MARI A:N KIRJABLOGI

Kirjablogissani kirjoitan lukukokemuksistani, lukemistani kirjoista ja niistä kirjoista, jotka haluaisin lukea. Välillä myös kirjoitan ja kuvaan jotain muuta elämästäni.

Viestit kulkevat osoitteeseen mariankirjablogi@yahoo.fi

keskiviikko 10. kesäkuuta 2015

Kesälukemista - muistio itselle


Aika monessa kirjablogissa ja muussakin paikassa on nostettu esiin kesäkirjoja: suosituksia omista lukemistoista muille sekä nostoja omiksi kesäkirjoiksi. Päätin jo aikaa sitten ottaa itselleni esiin kesän ajaksi kirjoja, jotka ehdottomasti haluan jossain vaiheessa lukea - ja miksi en siis vaikkapa heti tänä kesänä? 

Listaan kirjat tähän postaukseen, ja katson syyskuun alussa, miten kävi kirjoille: tulivatko ne luetuiksi vai lojuvatko vielä jossain pöydän päällä...

Joitakin kotimaisia, joita en ole syystä tai toisesta saanut luetuksi: 

* Sofi Oksanen: Kun kyyhkyset katosivat
* Katja Kettu: Kätilö
* Annika Luther: Kirje maan ääriin
* Kari Hotakainen: Ihmisen osa
* Mia Kankimäki: Asioita jotka saavat sydämen lyömään nopeammin
* Tuomas Kyrö: 700 grammaa
* Eppu Nuotio: Peiton paikka


Kesältä kuulostavia tai muuten vain kiinnostavia kirjoja, esimerkiksi idästä: 

edelliseen kuvaan eksynyt: 

* Gerbrand Bakker: Isä muuttaa yläkertaan
* James Toole: Kukoistava puu
* Marina Lewycka: Muu maa mansikka?
* Barbara Kingsolver: Täyttymysten kesä 
* Vanessa Diffenbaugh: Kukkien kieli
* Anita Amirrezvani: Kukkien verellä kirjoitettu
* Tahmima Anam: Kulta-aika
* Samrat Upadhyay: Arresting God in Kathmandu
* Tash Aw: Silkkimies

Nämä kaikki kirjat löytyvät omasta kirjahyllystä, joten ne pysyvät lukulistalla, vaikka eivät kesällä tulisikan luetuiksi. 





Lisäksi minulla on ikuisuushaaste lukea joitakin tiettyjä kirjailijoita, nyt kesällä aion jatkaa Magaret Atwoodin kirjojen lukemista. Atwoodilta olen saanut jo yhden tänä vuonna luettua ja toinen kirja on työn alla...

Otan tämän viikon osaa dekkarihaasteeseen, ja olenkin jo lukenut yhden kirjan tästä pinosta, blogiin kirja päässee vasta huomenna, tai myöhemmin.

Jees, katsotaan, mitä kesä tuo tullessaan: tulevatko kirjat luetuiksi, saapuuko kesäsää, onko kesällä paljon hyttysiä...  Lukeminen ei ainakaan lopu kesken... mukana on myös kevään uutuuskirjoja, kesän lukubingo ja kotimaisten futiskaupunkien -lukuhaaste. Kirjojen suhteen kesä näyttää pelkästään hyvältä!


13 kommenttia:

  1. Vau, ihania kirjakasoja ja -pinoja! Odotan erityisesti mielipiteitäsi Oksasen ja Ketun kirjoista, ne kun ovat kotimaisia suosikkejani.

    Minullakin on tarkoitus lukea Atwoodia tänä kesänä, MaddAddam-trilogian ensimmäisen osan muodossa näin alkuun. Olen aiemmin lukenut häneltä vain Nimeltään Gracen ja se oli aivan hyvä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nimeltään Grace oli mullekin se, josta aloitin tämän vuoden projektin. Sen luin jo tammikuussa, nyt ollut pientä taukoa. Atwoodia olen lukenut joskus kauan aikaa sitten, mutta kirjat ovat unohtuneet jo mielestä. Uusintaluku nyt siis.

      Kettu ja Oksanen jännittää muakin, aiemmat Oksaset ovat olleet huikeita!

