MARI A:N KIRJABLOGI

Kirjablogissani kirjoitan lukukokemuksistani, lukemistani kirjoista ja niistä kirjoista, jotka haluaisin lukea. Välillä myös kirjoitan ja kuvaan jotain muuta elämästäni.

Viestit kulkevat osoitteeseen mariankirjablogi@yahoo.fi

maanantai 15. lokakuuta 2012

Kaksi vuotta - arvonta

Aloitin kirjablogini 13.10.2010. Ensimmäinen bloggaukseni käsitteli Väinö Linnan Täällä Pohjantähden alla -elokuvaa ja ensimmäinen kirja-arvosteluni (or whatsoever) oli Riikka Pulkkisen Totta-teoksesta

Vuosi sitten arvoin yksivuotisynttäreiden johdosta ja olin sekä syys- että sairauslomalla, ja jotta historia vähän toistaisi itseään, olen tänäänkin syyslomalla, mutta tällä hetkellä vasta poikani on sairaana. Joka tapauksessa, junaliput on viime vuoden malliin käyty perumassa.


Viimeisen vuoden aikana blogissani olen oppinut jättämään kirjan lukemisen kesken, elänyt kesän kirjojen kanssa, huomannut, että kirjojen koko on pienentynyt, ostanut paljon kirjoja divareista, alesta, kirjaston poistoista ja jonkusen ihan oikealla hinnalla oikeasta kaupasta, lukenut lastenkirjoja ja tutustuttanut lapseni lastenkirjojen maailmaan, käynyt rokkaamassa uusia lyriikoita, uskonut blogisavuihin, listannut ja lukenut kevään kirjoja, sanonut että ei tykkää kaikesta ja btw käynyt MM-lätkämatsissa, vieraillut vähän vähemmän Aasiassa, mutta vähän kuitenkin, löytänyt kevään ja novellit, yrittänyt sitkeästi pitää mukana myös maahanmuuttajien tarinat ja selviytymiset, katsonut kirjailijaa kuvassa, ja myös kohdannut livenä, listannut TBR100-kirjat, hehkuttanut Pihlistä ja muuttanut sieltä pois, rakastunut sarjakuvaan, rakastunut, listannut Finlandian, listannut lukuvuotta 2011, eri tavoin, unohtanut haasteita, muistanut unohdettuja, odottanut joulua marraskuussa

Klikkailleen pääset ihmettelemään, mitä noista aiheista olen kirjoittanut =)


Mietin aluksi, että suorittaisin arvonnan niin, että pakottaisin osallistujat antamaan neuvoja ja vihjeitä, miten parantaa blogiani tai kehumaan, mikä blogissani on parasta. Mutta kun kelasin kirjablogini vuotta taaksepäin, huomasin, että itse pidän blogistani juuri näin. Joskus olen kuullut, että blogin pitäisi keskittyä vain tiettyyn yhteen aiheeseen ja esimerkiksi maisemakuvat pitäisi jättää kirjablogista pois. Mä en kuitenkaan voi, koska bloggausten mukana kulkevat muistot ja ajatukset, joita kuvat kertovat minulle. En siis aio juurikaan muuttaa blogiani, koska itse pidän siitä oikeastaan juuri sellaisen kuin se nyt on. Enkä nyt halua vaikuttaa ylimieliseltä, mutta niin kuin itseäänkin pitää rakastaa, niin myös sitä, mitä itse tekee. 

Okei, siis välillä poden blogistin syndroomaa, että sitä miettii, että eihän tässä ole mitään järkeä. Istua koneen ääressä ja kirjoittaa jotain ilmeisen huonoa tekstiä, jota kukaan ei lue tai ainakaan noteeraa mitenkään, kun ajan voisi käyttää niin paljon muuhunkin. Välillä mietin, että pitäisi kirjoittaa jostain muusta aiheesta, että saisi enemmän lukijoita, enemmän reaktioita, enemmän vaikka mitä. Mutta en oikeastaan keksi mitään muuta topiikkia, josta osaisin tai mistä haluaisin julkisesti netissä kirjoittaa, koska joskus niistä kirjoituksistaan pitää aina vastata. 

