MARI A:N KIRJABLOGI

Kirjablogissani kirjoitan lukukokemuksistani, lukemistani kirjoista ja niistä kirjoista, jotka haluaisin lukea. Välillä myös kirjoitan ja kuvaan jotain muuta elämästäni.

Viestit kulkevat osoitteeseen mariankirjablogi@yahoo.fi

keskiviikko 11. kesäkuuta 2014

Kesän kirjojaKesälomaa on kulunut pian kaksi viikkoa, aika on mennyt siellä ja vähän täälläkin. Olen täällä ollessani ehtinyt pinota ja kasata kirjoja, joita on tullut kustantamoilta ja kirjastoonkin olen päässyt pitkästä aikaa hotkimaan kirjoja, sillä 

Kirjallisuutta fudis-maista -lukuhaaste alkaa olla ihan lopuillaan, loppukiri on Brasilian kisojen aikaan, vielä kuukausi tästä eteenpäin, 

ja se tietää sitä, että pääsen lukemaan jotain kesäisen kivaa kirjallisuutta, ei vaan noita fudismaita... 

Tykkään suunnitella, joten tässä jotain, mitä olen suunnitellut kesällä lukevani: 

1. Matkaan on päästävä, vaikka kesäisesti pyörällä: 

Niina Hakalahti: Aavasaksa lupailee lomamatkaa, iloisen kesäisen värinen kirja löytyi kirjastosta ja 

Chris Cleave: Voittamaton pyöräilykisaa - mahtavien kesäisten kansien lisäksi näissä kirjoissa on heti kesän värit täydessä loistossaan, tykkään!

2.  Gabrielle Zevin: Tuulisen saaren kirjakauppias ja 

Joël Dicker: Totuus Harry Quebertin tapauksesta -teokset

 ovat kirjablogeissa olleet esillä sen verran vahvasti, että näitä kirjoja voisi pitää blogien suosittelemina kesäkirjoina, joihin minäkin aion tarttua,

Anna Katharina Hahn: Lyhyehköjä päiviä voisi tulla lukuuni ihan taas sen takia, ettei kirjaa ole näkynyt kovin paljon missään. 

Lukemiseen voi olla monia hyviä, erilaisia ja toisilleen ristiriitaisia syitä.3. Yksi hyvä syy kirjojen lukemiseen on kirjastojen best seller -hyllyt, uutuuskirjat ovat aina houkuttelevia ja mikä parasta, että kirjat voi yrittää ahmia niin monta kuin ehtii viikossa. Sakkojen uhka, jos ei mikään muu, pakottaa lukemisen pariin!

Johannes Anyuru: Myrsky nousee paratiisista on houkutellut minua jo pitkään ja aloitinkin jo kirjaa kirjaston ulko-ovilla, kiinnostavalta vaikuttaa!

Anna Gavalda: Lempi ei ole leikin asia houkuttelee lyhyytensä takia (ja aiheensa, tietenkin!)

Sjón: Poika nimeltä kuukivi ehkä samasta syystä - ihanan ohuita kirjoja on hyvä lukea kesällä, että aikaa jää kukista nauttimiseen

Lena Andersson: Omavaltaista menettelyä pyörii myös rakkaus-aiheen ympärillä, lupaa takakansi - kyllä tämäkin oli pakko noukkia mukaan...

 

4. Jännitystä elämään! Sitäkin voi hankkia monesta eri suunnasta, kirjapinossa sitä tarjoavat nämä: 

Julie Berry: Kunnes kerron totuuden 

Ursula Poznanski: Sokeat linnut

Tarquin Hall: Vish Puri ja kohtalokkaan voikanan tapaus 

Yassin Musharbash: Radikaali, 

joista muut aivan uusia teoksia, Radikaali hieman vanhempana on jäänyt lukematta, mikä harmittaa.
5. Fudis-haaste kummittelee nurkissa ja siihen olen lukemassa ainakin nämä teokset: 

Melinda Nadj Abonji: Kyyhkysten lähtö, jossa jatkuu ex-Jugoslavia-matkani myös, erittäin kiinnostava teos, jota olen lukemassa jo

Carlos Ruiz Zafon: Tuulen varjo, joku mainitsi kirjan jossain, ja se tuli kirpparilla vastaan eurolla, mukaan kesään siis sekin!

Boualem Sansal: Hyvitys - kuuluu sarjaan 'jäänyt lukematta, mutta ehdottomasti kiinnostava teos' ja myöskin on Algeria jäänyt kokematta,

6. Maggie O'Farrell: Varoitus tukalasta helteestä on taas kuin toive kesään, ja miten kesäisen polttava väri tässä kirjassa onkaan - houkuttelee kesälukemiseen!7. No ne fudiksen MM-kisat, tulevat parhaimpaan lukuaikaan, mutta tuovat myös luettavaa kesään:

Luca Caioli: Ronaldo ja 
Jimmy Burns: Maradona - maailman paras jalkapalloilija? 

kuuluvat kisakesälukemistoon Zlatanin kirjan jälkeen tietenkin.
Luiz Ruffato: Rutosti hevosia ja 
Santeri Ivalo: Hellettä 
tuovat Brasiliaan hieman erilaista näkökulmaa kuin 
Jari Ekberg: Kuin taivasta koskettaisi

- mutta asioita lienee parasta tarkastella monesta eri näkökulmasta?8. Viimeisenä, vaan ei vähäisempänä itse rakkaus, joka on muodossa tai toisessa kuulunut kesälukemistooni aina.

Tuija Lehtinen: Kaunotar etsii kulkuria tuo kaksi Lehtisen romaania kesääni, kirja löytyi kirjaston poistoista
Javier Marías: Rakastumisia taas hurmaa kansikuvallaan - ja Espanja on muutenkin lukematta niistä kisamaista
Titta Heikkilä: Rakkauden ruletti lähti mukaani kirjastosta ikään kuin vahingossa, katsotaan, mitä merenneitotarina tuo tullessaan...
Saara Kesävuori: Tarvitse minua lähti samaan nälkään - ja jo pelkästään kirjailijan nimen takia kuuluu kesälukemistoon!Kesään löytyy luettavaa. Ainoa mikä huolettaa, että milloin sitä aikaa taas olikaan itse lukemiseen, kun kesällä tapahtuu koko ajan niin kivaa ihan lähinurkilla. 

AURINKOISTA, LUKURIKASTA JA KAIKIN PUOLIN RAKASTA KESÄÄ ihan kaikille lukuvinkkien saattelemana!


12 kommenttia:

 1. Oi mikä kirjapläjäys ja kauniita kuvia, tätä oli ilo lukea. :) Tuulen varjoa suosittelen kovasti, pidin siitä itse aika paljonkin. Tuulisen saaren kirjakauppias on minullakin tämän kesän lukemisena.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Espanjalainen kirjallisuus on jäänyt vähälle, joten kiinnostaa jo senkin takia. Ja Tuulen varjo on ollut monesti melkein luettavanani..

   Poista
 2. Ihana postaus suunnitelmineen ja kuvineen!!

  VastaaPoista
 3. Kivoja suunnitelmia. Minä aion myös tuon Dickerin lukea nyt kesällä. Näistä listaamistasi olen lukenut jokusen. Hyvitys ei innostanut, Lyhyehköjä päiviä on mielenkiintoinen ja Omavaltaista menettelyä oli jotenkin aivan täysin hurmaava.

  Mukavia lukuhetkiä kesään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvitys on mullakin jäänyt lojumaan, ei ole koskaan kiinnostanut tarpeeksi asti kuitenkaan, mutta kyllä mä sen vielä selätän! Kiva, että pari helmeä löytyy =)

   Poista
 4. Tuulen varjoa olisi tarkoitus aloitella viikonloppuna, alkavan kesäloman kunniaksi - se on erinomainen kesäkirja. :) Jännityspuolelta Poznanski kiinnostaa, ja tarkoitus olisi ainakin aiemmin ilmstynyt Vii5i lukea. Oikein hyvää (luku)kesää. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tykkäsin itse kanssa tuosta Poznanskin ekasta, vaikka aika harvoin oikeasti tykkään mistään dekkarista. Tuulen varjo tulee lukuun ennen kuin MM-fudis loppuu, Espanja on vielä lukematta...

   Hyvää lukukesää sinne kanssa!

   Poista
 5. Minäkin haluan lukea Andersonin, O'Farrellin ja Deckerin kirjat. Noissa kustantamon ylläreissä on pari sellaista, jotka saivat multa pakit heti alkuunsa, mutta joillekin annan mahdollisuuden.

  Hienoja kuvia; ja tuota Aavasaksa & Voittamaton -kuvaa katsoin ihmetellen, että miten kirjat voivat olla tuollein rullalla... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aurinko pääsi osin ja varjo osin kuvaan mukaan - koskaan tiedä tuosta kesäsäästä ;)

   Kiva, että on samoja lukusuunnitelmia.

   Poista
 6. Hui kun aiot ehtiä lukea monta monta kirjaa. Suosittelen Poika nimeltä Kuukivi ja Hyvitystä, jotka olen lukenut. Itsekin odotan kirjastosta Tuulisen saaren kirjakauppiasta ja Kunnes kerron totuuden -kirjoja.
  Ihania kesäkuvia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Poika nimeltä kuukivi onkin jo hyvää vauhtia luettavana. Hyvitys taitaa jakaa mielipiteitä... ja joo, paljon on noita suunniteltuja lukemisia, saas nähdä, miten monta jaksan lukea =)

   Kesäkuvat ovat jääneet vähemmälle, mutta Tukholma aina inspiroi,

   Poista