      Poista
  2. Oi miten kutsuvia kirjapinoja.. Mainioita lukusuunnitelmia sinulla! Kotimaisten pinostasi olen itse lukenut ja pitänyt Hotakaisesta, Oksasesta ja Ketusta. Atwoodilta lukenut myös vain yhden kirjan, Herran tarhurit, joka elää vahvana mielessä. Joskus sitten lisää, nyt on mielessä kaikkea muuta. Huh, se tunne, kun haluaisi lukea kaikkea yhtäaikaa! :-D

    Ihania ja kirjaisia kesäpäiviä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niinpä, nämä pitäisi saada luettua kaikki heti ja nyt. Realistista 16 kirjan lukeminen kaikkineen kesällä on taas sitten eri juttu. Ja vielä Atwoodit päälle... No, jossain vaiheessa sitten, Herran tarhurit olisi mulla seuraava Atwood vuorossa, nyt Oryx ja Crake vielä vähän kesken.

      Hyviä kesäpäiviä myös sinne!

      Poista
  3. Onpas houkuttelevia pinoja. Atwoodin Sokea surmaaja on kiinnostanut minua jo pitkään, samoin Onyx ja Crake on omassa hyllyssä lukemista odottamassa. Pitääpä muistaa itsekin tehdä kesän lopulla katsaus omaan listaan. Pari olen jo ehtinyt lukea, joten vauhtiin on päästy. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niin, vauhti kannattaa pitää yllä, jos sen on saanut päälle! Oryx ja Crake tosiaan mulla kesken nyt, ja sitten seuraava Atwood lukuun... Eiku joku muu pino...

      Poista
  4. Kesä lukusuunnitelmien tekeminen on ihanaa ja inspiroivaa!

    Katja Ketun Kätilö tarjosi hurjan ja mieleenpainuvan lukukokemuksen pari vuotta sitten. Oksasen Kyyhkysiä taas en päässyt alkua pidemmälle... Kankimäki on keikkunut luettavien pinossa jo liian kauan: ehkä sen voisi vihdoin lukea! Atwood on minulle suuri tuntematon, johon tutustuminen kyllä houkuttelisi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Atwood on ehdottomasta tutustumisen arvoinen, Kettu vähän jännittä mua, olen sen kerran aloittanut, mutta en päässyt kovinkaan pitkälle. Ja Kankimäki on tosiaan ollut melkoisen pitkään listalla must-read...

      Poista
  5. Suosittelen Submarinoa ja Hatuntekijän kuolemaa, Sokeat linnut oli myös mielenkiintoinen dekkari.
    Jännä kuulla miten Kätilön tekstinymmärrys sujuu sinulta, itse luin muutaman sivun päivässä, kun minulle se oli alkuun aika ylivoimaista, mutta alkoi sujua lukiessa. Elokuvaa odottelen innolla.
    Kyyhkyset olen lukenut, mutta ei se kauhiasti innostanut. Nyt odotan uusinta Normaa innolla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No nyt on alkanut Kettu jännittää aika paljon... =D mutta ehkä sen kuitenkin lukaisen vielä ennen talvea.
      Bengtsonin aiemman luin Tanskan-matkan huumassa, joten tää kakkonen myös kiinnostaa! Dekkarit ei varsinaisesti ole mun heiniä, mutta noista kahdesta muustakin luin ne ekat ja pitää jatkaa kakkosetkin.

      Poista
  6. Mielenkiintoinen pino. Atwood etenkin. Olen miettinyt, mitä tehdä kirjailijan kanssa. Pyysin uusimman kustantajalta, joten se ratkaisu sinetöi, että luen kaksi aiempaa. Olen hieman hämmentynyt päätöksestäni. Atwood on ollut kirjakaanoni peruspilari, en ymmärrä, miksi hän lähti niin eri tielle. Aloitin Atwoodin lukemisen Kivettyneistä leikeistä ja Lievää vakavammasta. Orjattaresi on hieno, mutta... Kivipäiväkirjat edustaa tuota entistä. Munron Nobel kiversi minua hetken, vaikka pidän hänestä kirjoista. Minä en vain välitä scifistä tai dystopiasta. Katsotaan, miten selvitän nuo kolme...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Atwoodin Nimeltään Grace oli tosiaan kovin erilainen kuin Oryx ja Crake, jotka nyt olen lukenut (toinen vielä kesken) peräkkäin. PIdän kyllä molemmista tavallaan. Atwood on tullut hyvin esille vähän siellä ja täällä, toivon, että kirjailija saa nostetta. Pidin hänen kirjoistaan silloin kauan aikaa sitten ja nytkin, vaikka lukeminen on kovin erilaista kuin 90-luvun lopulla. Kyllä aion nyt kahlata atwoodini läpi, jos en kesällä niin tänä vuonna kuitenkin.

      Poista
    2. Kivipäiväkirjat muuten on Shieldsin, tarkoititko jotain toista kirjaa?

      Poista