Viime aikoina olen lukenut melkein ahdistumiseen asti uutuuskirjoja. Jotenkin tuntuu, että jos en niitä lue tai niistä kirjoita, tipahdan jotenkin kärryiltä kirjamaailmassa. Aika usein, tai no joskus, ehkä silloin tällöin, koen pettymystä uutuuskirjoista ja mietin, että pitäisikö kuitenkin etsiä viiden tähden kirjallista elämystä mieluummin kuin kahlata mahdollisimman monta uutuuskirjaa. Sitten alan hyperventiloida ajatuksissani ja pidän vähän taukoa asian miettimisestä. Mutta melkein yhtä mukavaa kuin lukeminen, minusta on etukäteen suunnitella, mitä ja minkälaista kirjallisuutta lukisin. 

Melkein koko blogihistoriani ajan olen lukenut kirjoja maiden mukaan. Viime aikoina olen huomannut, että se alkaa osittain käydä mahdottomaksi, koska ihmisiä ei voi enää paikantaa syntyperän tai kotikunnan mukaan. Ehkä olen itsekin syyllinen siihen, etten voi lukemaani luokitella: minua kun tahtoo kiinnostaa nimenomaan sellainen kirjallisuus, jossa aiheena on muutto maasta toiseen ja usein kirjailijan taustakin voi olla kahdessa, ellei kolmessa maassa. Mietinkin, että ehkä seuraava luokitus lukemisen suhteen voisi olla aiheen mukaan. Vähän samaan tapaan kuin lastenkirjallisuus on luokiteltu kirjastoissa. Siinähän ei vasta ongelmia syntyisikään.... No joo, ehkä mä vaan alan lukea TBR100-kirjalistaa A:sta alkaen. 

No, mutta pitkän jaarituksen jälkeen haluan kuitenkin innostaa oletettua blogini lukijaa interaktioon kanssani. Sen sijaan, että antaisit risuja tai ruusuja, 


pyydänkin sinua kysymään yhden kysymyksen minulta, blogin kirjoittajalta,

mikä on on jäänyt mietityttämään tai mitä haluat kysyä muuten vain, niin kysy pois! 

Näin voit osallistua blogini 2-vuotisarvontaan, jonka palkintona on kasa kirjoja. 

Lisäksi pyydän sinua liittymään blogini lukijaksi, että pääset jatkossakin lukemaan kivoja postauksiani! (Tämä ei ole siis pakollista, mutta ihan vaan, omantunnon mukaan)

Jos olet anonyymi, laita mukaan nimimerkki, josta tunnistat itsesi. 

Arvonta suoritetaan keskiviikkona 24.10.2012, joten siihen asti voit osallistua. 

Arvon kaksi voittajaa, jotka voivat valita viisi vapaavalintaista kirjaa tästä tarjonnasta: 


Seija Vilén ja Anna Kortesalmi: Sormet sahramissa
Leena Lander: Iloisen kotiinpaluun asuinsijat (pokkari)
Henna Helmi Heinonen: Veljen vaimo
Herbjorg Wassmo: Lasi maitoa, kiitos
Miika Nousiainen: Maaninkavaara
Liza Marklund: Panttivanki
Ruth Rendell: Hepokatti 
Katja Kallio: Sooloilua
Lotta Lundberg: Klovnin kyyneleet
Annelies Verbeke: Kalanpelastaja
Mika Pekkola: Aamun kirkastus
Lina Ben Mhenni: Tunisialainen tyttö
Janice Y. K. Lee: Pianotunnit
Käsi kädessä 
Annelies Verbeke: Nuku!
Parempia kuvia 
Dj Stalingrad: Eksodus
Kortesuo & Kurvinen: Blogimarkkinointi 

tai lastenkirjat (alin kuva)

Klikkaamalla kirjan nimeä pääset lukemaan, mitä olen kirjasta itse pitänyt!
33 kommenttia:

 1. Sehän se on tärkeintä, että pitää itse blogistaan. Vaikka lukijat ja vuorovaikutus ovat tärkeitä, niin kaikkia ei voi koskaan miellyttää tällaisissa mielipiteisiin perustuvissa asioissa.

