MARI A:N KIRJABLOGI

Kirjablogissani kirjoitan lukukokemuksistani, lukemistani kirjoista ja niistä kirjoista, jotka haluaisin lukea. Välillä myös kirjoitan ja kuvaan jotain muuta elämästäni.

Viestit kulkevat osoitteeseen mariankirjablogi@yahoo.fi

tiistai 19. maaliskuuta 2013

Minna Canthin päivän kunniaksi: 10 naiskirjailijaa + kirjaa


 Minna Canthin päivän kunniaksi Sinisen linnan  kirjaston Maria haastoi kanssablogisteja nimeämään naiskirjailijoita ja -kirjoja, jotka ovat olleet erityisen koskettavia. En päässyt nyt aivan pysyttelemään vain kotimaisissa kirjailijoissa, vaan otin mukaan väriksi ja iloksi ja vinkiksi pari muunmaalaistakin. Onhan se tasa-arvoa muistaa, että on muitakin kuin meitä suomalaisia olemassa täällä maapallollamme =)

Nämä listat ovat nyt omasta kirjahyllystäni, ja tietenkin Minna Canth kuuluu tähän päivään aivan ykkösenä! Mutta listoilla sittenkin jotain muuta: 
 
1. Virginia Woolf: Orlando (Oma huone on myös tärkeä, mutta itselleni tärkeämpi on ollut Orlando, josta kirjoitin elämäni ensimmäisen kirjallisuusopintojen työn)

2. Märta Tikkanen: Miestä ei voi raiskata (nimestään huolimatta naisasiaa)3. Pirjo Hassinen: Joel (, joka haastaa miettimään, voiko miestä katsoa sillä silmällä kuin naista on aina totuttu katselemaan?)

4. Veronica Pimenoff: Loistava Helena (kuvassa jotain muuta, jota en ole vielä lukenut, mutta Pimenoffin kaikki teokset ovat huippuja - tästä linkistä Maa ilman vettä -teoksen arviooni)
 


5. Seija Vilén: Mangopuun alla & Pohjan akka (en osaa valita, että kumpi, niin otan molemmat mukaan)

6. Elina Hirvonen: Kauimpana kuolemasta (joka auttoi näkemään asiat uudella tavalla)
 


7. Liza Marklund: ei välttämättä juuri tämä kirja, mutta ne kaikki muut: kuka vie lapset aamulla päiväkotiin, kun perheenäiti tekee työtä?

8. Zadie Smith: Valkoiset hampaat (no kun tämä vaan oli ensimmäinen kirja, joka aiheesta kolahti)9. Laura Gustafsson: Huorasatu (joka opetti minua sanomaan, että vittu nyt riittää)

10. Margaret Atwood: ihan kaikki kirjat, jotka tulevat uudelleen lukuun tänä vuonna minulle.11 kommenttia:

 1. Atwood on kirjailija, johon on pitänyt tutustua jo piiiitkään. Mistäköhän kannattaisi aloittaa? Ja auta mua, mulla on joku "harha" jonka mukaan kirjailija olisi tylsä. Eihän se pidä paikkaansa!? ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä voin auttaa, kun aloitan mun uusintakierroksen Atwoodia. En osaa nyt sanoa, mistä tuollainen luulo on peräisin (ellei Leenalta tuosta alta), että Atwood olisi tylsä. Itse varmaan aloitan tuosta Nimeltään Grace.

   Poista
 2. Hieno lista. Haluan itsekin tehdä tämän, mutta nyt tähän päivään ei ehdi.

  Minä yritin ja yritin Atwoodia, mutta minusta se on hemmetin tylsä. Tai sitten minulta vain puuttuu Atwoodgeeni.

  Samaa meillä olisi Virginia Woof, mutta minula ei Orlando, vaan Mrs. Dalloway.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen joskus lukenut atwoodini, varmaankin vuosina 2000-2003, koska muistaakseni ne kirjat löytyivät mun salaisilta listoiltani... en muista, että kirjailija olisi niin tylsä, mutta palataan asiaan. Lupaan aloittaa Atwood-kierrokseni tämän vuoden puolella...

   Woolf on hieno kirjailija.

   Poista
 3. Kiinnostava lista! Pitäisi tutustua Pimenofiin ja lukea viimeinkin omasta hyllystä löytyvä Valkoiset hampaat :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehdottomasti jokaisen pitäisi lukea Pimenoffia! Ja miksei Zadie Smithiä, jolta muuten tulee uusin kirja NW suomeksi syksyllä!

   Poista
 4. En voi kerskailla kirjallisuustuntemuksellani, mutta voin suositella listan kakkosta Märtä Tikkasta ja mainittua kirjaakin, myös itse Minna Canth on päivänsä ansainnut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tutkin kirjahyllyämme ja listalla voisi olla: vielä ainakin Tove Janssonia ja Helvi Hämäläistä, Katri Valaa, sekä Edith Södergrania.

   Poista
  2. Katri Valaa noista tekisi mieli lukea, koska en ole juurikaan tutustunut hänen teoksiinsa.

   Toki kaikki muutkin mainitsemasi ovat hienoja kirjailijoita.

   Poista
 5. Mahtavaa että listallasi on Viléniä ja Atwoodia! :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ovat mun suosikkejani, aivan ykkösiä =)

   Poista