaan teemalukemista? Luetko esim. monta samaa teemaa käsittelevää tai vaikka samaan maahan sijoittuvaa kirjaa peräkkäin?

  Kyllähän mä yritän, mutta sitten kuitenkin luen aivan jotain muuta väliin, ja sitten taas jotain toista ja kolmatta jne., joten lopulta unohdan mikä se teema oli. Ihailen Katja sun kykyä pysyä teemassa =)


 2. Olisin halunnut kysyä bloggaamistasi kirjoista/aiheista, jotka mielestäsi ansaitsisivat enemmän huomiota, mutta kun Katri jo vei tuon, niin kysynpä jotain muuta! Tätä: Jos toteuttaisit tuon ajatuksesi aiheenmukaisesta lukemisesta, mistä aiheesta juuri nyt tekisi mielesi aloittaa?

  Kävin tänään kirjastossa (hups, ei pitänyt!) ja lainasin kolme kirjaa, jotka käsittelevät jotenkin hassusti kaikki taas sitä maahanmuuttoa, mutta aivan eri näkökulmasta. Niistä voisi olla kiva miettiä eri näkökulmia tms. Toinen aihe, joka on näin syksyn pimeyteen sopiva, on kauhu- ja rikoskirjallisuus. Kotona olisi siihen sopivat teemakirjat. Mutta niin kuin tuohon Katjan kysymykseen vastasin, niin mä tuppaan unohtamaan ne teemani... 


 3. Kysymys: Mitä vaikeaa bloggaamiseen liittyy? Kysymys saattaa olla laaja, joten voit itse rajata sitä halutessasi.

  Vaikeaa on välillä säilyttää usko homman järkevyyteen. Siis, että luen ja kirjoitan (kuinkas sattui!) ja mietin, että lukeeko kukaan sitä, mitä kirjoitin. Mutta jos en kirjoittaisi, niin sitten ehkä kirjat haihtuisivat mielestä pois, niin kuin tuossa monena vuonna haihtuivatkin... 4. Hmm.. Olet saattanut tästä jo jossain mainitakin, mutta koska olet lukenut paljon uutuuskirjoja, niin mikä on tämän vuoden uutuuskirjoista mielestäsi paras ja miksi? Sellainen joka muistetaan vielä vuosienkin päästä? Jos joku yhden uutuuden aikoisi lukea, niin mikä kannattaisi?


  Tätä vastausta pitäisi varmaan vähän aikaa salailla, mutta tällä hetkellä se on Itkosen Hetken hohtava valo. 


 5. Haluaisin kysyä Sinulta: Miten saat ajan riittämään, kun luet niin paljon? On todella mielenkiintoista lukea kirjoituksiasi, mutta välillä minua ihan hengästyttää se tahti, millä ehdit lukea ja vielä kirjoittaakin!

  Kiitos kiinnostavasta blogista. Älä vain muutakaan sitä, kun olen sen nyt löytänyt ja tykännyt ;D . Perheen ylä- ja alakouluikäiset lapset saivat myös tosi hyviä ideoita lukulistalleen, kun laitoit sen linkin koululaisten lukudiplomiin. Tuskin olisimme itse ko. sivuja löytäneet.


  Lukuaikaa löytyy juuri arjen kulun mukaan, ja sen valintojen mukaan. Työmatkan voi puristaa rattia kehän ruuhkassa (olen tehnyt sitäkin) tai istua lämpöisessä (ja no, ehkä vähän ahtaassa) bussissa ja lukea kirjaa. Illalla voi katsoa telkkaa tai uppoutua kirjan maailmaan. Välillä toki valitsen toisen vaihtoehdon, mutta yleensä kirjan ;D 

  Ja ihan parasta on se, että joku lukija, anonyymi tai kirjautunut, saa lukuvinkkejä. Olen itsekin aina niin iloinen, että tutustun kirjablogien avulla kaikkeen kivaan luettavaan. Mun luottovinkkaajat ovat ripottautuneet pitkin maailmaa, joten netti ja blogi korvaa tällä hetkellä heitä. 
 6. Höh, ja tietenkin unohdin nimimerkin äskeisestä viestistä!

  Terkuin Syksykuun Korvis
  VastaaPoista
 1. Voisin kysyä sinulta, että miksi ihmeessä blogisi ei päivity bloggerin lukuluettelooni, mutta koska vastaus varmaan liittyy mysteeriin nimeltä Blogger kysyn jotain muuta: Luetko mieluiten täydessä hiljaisuudessa vai kaipaatko ääntä (esim. musiikkia) ympärillesi?


