MARI A:N KIRJABLOGI

Kirjablogissani kirjoitan lukukokemuksistani, lukemistani kirjoista ja niistä kirjoista, jotka haluaisin lukea. Välillä myös kirjoitan ja kuvaan jotain muuta elämästäni.

Viestit kulkevat osoitteeseen mariankirjablogi@yahoo.fi

tiistai 3. syyskuuta 2013

Osta normaalihintainen kirja -päivä

Image for Tähtikirkas, lumivalkea from akateeminen.com

Kuten monessa kirjablogissa onkin jo kerrottu, vietetään tänään (kirjablogeissa) osta normaalinhintainen kirja -päivää. 


Minun kirjani tulevat monesta paikasta: arvostelukappaleena, kirjastosta, divarista ja ostamalla kaupasta. Ostan joka kevät ja syksy noin 2 - 3 uutuuskirjaa normaalihintaisena kaupasta. Viime kesänä (vai vieläkö se muka jatkuu?) ostin ainakin nämä:

Haruki Murakamin 1Q84 ja 
Katherine Pancolin Cental Parkin oravat ovat surullisia maanantaisin

Pakkaa hieman sekoittaa se, että aika usein bongaan uutuuskirjat aika uusina divareista, joista poimin muutamia päiviä aiemmin ilmestyneet kirjat hieman edullisemmin kuin kirjakaupasta. Näin ostin esim. kirjat

Hanne-Vibeke Holstin Mitä he toisilleen tekivät ja 
Jennifer Eganin Sydäntornin. 

Huomaan, että en ole näistä neljästä yhtään vielä lukenut kokonaan loppuun. Ehkä ostan kirjat ajatuksella, että kannetaan ne kotiin, etteivät lopu kaupasta....

No, kuitenkin. 

Tänään ostin Joel Haahtelan Tähtikirkas, lumivalkea -kirjan. Mietin pitkään Haahtelan ja Hiltusen Ison välillä, mutta Iso odotti minua kirjaston pikalainoissa, joten sori, hra Hiltunen.... nyt kävi näin. Kommentoin vielä, että Isoa olen lukenut kotimatkalla jo sivulle 52 asti. Kirja on i h a n a. 

Mutta, kun se on a i n a ollut Joel....

No joo, mutta ostopaikkana on siis Akateeminen kirjakauppa. Koska se on ainoa kirjakauppa Suomessa, jota kirjakauppana rakastan. Tällä kertaa ostin kirjan nettikaupasta ja käyn sen hakemassa kaupasta. On taas syy lähteä täältä Espoon metsästä stadiin ♥.

Huomaan, että olen Katjan kanssa tänään samikset. Omat kokemukseni Helsingin kirjakaupasta ovat kutakuinkin samat. Voi muuten olla, että kävin Helsingissä paria vuotta myöhemmin kuin Katja.... mutta sitten ihastuinkin kympillä kaupunkiin. Rakkautta edesauttoi kyllä myös tämä ihana kirjakauppa. 

5 kommenttia:

 1. Samikset tosiaan: Haahtela, Akateeminen, Helsinki - ja Murakami! Minäkin ostin 1Q84:n kesällä. Haahtelaa aion vielä hetken säästellä.

  <3

  VastaaPoista
 2. Minä lainaan yleensä kaikki kirjat, mutta jostakin syystä minulle on kertynyt iso kirjapino lukemattomia kirjoja, jotka olen ostanut kirjakaupan alennushyllystä. Ostin sunnuntaina pokkarin, Marko Kilven Elävien kirjoihin, jota olen odottanut vuoden kirjastosta.

  VastaaPoista
 3. Haahtelat on vielä aloittamatta. Tätä on kehuttu ja jo kirjan nimi lupaa silkkaa nautintoa!

  VastaaPoista
 4. Haahtela on niittänyt suosiota tässä haasteessa! Syystäkin, se on hieno kirja – kiva kuulla, toivottavasti piankin, mitä sinä tykkäsit.

  VastaaPoista
 5. Oi, harkitsin hetken tätäkin, mutten sitten kuitenkaan päätynyt tähän vaan Murakami vei voiton. Sain juuri kesällä luettua viimeisen Haahtelan aiemmasta tuotannosta vielä lukematta olleen kirjan.

  VastaaPoista