MARI A:N KIRJABLOGI

Kirjablogissani kirjoitan lukukokemuksistani, lukemistani kirjoista ja niistä kirjoista, jotka haluaisin lukea. Välillä myös kirjoitan ja kuvaan jotain muuta elämästäni.

Viestit kulkevat osoitteeseen mariankirjablogi@yahoo.fi

keskiviikko 30. tammikuuta 2013

Kevään kirjauutuuksia lisää

Lilyn Jenni S. listasi kevään uutuuskirjoja blogissaan, ja koska Jennin listassa oli muutamat sellaiset kustantajat, joita omassa kevään 2013 -kirjalistassani ei vielä ollut, kävin kurkkaamassa itsekin, mitä kaikkea kivaa on vielä kevääksi tarjolla. 

Isot kustantamot listasin jo täällä.

Into 

Lukjanenko, Sergei: Päiväpartio (siis, heti kun saan luettua Yöpartion) 2/2013

Aipin Jeremei: Verisissä lumissa (Obin alueen vähemmistökansat nousivat neuvostovaltaa vastaan 1933-34; Eurooppa-haaste toi Venäjän pienet kansat esiin ja ne alkoivat kiinnostaa) 3/2013

Levy, Andrea: Pitkä laulu (Jamaikan 1800-luvulle sijoittuva tarina orjuudesta) 4/2013

Bales, Kevin: Nykyajan orjat ja miten heidät vapautetaan (miten nykyajan alistetut voidaan vapauttaa) 3/2013


Desai, Kishwar: Postimyyntilapset 2/2013

Tawfiq, Ahmad Khalid: Utopia (Egypti vuonna 2023) 2/2013

Hellman, Sonja: Naiset ilman maata (äänen saavat suomalaiset maahanmuuttajanaiset) 3/2013Bazar 

Pancol, Katherine: Central Parkin oravat ovat surullisia (huhtikuu)

(vaikka edellinen Pancol vielä odottaa lukemistaan hyllyssä)


Karisto

Autere, Terttu: Huhtikuun morsian (tammikuu)

Lortšenkov, Vladimir: Lentävä traktori (tammikuu)

Kaivola-Bregenhøj, Annikki: Suomalaisten unet (maaliskuu)


Minerva 

Juvonen, Anu: Lähiöoksennus (1/2013)
Siltala:

Van Reybrouck, David: Kongo (tammikuu)

Liukkonen, Leena: Venäläiset tulevat (maaliskuu)


Xinran: Kiinan kadotetut tyttäret (4/2013)

Hussein Al-Maadidi: 361 päivää helvetissä (2/2013)


*************

Hmmm... jotenkin listani tuntuvat kutistuneen viime syksyltä. Ehkä syksyt ovat vilkkaampia kirjojen suhteen? Tai silloin on vähemmän dekkareita? Nyt tuntui ihan mutuhutulla vaan, että aika monelta kustantamolta tulee dekkaria, jännitystä jne. Se ei ole oikein omaaa lajiani.

Pientä murinaa myös sen suhteen, että pienimpien kustantamoiden nettisivuilta(kin) on todella vaikeaa päästä tutkimaan uutta ja tulevaa. 

13 kommenttia:

 1. Ai sinä jaksoit jopa kirjoittaa erikseen listaamattomista kiinnostuksista :D Minä olen vain vaivihkaa täytellyt sikä ikivanhaa krhm. Kauheasti iloa kaikille ja sillain.

  On muuten oikeasti täysi mahdottomuus löytää kustantamoiden sivuilta uutuuskatalogeja jossei tiedä mistä etsii. Luulisi että ne olisi läntätty ihan siihen etusivulle kaikkien nähtäville mutta ei. Kamalan työn ja tuskan takana ja kaikki linkit on pakko käydä läpi. Jollakin isommalla kustantamolla (WSOY tai Tammi jompikumpi) oli vieläpä erillinen katalogi lanuille ja sitä en löytänyt ennen kuin suoralinkitettiin minulle... Tosi kiva :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, tässä oli sopiva saikkupäivä aikaa taas suunnitella lukemista (parin muun jutun ohella) ts. en jaksanut koko päivää valittaa fb:ssäkään...

   Mutta tosiaan, ei ollut aivan välkyin päivä etsiskellä kaiken maailman piiloista niitä kataloogeja.

   Jos jotain jäi puuttumaan listoiltani, niin ehkä ne tulevat esiin jossain muualla sitten. Mietin kyllä, että mikä olisi kustantamon etusivua näkyvämpi paikka kirjalle, kun ei näitä kirjoja hirveästi mainoksissakaan näy.

   Poista
 2. Mahtava nimi tuolla Pancolin kirjalla! Siihen pitää tutustua jo pelkän nimen vuoksi, vaikka Krokotiilin silmiin hyydyin jo jossakin sivun 50 paikkeilla.
  Minullakin on paljon lyhyempi uutuuslista kuin viime vuonna. Uskon pääsyyn löytyvän siitä, että olen juuri nyt krantummalla lukutuulella (ja naimisissa tosi monen haasteen kanssa...;))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No voi olla just tuossakin syytä, että jos meinaa lukea omasta kirjahyllystään, niin on vaikea samaan aikaan lukea (edes suunnitella!) 50 uutuuskirjaa.

   Pancolini aion vielä lukea, se eka kirja (Krokotiilit) oli aivan mahtava, mulle juuri sopivin kirja.

   Poista
 3. Ihan totta, dekkareita noissa katalogeissa on hurjasti. Mä taas olen elänyt ja hengittänyt kyseistä genreä ja hienovaraisesti nyt irtautumassa... Suunnitelmani ei kuitenkaan oikein toimi, juuri mahtavan tarjonnan takia :D

  Mutta paljon hyvää on tulossa kaunopuoleltakin. Itse odotan innolla mm. Postimyyntilapsia, Murakamin 1Q84:ää... Kigalin kakkukauppaankin on tulossa jatkoa, se on ihana hyvänmielenkirja jota voin suositella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Desain kirja kyllä jänskättää, että minkälainen on. Kigalin kakkukauppakin on vielä lukematta, taitaa olla kyllä hyllyssä odottamassa sekin =)

   Luulen, että jostain vielä ilmestyy kaikenlaista, onneksi on muita blogisteja, jotka voivat esimaistella ja -lukea myös, niin tietää, mihin tarttua.

   Poista
 4. Ihan totta, syksyllä piti oikein karsia. Nyt oli helpompaa!

  Aloitin juuri oivallisen dekkarin. Pitkästä aikaa. Edellisestä kirjailijan kirjasta onkin jo aikaa. Olen äärihuono lukemaan dekkareita.

  Majanderin kohtalaisen negatiivisen kritiikin jälkeen kiinnostuin Lähiöoksennuksesta. Saa nähdä, tuleeko kirja vastaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lähiöoksennut tuli vastaan ja mulla on se jo vähän kesken. Musta on kiva lukea Helsinki-aiheisia kirjoja. Ja Kannelmäki on kyllä jo ihan eksoottinen miljöö =)

   Odottelen sun dekkarijuttuasi siis.

   Poista
  2. VK, miekin kiinnostuin kirjasta negatiivisen kritiikin jälkeen. :)

   Mitäköhän dekkaria luet nyt?

   Mari A., jääkö myös kesken vai onko niin hyvä, että luet loppuun?

   Poista
  3. Luen loppuun! On tuo Kaltsu sen verran jännä paikka... Ja ajankuva kyllä kiehtoo. Ja Udo Aus (?) Schwarzwald... hitto, osaa enää yhtään tota saksaa..

   Mua kanssa kiinnostaa, että mikä dekkari VK:lla...

   Poista
 5. Ooh, Xinranilta tulossa uusi kirja. Täytynee lukea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitikin katsoa, että mikä se vanha oli =) Löytyi onneksi.

   Poista