MARI A:N KIRJABLOGI

Kirjablogissani kirjoitan lukukokemuksistani, lukemistani kirjoista ja niistä kirjoista, jotka haluaisin lukea. Välillä myös kirjoitan ja kuvaan jotain muuta elämästäni.

Viestit kulkevat osoitteeseen mariankirjablogi@yahoo.fi

tiistai 22. tammikuuta 2013

Hankintalistaa, muistilistaa, tulevaa listaaKevään odotus alkaa siitä, kun näkee pitkästä aikaa, minkävärisessä talossa asuu, koska työstä kotiin tullessa on niin valoisaa, että ihan kaikki ei näytä vain harmaan eri sävyiltä. 

Kevään odotus yleensä kohtaa takapakkia siinä vaiheessa, kun lunta tipahtaa pari metriä pihaan.

Silti aurinko ja valo saa toivon pilkahtamaan aika ajoin. Ainakin itse alan piakkoin "kärsiä" siitä, että energiaa on vaikka mihin. Ja yhtäkkiä pitää saada kiinni ne talvikuukausien hetket, jotka on hukannut nukkuessa talvihorroksessa. 

Kirjoitan tähän vähän muistilistaa asioista, joihin voisin energiaani tuhlata, kirjojen ja muun korkean (tai heikommankin) kulttuurin saralla:

Tässä ensimmäiseksi kirjaston poistoista kotiin kannetut kirjat:  Pinosta löytyy sama kirjana, 
telkasta tulee leffana (jos joku ei nähnyt jouluna). 
Uskallan väittää, että kirja on tsiljoona kertaa parempi, 
vaikka ajattelin katsoa leffankin.


LEIJAPOIKA 
Yle Teema Keskiviikko 23.01. 21:45-23:47
(12) (The Kite Runner, USA 2007) Khaled Hosseinin romaaniin pohjautuva eeppinen tarina ystävyydestä ja petturuudesta 1970-luvun Kabulista, ajalta ennen talibaneja ja neuvostomiehitystä. O: Marc Forster.


TV5
Tiistai 22.1.2013 21:00-23:55(16) (The Pianist, draama, Ranska, Puola, Saksa, Iso-Britannia, 2002) Tositapahtumiin perustuva elokuva kertoo pianisti Wladyslaw Szpilmanista, joka työskenteli Puolan radiossa, kun Saksa hyökkäsi Varsovaan 1939. Szpilman jatkoi soittamista Varsovan gheton ravintolailloissa ja joutui lopulta piileskelemään natseja henkensä uhalla. 137 min. Ohjaus: Roman Polanski. Pääosissa: Adrien Brody, Thomas Kretschmann, Emilia Fox, Frank Finlay.


Lauantai 26.1.2013 21:00-22:55(S) Veronikan kaksoiselämä. Mestariohjaajan esteettinen elokuva kertoo kahdesta kauniista naisesta, Veronikasta ja Veroniquesta, jotka ovat ulkonäöltään ja luonteeltaan samanlaisia. He eivät tiedä toisistaan mutta vaistoavat jotain; heidän elämänsä limittyvät toisiinsa kummallisesti. Ohjaaja: Krzysztof Kieslowski, Puola/Ranska 1991, 98'. Pääosissa: Halina Gryglaszewska, Iréne Jacob, Jerzy Gudejko, Wladyslaw Kowalski.


RUSH HOUR MTV3
Lauantai 26.1.2013 22:35-00:25(12) Amerikkalaisen toimintakomedian kolmososa alkaa diplomaatin salamurhayrityksellä. Syyllisiksi paljastuvat kiinalaisen rikollisliigan jäsenet. Verbaaliset poliisitoverit Carter ja Lee lähtevät Pariisiin rikollisten perään ja saavat avukseen ranskalaisen taksinkuljettajan, joka muuttuu yllättäen hyvin amerikkalaiseksi. Mikä osuus Eiffel-tornilla on loppuratkaisuissa? Ohjaus: Brett Ratner USA 2007, 87'30". Pääosissa: Chris Tucker, Jackie Chan, Hiroyuki Sanada, Youki Kudoh, Yvan Attal, Noemie Lenoir, Zhang Jingchu, Tzi Ma, Dana Ivey, Henry O., Max von Sydow, Roman Polanski.


En oikeastaan koskaan katso telkkaa, saati lue tv-tietoja etukäteen, mutta jotenkin nyt vain sattui silmään täältä: http://tv.hs.fi/movies

Lisäksi Iholla koukuttaa melkein joka ilta. 


Iholla-sarja kiinnostaa suomalaisia: "Kukapa ei haluaisi kurkata jonkun toisen elämään?"

Elokuvissa en ole käynyt naismuistiin, mutta koska vapaata on jossain vaiheessa, nämä haluaisin nähdä:Anna KareninaPiin elokuva 

Finnkino

Ensi kuussa starttaa kirjablogissani "pitkin poikin Aasiaa" -teema. Olen käyttänyt alkavaa energiaa myllätäkseni kirjahyllystä esiin muutaman kirjan Aasiasta. Ja nyt mulla on erityisen hieno ja mukava kirja luettavana. Pakko palata pian sen pariin! 

Ja joo, välillä teen muutakin kuin luen, mutta nämä tänne blogiin kuuluvista asioista. 8 kommenttia:

 1. Anna Karenina oli ohjattu niin erikoisesti, että aluksi järkytyin pääsemmekö tolstoilaisiin tunnelmiin, mutta ei hätää: Kun Anna tanssi ensimmäisen kerran Vronskin kanssa, olin jo aivan myyty eli takuulla paras filmatisointi 13 tähän asti tehdystä. Tietenkin saatan olla jäävi, sillä pidän kovasti Keirasta, mutta...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meinasin tehdä sen ensimmäisen retken juuri Annan kanssa. Ainakin trailerissa kaikki näyttää hyvältä. Odotan innolla!

   Poista
 2. Anna Kareninan toivon minäkin pääseväni katsomaan ihan leffateatterin penkeiltä. Ja Hobitin. Mun to do -listalla voisi olla seuraava käsky: kirjoita jo lukemistasi kirjoista blogiin ennen kuin luet lisää. I wish..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä voisin lisätä sellaisen, että lue loppuun kirjat, älä aloita kymmenettä alusta...

   Elokuvat odottaa, en ole pitkään aikaan päässyt, mutta nyt tuli parit vapaat ajat, pakko käyttää hyödyksi ja iloksi =)

   Poista
 3. Voi mahtavaa, odotan jo kieli pitkällä Aasia-teemaasi! Jos korkealla pelottaa on omallakin lukulistallani aika korkealla. Uniin piirretyn polun lainasin kirjastosta eilen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Helmikuussa heti =)

   Nyt pitä saada tammikuun teema kunnialla loppuun ;)

   Kiva, että löytyy samoja kirjoja, vaikka mulla tuo korkealla on alkanut pelottaa... ollut varmaan muutaman vuoden tbr-listalla.

   Poista
 4. Leijapoika <3 Lue ihmeessä, odotan arviotasi kieli pitkällä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on ihana kirja, luin joskus muutama vuosi sitten ja aion lukea Hosseinit uudelleen. Pian?

   Poista