  Mietin mitä oikein kysyisin, kuinka henkilökohtaista se voisi olla? Minua kuitenkin kiinnostaa mistä kiinnostuksesi Intiaan tai laajemmin Aasiaan juontaa juurensa.

  Jaan muuten monia ajatuksiasi bloggaamisen suhteen. Itsekin sitää melko usein miettii, että mitä järkeä tässä oikein on. Mutta kai siinä jotain järkeä ja merkitystä on, kun juuri avasin toisenkin blogin :)

  VastaaPoista
 2. Onnea kaksivuotiaasta blogista ja mielelläni mukana arvonnassasi! Kysyisinpä vaikka sellaista, (kömmähdyksien epävirallisena mestarina ;)) että onko sinulle näinä kahtena vuotena käynyt mitään hassua kömmähdystä blogin kautta?

  VastaaPoista
 3. Lämpimät onnittelut mukavalle blogillesi! Aina hämmästyn, kun huomaan, että todella moni arvostamani hieno kirjablogi on joko noin samanikäinen kuin omani tai jopa nuorempi. Sinäkin olet perustanut blogisi vain alle kaksi kuukautta ennen minua. Jotenkin vain silloin aloittaessani jo ajattelin, että on niin paljon jo ties kuinka kauan kirjoittaneita, ammattimaisia kirjabloggaajia. Hui.

  Alkuun lähdettiin siis samoihin aikoihin ja edelleen jaksamme olla yhtä innoissamme. Minäkin olen joskus tuota blogiremppaa miettinyt, mutta sitten luovuin. Omani on juuri sellainen, kuin sen minun mielestäni pitääkin olla. Jos ei lukijaa miellytä, on netissä varaa, mistä valita mieleisempää luettavaa :)

  Onnittelen nyt vain ja jätän arvonnan muille. Pitäisi keksiä jokin nerokas tapa päästä eroon liioista kirjoista, näet!

  VastaaPoista
 4. Onnea blogilliesi! Tiedätkö, minäkin pidän blogistasi juuri näin.

  Nyt kun pohdin itse niin paljon ajankäytöllisiä kysymyksiä, minua kiinnostaa paljonko käytät aikaa yhden postauksen kirjoittamiseen? Kirjoitatko suoraan valmista tekstiä vai nysväätkö yhden tekstin kanssa pitkään ja tekstiä koko ajan muokkaillen? Onko kirjoista kirjoitattaminen sinulle helppoa?

  (Oho, tuli aika monta kysymystä, mutta yli päänsä minua kirjoittaa siis se, miten helppoa sinulle on kirjoista kirjoittaa)

  Kirjoitat niin sujuvaa tekstiä, siksi kysyn. Minulle kirjoittaminen on välillä hankalaa. Joskus huomaan kirjoittavani todella hutasten, en jaksa kirjoittaa kovin syvällisesti. Välillä taas saatan käyttää yhteen bloggaukseen hyvinkin paljon aikaa, mutta välttämättä tuo postaus ei edes kiinnosta ketään :)

  VastaaPoista
 5. Onnea kaksivuotiaalle! Haluan kysyä sinulta mikä on kaikkien aikojen suosikkikirjasi, ja milloin olet kyseisen kirjan lukenut? :)

  VastaaPoista
 6. Mikä oma postaus on jäänyt sinulle kahden vuoden varrelta mieleen kaikista eniten?

  Ja osallistun arvontaan. :)

  VastaaPoista
 7. Onnea kahdesta vuodesta :)

  (En osallistu arvontaan, jää muille enemmän jaettavaa :)

  VastaaPoista
 8. Onnea onnea sylin täydeltä! =D

  Ymmärrän hyvin tuntemuksesi "lukeeko tätä kukaan vaikka näen vaivaa jne", sillä itselläni on välillä samoja tuntemuksia. Mutta ainakin vielä minulla on kivaa, vaikka lukijoita ei hirveästi olekaan, jokaisesta olen kiitollinen!

  (Jätän myös arvonnan väliin.)

  VastaaPoista
 9. Onnittelut 2-vuotiaalle blogille!