  Yleensä luen pienessä hälyssä. Illalla on telkka päällä, bussissa kouluun menevät teinit vieressä jne... Pystyn kyllä sulkemaan muun maailman helposti itseni ulkopuolelle ja keskittymään omaan asiaani. 
 2. Onnittelut vuosipäivästä. Kysymykseni sinulle voisi olla vaikkapa, että mikä olisi sellainen kirja jota et halua omasta kirjahyllystäsi antaa eteenpäin, vaan jonka ehdottomasti haluat pitää omanasi.


  Mika Waltari: Sinuhe egyptiläinen. Ostohetki oli muistorikas. In the Name of Freedom, jossa on Latvian entisen presidentin omistuskirjoitus. Ja kaikkee sellaista, joitakin löytyy, joita en anna eteenpäin. 
 3. Onnea paljon! Voisin kysyä mitä näkisit blogissasi viiden vuoden päästä olevan muuttunut? Voit kertoa ihan mielettömiäkin ajatuksia!

  Viiden vuoden päästä mä olen jossain lämpöisessä maassa, ja postaan kaikkea ihmeellisyyksiä, mitä maasta löytyy. Tapailen paikallisia kulttuurihenkilöitä ja nyt tulee heti mieleen Bergstrandin Delhin kauneimmat kädet, jossa tavataan vaikkapa Intian Tärkeitä Henkilöitä.  
 4. Osallistun arvontaan.

  Onnittelut pitkästä iästä.

  Kysymykseni:

  Onko kirjojen kansilla minkälainen vaikutus kirjan kiinostavuuteen?


  On! Tästä on pakko joskus tehdä ihan oma postaus! 
 1. Kerro blogiaikasi kovin kirjallinen pettymys; minkä kirjan kohdalla odotukset olivat kovat ja lukukokemus olikin pettymys?

  Varmaan Siilin eleganssi, koska sitä oli kaikissa blogeissa ylistetty, ja itse jaksoin lukea vain kolmasosan kirjasta. Se oli myös blogin alkuaikoina, jolloin ajattelin, että tietysti pidän kaikesta, mistä muutkin. Sen jälkeen tajusin, että kirjallisuusmakuja on monia. 
 2. Onnea! Osallistun kivaan arvontaan!
  Onko jotain tiettyä kirjailijaa, jonka teoksiin et ole vielä ehtinyt tutustua mutta on aikomuksena? Nimimerkki Neiti Kesäheinä

  Montakin, esim. Auster, Hustvedt, Kähkönen. En tajuu, miten en ole vielä niihin tutustunut...
 3. Paljon onnea! :-) osallistun myös arvontaan.

  Onko sinulla joitain tiettyjä kirjoja, joita todella vältät tai tiettyjä kirjailijoita? Oletko koskaan lukenut itkettävän huonoa kirjaa? Onko sinulla ikinä jäänyt kirja tahallisesti kesken?

  Vähän aikaa sitten postastin niistä kirjoista, joita en päässyt loppuun asti. postaus täällä, sieltä varmaan löytyy joitain "vähän huonoja" kirjoja ;D

 4. Haluaisin kysyä lukutottumuksistasi; kuljetatko aina kirjaa mukananasi? Luetko aamiaispöydässä tai ruokaa laittaessa? Onko sinulla samanaikaisesti kesken erilaisia kirjoja eri lukutilanteisiin; sellaisia joihin syvennytään ajan kanssa, ja sellaisia joita luetaan pari riviä tai sivu kerrallaan..

  Joo, kyllä mulla on aina kirja mukana, ja itken, jos ei ole. Joskus luen myös, kun teen ruokaa (tosi turhaa ja huono tapa, ruoka palaa, enkä saa kirjasta mitään irti) tai kun syön. Ja joo, kirjoja on kesken koko ajan, aina tilanteen ja fiiliksen mukaan. Nyt on kesken jotain neljä kirjaa =) 
 5. onnee blogiurasta ja kiitos teksteistäsi! haluisin tietää onko joku inhokkikirjailija? mihin klassikkoo et jaksa tarttua vaikka tunnet että se pitäisi lukea ihan vain siksi että se on klassikko? :>

  Aika montakin klassikkoa on sellaista, jotka olen lukenut, mutta olisin voinut elää hyvän elämän ilmankin. Ei kyllä ole mitään inhokkikirjailijaa, ehkä pikkuisen dissaan Tervoa, mutta kuitenkin luin hänen Laylansa, koska aihe kiinnosti. 
1 kommentti: