MARI A:N KIRJABLOGI

Kirjablogissani kirjoitan lukukokemuksistani, lukemistani kirjoista ja niistä kirjoista, jotka haluaisin lukea. Välillä myös kirjoitan ja kuvaan jotain muuta elämästäni.

Viestit kulkevat osoitteeseen mariankirjablogi@yahoo.fi

lauantai 26. tammikuuta 2013

Kirjahankintoja

Ajattelin tänä vuonna hieman laajentaa juttujani ja pelkkien kirja-arvioiden (/mutuhuttuilun) lisäksi kirjoittaa muustakin, kuten esim. tästä aiheesta: kirjahankinnat. 

Kirjoja tuntuu kerääntyvän nurkkiin ja kirjahylly pysyy kuosissaan korkeintaan pari viikkoa, kun huomaan, että hyllyyn on kertynyt toisten kirjojen eteen sellaisia kirjoja, jotka jostain ihan kummasti ovat kävelleet kotiin mukanani.

Että itsekin tietäisin, kuka niitä kirjoja kantaa ja mistä, laitan tännekin tiedoksi sekä itselleni että muille (mitä näitä salaamaankaan), että mitä ihmettä tapahtuu.  

Eilen marssin Sellosta sisään ja pääsin pari metriä eteenpäin, kun huomasin Kirjatorin isot mainokset, että kirjoja olisi nyt 5 eurolla saatavissa. Aika useinhan siellä on, mutta ei mitään hyvää. Paitsi että nyt oli kivojakin: Liken kirjoja vitosella pöydällinen. 


Nämä lähtivät mukaan: 

* Susan Abulhawa: Jeninin aamut
 * Susan Fletcher: Noidan rippi
* Jasmin Darznik: Iranilainen tytär

Kaikki siis Likeltä ja sen femman maksoivat. Ja yhtä paljon pöytään jäi sellaisia, jotka käyn varmaan hakemassa ensi viikolla mukaani. 
Olen kantapään kautta oppinut aleistakin ostamaan sellaisia kirjoja, jotka eivät vain ihan sillä sekunnilla tunnu hyviltä ja kiinnostavilta, vaan joiden lukemista olen harkinnut jo pitkään. 
Nuo kaikki kolme ovat olleet jossain vaiheessa kirjastosta lainassa, 
mutta kun se kirjaston laina-aika on niin lyhyt, niin en ole ehtinyt lukemaan loppuun... 

Nyt mulla oli kaksi painavaa kassia Educa-messuilta raahattua tavaraa mukanani, jotka pikkaisen estivät täydellistä kaupan tyhjennystoimenpidettäni. 
Educasta mukaan tarttuivat:

* Erilaisen oppijan käsikirja - Luvuista lakeihin, kuntoutuksista keinoihin (Erilaisten oppijoiden liitto ry), päivän kallein ostos, 10 euroa. 
Suosittelen, jos haluaa tunnistaa lukivaikeuksia, kirjassa näytti olevan kivoja ja helppoja tehtäviä, tai miettiä, miten pärjätä, kun teksti ei taitu. 
* Äänteistä lauseisiin - Johdatus suomen kielioppiin (Finn Lectura, 2 e) 
Suosittelen, jos haluaa tietää esim. että mikä on soinniton dentaali klusiili (vai missä järjestyksessä tuo pitäisikään sanoa). 

Tänään sitten joku oli hylännyt tällaiset kirjat ja poimin ne mukaani (0 e): 

* Anne Tyler: Oikukas planeetta
* Tanjuja Desai Hidier: Sopivasti sekaisin, jota piti hieman googlailla, mutta tämä osoittautui nuortenkirjaksi, jossa intialaiset yrittävät sopeutua Amerikan maailmaan. 
10 kommenttia:

 1. Hih, toisten kirjahankinnoista lukeminen on aina yhtä hauskaa! Kevenee myös omatunto, kun huomaa, ettei ole ainoa, joka kantaa kirjoja niskavääränä kotiin....

  Jeninin aamut minäkin ostin nyt aleista ja Iranilainen tytär löytyi viime vuonna kirpparilta. Noidan rippiä harkitsin, mutta jätin sitten kuitenkin ostamatta. Eli aikas hyviä kirjalöytöjä olet tehnyt! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika hyviä nämä ovat minustakin, kun ottaa huomioon, että kaikki kirjat olivat suurimman osan syksystä mulla lainassa odottamassa lukuhetkeä. Siis, nythän mä tietenkin saan ne paremmin luettua, kun olen ne ostanut ;)

   Hyvät ostot, sen todistaa sunkin ostamiset!

   Poista
 2. Minäkin osuin tänään Kirjatorille ja totesin, että onpa yllättävän hyvää viiden euron kamaa. Kolme kirjaa tarttui mukaan, poikkeuksellisesti yksikään niistä ei ollut romaani.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun oli pakko jättää osa vielä odottamaan. Luulen, että palaan apajille vielä pienempien kantamusten kanssa. Siellä oli kaikkea tosi kivaa! Eikä kaikki romaaneja.

   Poista
 3. Voi mitä löytöjä! Noidan rippi tuli minulle arpajaisvoittona, muuten olisinkin varmaan joutunut sen ostamaan kun ihastuin siihen niin että halusin sen omaan hyllyyni. Iranilainen tytär myös kuulostaa kiinnostavalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, tuo Iranilainen tytär oli mulla pitkään lainassa syksyllä, en sitten ehtinyt sitä lukemaan...

   Muistelin, että Noidan rippiäkin on kehuttu, joten mukaan sekin.

   Poista
 4. (Mä kirjotin siihen edelliseen postaukseen, Rinkkadonnaan, pitkän kommentin kirjastojen valikoimista, varausmaksukäytännöistä ja nuortenkirjoista, mutta Blogger söi sen, mur!)


  Mä kans ostan edullisia kirjoja ihan silläkin perusteella, että en ole ehtinyt kirjastolainana lukea. Jos laskee yhteen mahdolliset varaus- ja myöhästymismaksut, saattaa päästä jopa halvemmalla, ja sitten kirjaa on helppo suositella (eli lainata) kaverille, lahjoittaa eteenpäin tai palata itse kirjaan, jos haluaa lukea sen vielä uudelleen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei, kyllä se sieltä löytyy (ainakin mun koneella), aiempi kommenttisi.

   No niinpä, kyllä noista myöhästymismaksuista aina kertyy pientä tuottoa kirjasto(i)lle. Siksi tuolla hinnalla mieluummin ostan sen kirjan =)

   Poista
 5. Vastaukset
  1. Mulla on jossain vaiheessa Fletcheriin tutustuminen edessä =) Kirjoja on lisääkin...

   Poista