  Kompaan Jaanan kommenttia blogin ulkoisista ja sisäisistä tekijöistä. Kylläpä ne ohjautuvat muihin blogeihin, ne jotka eivät kertakaikkiaan pidä. Minusta sinulla on mukavasti oma tapa tehdä blogia. Arvostan sitä, samoin kuin sitä, että luet paljon maahanmuutta-aiheista kirjallisuutta. Ja miksi ihmeessä ei saisi olla maisemakuvia? Kuka niin sanoi? Itse viihdyn valokuvallisissa blogeissa.

  Osallistun arvontaan, sillä vaikka kirjoja tulee, annan niiden myös mennä. Joitakin kirjalistaltasi on lukematta, joten mukana ollaan :D

  VastaaPoista
 10. Onnea kaksivuotiaallle blogillesi, joka on persoonallinen ja kiinnostava juuri sellaisena kuin on. Minusta on vaivaannuttavaa väkisin yrittää keksiä jotain "parannusehdotuksia" toisten blogeihin, sillä jokainen blogi on omanlaisensa. Sinun blogissasi viehättää erityisesti omaäänisyys ja henkilökohtaisuus (se, että kerrot välillä myös arjesta; millaisten reunaehtojen puitteissa (työ, lapset) luet kirjoja ja bloggaat).

  Oli kiva lukea blogitaipaleestasi, jota olenkin melkein alusta asti seurannut, ja blogi-identiteettipohdintoja.

  Osallistun mielelläni myös arvontaan, kiinnostavia kirjoja tarjolla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Unohdin udella: teitkö jotain muutoksia blogiisi tuon Kortesuon kirjan pohjalta?

   Poista
 11. Onnea blogillesi ja toivottavasti tulee ikää vielä moninkertaisesti lisää. Ehkä olet joskus kertonutkin, mutta miten olet alunperin kiinnostunut Bollywood-elokuvista ja mistä niitä muuten hankit?
  Olen arvonnassa innokkaasti mukana, listalla on vaikka kuinka monta sellaista kirjaa joita olen suunnitellut lukevani ja monta sellaista jotka olen lukenut mutta haluaisin saada omaan hyllyyn ainakin hetkeksi viivähtämään..

  VastaaPoista
 12. Onnea kaksi vuotiaalle! Mielestäni tärkeintä onkin, että itse pitää blogistaan, mutta toisinaan on hauska kysyä lukijoiden ajatuksia, koska silloin voi varsinkin puuttua niihin asioihin, jotka ehkä itseäkin ovat mietityttäneet. (Ja tietenkin itse toivon oman blogin kohdalla, että sitä on helppo lukea.)

  Mukana arvonnassa ja kysyn, että: Onko sinulla jokin sellainen postaus, joka mielestäsi oli tärkeä ja onnistunut, mutta sai yllättävän vähän huomiota?

  VastaaPoista
 13. Onnea kiinnostavasta blogistasi, joka on hyvä juuri näin :). Minua kiinnostaisi tietää, mikä on ollut suurin tai mieleenpainuvin onnistumisen/hyvän fiiliksen kokemus, jonka blogisi on sinulle tuonut? Onko jokin tietty postaus ehkä? Taikka jonkin kirjailijan jättämä kommentti blogiin? Vaiko jonkun tietyn lukijamäärän saavuttaminen?

  VastaaPoista
 14. Onnea ihanalle blogillesi, paljon on mahtunut kahteen vuoteen. Kysyn sinulta vaikka että mikä on sinun mieluisin lukupaikkasi? Sänky, sohva, nojatuoli, kirjasto, kahvila...? Arvonnassa on mielenkiintoisia kirjoja, joten osallistuisin mielelläni.

  VastaaPoista
 15. Onnea mainiolle kaksivuotiaalle! On se mukavaa kun voi pitää sellaista ja sen näköistä blogi kuin haluaa.

  Mikä on sinulle kaikkein tärkein / parhaiten kirjoitettu maahanmuuttaja-aiheinen kirja?

  Kiitos blogistasi. Mielelläni olen arvonnassa mukana.

  VastaaPoista
 16. Paljon onnea kaksivuotiaalle! :) Minä tykkään kovasti siitä, että blogissa on välillä juuri kuvien muodossa hieman muutakin; ja usein esim. luontokuvia voi sijoittaa hyvinkin kirjojen yhteyteen. Kuvat elävöittävät blogia ja sulla on onnistuneita kuvia!

  Mitähän kysyisin... Harrastatko koskaan teemalukemista? Luetko esim. monta samaa teemaa käsittelevää tai vaikka samaan maahan sijoittuvaa kirjaa peräkkäin?

  VastaaPoista
 17. Onnea synttärisankarille ja toivottavasti pöpöt pysyvät jatkossa loitolla!

  Minäkin pidän kovasti sinun blogisi omaäänisyydestä! Olen itsekin miettinyt, pitäisikö omaa blogia yrittää jotenkin rukata lukijoiden oletettujen tai tiedusteltujen toiveiden mukaan, mutta tullut toistaiseksi siihen tulokseen, että äh, näin minä nyt kuitenkin bloggaan sen kummemmin konseptoimatta. Minä luen vähänlaisesti uutuus- tai muuten pinnalla olevia kirjoja, joten blogijuttujen trafiikki ei aina päätä huimaa, mutta onneksi se ei olekaan jutun pointti, vaan lukuelämykset ovat.

  Olisin halunnut kysyä bloggaamistasi kirjoista/aiheista, jotka mielestäsi ansaitsisivat enemmän huomiota, mutta kun Katri jo vei tuon, niin kysynpä jotain muuta! Tätä: Jos toteuttaisit tuon ajatuksesi aiheenmukaisesta lukemisesta, mistä aiheesta juuri nyt tekisi mielesi aloittaa?

  VastaaPoista
 18. Onnea!

  Tämä on tärkeintä: "koska itse pidän siitä oikeastaan juuri sellaisen kuin se nyt on. Enkä nyt halua vaikuttaa ylimieliseltä, mutta niin kuin itseäänkin pitää rakastaa, niin myös sitä, mitä itse tekee."

  Minäkin pidän blogistasi juuri tällaisena :-).

  Kysymys: Mitä vaikeaa bloggaamiseen liittyy? Kysymys saattaa olla laaja, joten voit itse rajata sitä halutessasi.

  VastaaPoista
 19. Onnea!

  Tämä on tärkeintä: "koska itse pidän siitä oikeastaan juuri sellaisen kuin se nyt on. Enkä nyt halua vaikuttaa ylimieliseltä, mutta niin kuin itseäänkin pitää rakastaa, niin myös sitä, mitä itse tekee."

  Minäkin pidän blogistasi juuri tällaisena :-).

  Kysymys: Mitä vaikeaa bloggaamiseen liittyy? Kysymys saattaa olla laaja, joten voit itse rajata sitä halutessasi.

  (Katosiko tämä kommentti vai eikö?)

  Osallistun muuten arvontaankin! Kivaa!

  VastaaPoista
 20. Onnea kaksivuotiaalle blogille ja sen kirjoittajalle!

  Komppaan kommentoineita: blogisi on hyvä juuri tällaisena kuin se on!

  Hmm.. Olet saattanut tästä jo jossain mainitakin, mutta koska olet lukenut paljon uutuuskirjoja, niin mikä on tämän vuoden uutuuskirjoista mielestäsi paras ja miksi? Sellainen joka muistetaan vielä vuosienkin päästä? Jos joku yhden uutuuden aikoisi lukea, niin mikä kannattaisi?

  VastaaPoista
 21. En ole lukenut bogiasi vielä kahta vuotta vaan reilusti alle vuoden. Luultavasti 4 v. synttäreillä olen sitten ollut mukana jo hieman yli 2 v. =) .

  En ole liittynyt ns. viralliseksi lukijaksi, vaikka onhan minulla muutamakin blogi, joita seurailen jatkuvasti. Ja välillä tulee lisääkin kuten tämä Sinun. En oikein tiedä onko minulle tai bloggaajille mitään väliä tai hyötyä siitä että olen vain anonyymi tai jos olisin kirjautunut ja ns. virallinen lukija. Nykyään joka paikkaan tulee kirjautua, keksiä salasanoja, antaa tietoja ja se on vähän rasittavaa. Ei silti, en sitä vastusta, joten ehkä joku päivä kirjaudun virallisestikin.

