MARI A:N KIRJABLOGI

Kirjablogissani kirjoitan lukukokemuksistani, lukemistani kirjoista ja niistä kirjoista, jotka haluaisin lukea. Välillä myös kirjoitan ja kuvaan jotain muuta elämästäni.

Viestit kulkevat osoitteeseen mariankirjablogi@yahoo.fi

keskiviikko 8. kesäkuuta 2011

A R V O N T A

Aiemmin olen jossain vaiheessa luvannut kirja-arvonnan,
joten laitan tässä nyt vihdoin sellaisen pystyyn.

Osan kirjoista sain kierrätettyä siskolle, toisen osan kirjastoon ja
nyt tässä vielä vähän kesälukemista.

Säännöt:
1. Arvontaan voit osallistua, jos olet blogini lukija (blogisivun alalaidassa voit klikkautua lukijaksi).
2. Jokainen saa tasa-arvon nimissä yhden arvan.
3. Koska tasa-arvo ei koskaan voi olla täysinäistä, niin ne, jotka osallistuivat aiempaan dvd-arvontaani, saavat toisen arvan.
4. Kirjoita tähän postaukseen kommenttina,
mikä on parasta kesälukemista ja missä on parasta lukea kesällä - näin osallistut arvontaan! (siis, jos olet lukijana - tämä on epätoivoinen tapa saada lisää lukijoita =O
5. Aikaa osallistua on su 12. päivä ihan viimeiseen sekuntiin asti.
6. Arvonnassa voittajat (kaksi!) palkitaan kesälukemistolla, jotka voit valita sitten, jos arpa on suosiollinen! Kommenttilootaan ei siis kannata ilmoittaa, mitä haluaisit lukea, tämä työ hoituu sitten kun voittajat selviävät.
Mutta näistä voit valita:Voittaja saa valita viisi haluamaansa kirjaa, jotka posti tuo kotiisi (pahoittelen jo etukäteen, että posti voi olla kesäfiiliksissä, eikä ehkä tuo lastia seuraavana päivänä, mutta yrittää juhannukseen ehtiä perille ;D
Nopeampi voittaja saa haluamansa,
toinen saa ne, jotka jää jäljelle =)
Kirjat ovat joko uusia, kerran luettuja tai puoliväliin hylättyjä, siistejä kuitenkin.

ONNEA ARVONTAAN ja mukavia kesän hellehetkiä!

Postailen vielä muutamia kirjoja, kunhan ja jahka ehdin.


21 kommenttia:

 1. Mukaan! =D
  Lukija olen joten yksi arpa!

  Mun suosikkilukemista kesällä on suunnilleen samanlaiset kirjat kuin talvellakin, en ole huomannut että kesällä tekis mieli lukea jotain mitä en talvella lukis.
  Saattaa olla että luen kesällä paljon parjattua romantiikkaa sekä dekkareita mutta tykkään niistä kyllä muutenkin! ;D
  Just tällä hetkellä luen Pelle Miljoonan kirjaa ja se tuntuu hyvin sopivan tuon lämpimän ilman kanssa! =)

  VastaaPoista
 2. Onpas mainiota - arvontoja on nyt ilmassa kesän lisäksi! Osallistun ilman muuta, käsittääkseni olen mukana kahdella arvalla, lukijana ja tasa-arvon kannattajana ;)

  Kesään suosittelen:

  - Novelleja: Jhumpa Lahiri on ihanaa kesäluettavaa!
  - Klassikkoja: Dostojevskin Rikos ja rangaistus sopii mainiosti tai Woolfin Majakka ovat aivan loistavia kesäklassikoita.
  - Nyt minulla on luvussa Tuhanne ja yhden yön tarinoita, joita luen yöaikaan aivan kuten tarinoita kuuluukin lukea (ihanaa, aikaisten aamujen aika on ohitse hetkeksi :D)

  Toivottavasti arpaonni suosii, listallasi oli aivan herkullisia kirjapaloja.

  Aurinkoa kesään,

  Valkoinen kirahvi

  VastaaPoista
 3. Osallistun arvontaan. Kivoja kirjoja palkintoina. :)

  Kesällä luen paljon enemmän dekkareita kuin yleensä, joten voisin sanoa että dekkarit kuuluvat minun kesääni.

  VastaaPoista
 4. Tää osallistuu yhdellä. Ihan kiinnostavia ja keskenään erilaisia kirjoja arvot. Löytyy varmasti jokaiselle jotakin.

  Itsekin ajattelin laittaa arvonnan pystyyn, kunhan saavutan jonkun selkeän rajapyykin (kuten 3 kk blogistina tai 40 lukijaa).

  VastaaPoista
 5. Osallistun yhdellä. :)

  Parasta kesälukemista ovat nostalgiakirjat. Sellaiset kirjat, joita kaipaa ja joita pitkin vuotta kuvittelee lukevansa, mutta joihin on kunnolla aikaa sitten kesällä - ainakin mielikuvissaan. Lisäksi tietysti parhaita ovat yllättävät kirjalöydöt, niin uutuudet kuin vanhat kirjat, joihin kiteytyy joku kesätunnelma: alkukesän valo, heinähelle, junamatka maalle tms.

