MARI A:N KIRJABLOGI

Kirjablogissani kirjoitan lukukokemuksistani, lukemistani kirjoista ja niistä kirjoista, jotka haluaisin lukea. Välillä myös kirjoitan ja kuvaan jotain muuta elämästäni.

Viestit kulkevat osoitteeseen mariankirjablogi@yahoo.fi

sunnuntai 31. maaliskuuta 2013

Maaliskuun luetut + Hyvää pääsiäistä!


Maaliskuussa matkustin minimatkalle Leedsiin, Iso-Britanniaan ja olin onnellinen, että ehdin takaisin Suomeen ennen Pohjois-Englannin lumimyrskyjä.

18.3. - 24.3. vietettiin rasisiminvastaista viikkoa, minkä kunniaksi luin maahanmuuttajien ja maahanmuuttajista kertovia kirjoja. 

Jonas Hassen Khemiri nousi otsikoihin naapurimaassa Ruotsissa, kun hän kertoi, että ei ole aina niin mukavaa, että ruotsalaisäidin, Tukholmassa syntyneen, pojan tarvitsee vähän väliä kadulla pysähtyä, ties minkä syyn takia, kun poliisi näkee aiheeksi kysellä henkkareita.
Luin Khemirin Ajatussulttaani-kirjan ja
myös Khemirin maanmiehen Henning Mankellin Nimeltään Tea-Bag -teoksen.

Kotimaisesta kirjallisuudesta löysin maahanmuuttajia näistä teoksista: 


Samalla tuli myös tutustuttua rikoskirjallisuuteen, ja Sipilän teokseen aivan tykästyin. 

Maaliskuussa vietettiin myös kansainvälistä naistenpäivää ja kotimaisittain Minna Canthin -päivää. Luin myös naisten tarinoita, tarkoitus oli lukea enemmänkin, mutta nämä sain loppuun asti: 


Nuoren naisen elämään pääsin tutustumaan tämän kirjan sivuilla: Kuun alussa luin myös kolme Tammen Keltaisen kirjaston -kirjaa:

Yiyun Li: Kultapoika, smaragdityttö, 
Kim Echlin: Kadonneet ja
Paul Auster & J.M. Coetzee: Tässä ja nyt. 
Kirjoista on yhteinen postaus täällä.

Myöhemmin luin vielä yhden Keltaisen kirjaston kirjan: 

Yiyun Li Kulkurit

Päätin myös lähteä mukaan suorittamaan Afrikan tähti -haastetta, johon luin 2 kirjaa:

Ahmad Khalid Tawfiq: Utopia
ja edellä mainitun Leymah Gboween Meissän on voimaa -teoksen.
Yhteensä 14 kirjaa maaliskuussa. Ei kovin pahasti kuussa, josta aika moni viikonloppu meni matkalla jonnekin tai takaisin jostain. Toisaalta kuukauteen mahtui myös sairauspäiviä, jolloin tuli luettua hieman enemmän. 

Seuraavaksi odotellaankin kevään saapumista, ja seuraavassa postauksessani kevääseen/ kesään liittyviä teemalukuja...Ei kommentteja:

Lähetä kommentti