  Haluaisin kysyä Sinulta: Miten saat ajan riittämään, kun luet niin paljon? On todella mielenkiintoista lukea kirjoituksiasi, mutta välillä minua ihan hengästyttää se tahti, millä ehdit lukea ja vielä kirjoittaakin!

  Kiitos kiinnostavasta blogista. Älä vain muutakaan sitä, kun olen sen nyt löytänyt ja tykännyt ;D . Perheen ylä- ja alakouluikäiset lapset saivat myös tosi hyviä ideoita lukulistalleen, kun laitoit sen linkin koululaisten lukudiplomiin. Tuskin olisimme itse ko. sivuja löytäneet.

  VastaaPoista
 22. Höh, ja tietenkin unohdin nimimerkin äskeisestä viestistä!

  Terkuin Syksykuun Korvis

  VastaaPoista
 23. Voisin kysyä sinulta, että miksi ihmeessä blogisi ei päivity bloggerin lukuluettelooni, mutta koska vastaus varmaan liittyy mysteeriin nimeltä Blogger kysyn jotain muuta: Luetko mieluiten täydessä hiljaisuudessa vai kaipaatko ääntä (esim. musiikkia) ympärillesi?

  VastaaPoista
 24. Onnittelut vuosipäivästä. Kysymykseni sinulle voisi olla vaikkapa, että mikä olisi sellainen kirja jota et halua omasta kirjahyllystäsi antaa eteenpäin, vaan jonka ehdottomasti haluat pitää omanasi.

  VastaaPoista
 25. Onnea paljon! Voisin kysyä mitä näkisit blogissasi viiden vuoden päästä olevan muuttunut? Voit kertoa ihan mielettömiäkin ajatuksia!

  mariestrange at hotmail.com

  VastaaPoista
 26. Osallistun arvontaan.

  Onnittelut pitkästä iästä.

  Kysymykseni:

  Onko kirjojen kansilla minkälainen vaikutus kirjan kiinostavuuteen?

  VastaaPoista
 27. Kerro blogiaikasi kovin kirjallinen pettymys; minkä kirjan kohdalla odotukset olivat kovat ja lukukokemus olikin pettymys?
  Öh, tulipa negatiivinen kysymys, mutta itse juuri yhden kovan odotuksen jälkeisen pettymyksen jälkimainingeissa pyörin..
  Osallistun myös arvontaan.

  VastaaPoista
 28. Onnea! Osallistun kivaan arvontaan!
  Onko jotain tiettyä kirjailijaa, jonka teoksiin et ole vielä ehtinyt tutustua mutta on aikomuksena? Nimimerkki Neiti Kesäheinä

  VastaaPoista
 29. Paljon onnea! :-) osallistun myös arvontaan.

  Onko sinulla joitain tiettyjä kirjoja, joita todella vältät tai tiettyjä kirjailijoita? Oletko koskaan lukenut itkettävän huonoa kirjaa? Onko sinulla ikinä jäänyt kirja tahallisesti kesken?

  VastaaPoista
 30. Paljon onnea! :-) osallistun myös arvontaan.

  Onko sinulla joitain tiettyjä kirjoja, joita todella vältät tai tiettyjä kirjailijoita? Oletko koskaan lukenut itkettävän huonoa kirjaa? Onko sinulla ikinä jäänyt kirja tahallisesti kesken?

  VastaaPoista
 31. Haluaisin kysyä lukutottumuksistasi; kuljetatko aina kirjaa mukananasi? Luetko aamiaispöydässä tai ruokaa laittaessa? Onko sinulla samanaikaisesti kesken erilaisia kirjoja eri lukutilanteisiin; sellaisia joihin syvennytään ajan kanssa, ja sellaisia joita luetaan pari riviä tai sivu kerrallaan..
  Palkintokirja lista on kyllä superkiinnostava!

  VastaaPoista
 32. onnee blogiurasta ja kiitos teksteistäsi! haluisin tietää onko joku inhokkikirjailija? mihin klassikkoo et jaksa tarttua vaikka tunnet että se pitäisi lukea ihan vain siksi että se on klassikko? :>

  VastaaPoista