  Missä on paras lukea? Kesällä totta kai ulkona, koska talvella sitä ei voi harrastaa. Ainakin itse nautin siitä, että voin istua jossain taivasalla lukemassa.

  VastaaPoista
 6. Parasta kesälukemista ovat dekkarit ja elämänkerrat. Dekkareissa tulee luettua samoja (sieltä mökki"kirjastosta") uudelleen ja uudelleen joka kesä. Elämänkerrallisista teoksista suosikkini on Mittfordin tytöt; sodassa ja rakkaudessa. Ahmin sen talvella melkein kertaistumalta, nyt taidan lukea ajankanssa herkutellen sen uudelleen. Loistavaa ajankuvausta Euroopan Belle Epoquesta ja sen päättymisestä maailmansotiin.
  Yhdellä arvalla mutta kaksi peukkua pystyssä....

  VastaaPoista
 7. Onpa upeita kirjoja joista valita, jos onni osuu kohdalle :). Osallistun kahdella, olen lukijasi ja osallistuin myös dvd-arvontaan.

  Katjan kanssa samoilla linjoilla siinä, että nostalgiset kirjat kuuluvat kesään. Kesällä on hyvä lukea Tove Janssonia (muumikirjoja, novelleja, Kesäkirjaa...) tai vaikka Agatha Christien dekkareita. Paras paikka lukea on se jossa nytkin istun: omalla pihalla, varjossa.

  VastaaPoista
 8. Dekkareita tulee kieltämättä luettua liikaakin kesällä. Outi Pakkasen kirjoista pidän, nytkin on varattuna mökkireissulle Yöpuisto. Tärkeä valintaperuste kesäkirjalle on se, että on saatavissa pokkarina. JOtenkin pokkari olomuotona kuuluu kesään.
  Niin siis yhdellä arvalla arvonnassa mukana...

  VastaaPoista
 9. Minä unohdin ihan kokonaan kesäkirjasuositukset. Dekkarit onkin jo mainittu. Niitä minäkin sulle suosittelisin. Ann Cleeves on itselleni uusin dekkaristituttavuus, jonka Shetlandinsaarelle sijoittuvista kirjoistaan olen tykännyt. Itse asiassa Valoisat illat ajoittuu kesään.

  Hyviä kesäkirjoja ovat myös tyttökirjat, Annat ja Runotytöt, jos sen genren kirjoja yleensä tykkää lukea. Tove Jansson onkin jo mainittu. Hänen novellinsa, kuten ylipäätään novellit, ovat hyvää kesälukemista.

  Ja hyviä kesäisiä lukupaikkoja on vaikka kuinka paljon: mm. parveke, terassi, pihanurmikko, uimaranta, mökkilaituri, puiston penkki.

  VastaaPoista
 10. Joo, dekkarit kyllä kuuluvat kesään (miksiköhän?), mutta lisäksi kesällä on parasta lukea juuri ne parhaat kirjat ikinä, jotka on jo lukenut kymmeneen kertaan (etenkin kaikki hömpimmät). Paras paikka on oma siirtolapuutarhamökki, sisällä jos sataa, riippumatossa pihalla jos paistaa.

  VastaaPoista
 11. Kesällä tulee luettua vähemmän kuin talvella, jolloin kotosalla olo on tavallisempaa. Kesällä tulee tehtyä kotoa poissa kaikenlaista muutakin aktiviteettia... No, useassa kirjablogissa on pyöritelty haastetta lukea kirjoja jotka kertovat tai sijoittuvat paikkoihin joissa on käynyt. Tämä mielessä taidan pitää ainakin alkukesän Venetsia-teemaa ja lukea Donna Leonia oikein urakalla. Ja paras paikka lukemiselle ei kesällä ole laituri (kädet kipeytyvät, tuuli heiluttaa sivuja ja aurinko paistaa aina väärästä suunnasta) vaan puiden katveessa oleva riippumatto. PS. Arvonnassa mukana yhdellä arvalla, kun tuo DVD-arvonta pääsi menemään ohi.

  VastaaPoista
 12. Olen myös lukijasi (tunnustan; vasta tuli kirjauduttua, vaikka usein käynkin), joten mukana yhdellä mahdollisuudella. Kesäkirjoja ylitse muiden ovat Giovanni Guareshin Isä Camillot. Ja sitten kun ne kaikki on luettu, niin eikun kirjastoon hakemaan filmiversioita. Paras paikka lukemiselle on kyllä kesällä ehdottomasti puutarhakeinu.

  VastaaPoista
 13. Osallistun! Arvonnassa on mukana muutamakin kiinnostava kirja. :)

  Minä en lue kesällä kovin erilaisia kirjoja kuin muuten, mutta ehkä mieluummin valitsen suht helppolukuisia "lukuromaaneja" ja/tai hieman ohuempia opuksia. Nyt luen Chris Cleaven Little Been tarinaa, joka rankasta aiheestaan huolimatta sopi hyvin tuonne helteiselle pihalle.

  Kesällä luen mieluiten ulkona, jos siihen on vain rauhassa auringon aikaan mahdollisuus, niin kuin nyt on, lastemme lomaillessa isovanhempien kanssa landella. :)

  VastaaPoista
 14. Minä osallistun yhdellä arvalla, kiitos!

  Parasta kesälukemista ovat mielestäni jännityskirjat. Muina vuodenaikoina en välttämättä jaksa lukea niin paljon jännitystä, mutta kesän tullen veri vetää niiden puoleen. Nytkin minulla on menossa Camilla Läckbergin Kivenhakkaaja, ja ai että on hyvä! Kesällä on toki mukavaa lukea ulkona, mutta yritän vältellä suoraa aurinkoa, joten parvekkeelle innostunun menemään vain aamuisin ja iltaisin kun aurinko on siirtynyt paistamaan muualle.

  VastaaPoista
 15. Osallistun, ja saan KAKSI arpaa. Kuulun niihin onnekkaisiin, joita tasa-arvo suosii ;-)!

  Loistavat ovat palkinnot, joten pidän itselleni peukkuja pystyssä tästä eteenpäin, arvontaan saakka :-D...

  Kesällä luen sitä, mitä luen talvellakin, eli kaikkea tielle sattuvaa ja fiiliksen mukaan. Nyt tosin huomaan, että lipsun fiilisperusteisuudesta, sillä vastaan loppuvuoden omaan Kirjallista elämää -haasteeseen ja oma käsikseni vaatii minua tarttumaan joihinkin yksittäisiin opuksiin... No, en silti noudata mitään jäyhää listaa, vaan luen sitä, mikä juuri sillä hetkellä kiinnostaa.

  VastaaPoista
 16. Olen mukana yhdellä arvalla, aikaisempi arvonta mennyt minulta vallan ohi.
  Hmm.. Paras kesälukeminen..? Mielestäni kesällä parasta eritoten lukea jotain, mistä nauttii ja mikä viihdyttää ja unohtaa esimerkiksi sellaiset kirjat, joita tulisi ihan yleissivistyksen nimissä lukea. Paras paikka kesällä lukea on ehdottomasti jossain ulkosalla; rannalla, riippukeinussa, laiturilla..

  VastaaPoista
 17. Kesällä luen nostalgisia ja vähän "hölmöjä" kirjoja, esimerkiksi Anni Polvaa, joka muuten on kanssa ihan loistavaa ajankuvausta. Ulkona lukeminen on Suomen kesän mukavia puolia; parvekkeella sateella lipan alla suojassa on mukava lueskella.

  VastaaPoista
 18. Yhdellä arvalla mukana! Minäkin kuulun niihin, joiden kesälukeminen ei poikkea talvesta, syksystä taikka keväästä. Mutta ERITYISESTI kesällä on mukava lukea jotain kepeää: Muumeja, Annoja taikka ihan uutena ehdotuksena vähän hömpän puoleista: Anna Godbersenin Huumaa-sarja. Kesällä hyvällä säällä on mukavin lukea ulkona, saa rusketustakin pintaan (jos ainakaan allekirjoittaneeseen kalkkilaivan kapteeniin mikään tarttuu ;)

  VastaaPoista
 19. Minulle perinteisesti on ollut parasta kesälukemista Asterix ja Obelix -sarjakuva-albumit englanniksi. Niiden lukemisesta on suorastaan muodostunut perinne! Toinen ikuinen kestosuosikki ovat Agatha Christien teokset.

  Nykyisen kirjaurakkani valossa on tietysti sanottava, että parasta kesälukemista ovat klassikot :D

  VastaaPoista
 20. Minä osallistun mukaan yhdellä arvalla :)

  Kesällä kuuluu mielestäni lukea hieman kevyempää kirjallisuutta, chick-littiä ja dekkareita. Ei kuumalla jaksa paneutua kovin suureen aivotyöhön, puhdasta viihdettäkin tarvitaan välillä! Tänä kesänä ajattelin ehtiä lukea hieman fantasiaa, kuten Robin Hobbin kirjat uudestaan. Parasta on tietysti lukea joko takapihalla keinussa tai mökillä riippukeinussa tai laiturin nokassa aaltojen liplattaessa. Oi, kesä!

  VastaaPoista
 21. Osallistun myös mukaan yhdellä arvalla. :)

  Minäkin kallistun dekkareiden puoleen kesällä, vaikken muuten dekkareita hirveästi lue. Tänä kesänä olisi tarkoitus tutustua ainakin Agatha Christien romaaneihin vähän tarkemmin.

  VastaaPoista