MARI A:N KIRJABLOGI

Kirjablogissani kirjoitan lukukokemuksistani, lukemistani kirjoista ja niistä kirjoista, jotka haluaisin lukea. Välillä myös kirjoitan ja kuvaan jotain muuta elämästäni.

Viestit kulkevat osoitteeseen mariankirjablogi@yahoo.fi

tiistai 5. helmikuuta 2013

10 hyvää asiaa elämässä

Annika K. haastoi minut kertomaan 10 lempiasiaa

Säännöt tulevat tässä 

1. Tehtävänä on listata kymmenen lempiasiaa
2.  Lähetä haaste vähintään viidelle tykkäämällesi blogille ja ilmoita siitä heille!
3.  Muista nauttia listaamistasi asioista mahdollisimman usein.



Tässäpä näitä, ihan mutuhutulla ja tämän hetken fiilisten mukaan: 

1. Ääni ja musiikki, jossa on tunnetta tai sitä jotain. Tällä hetkellä pidän erityisen paljon Atif Aslamin äänestä. Aslam on pakistanilaissyntyinen laulaja ja myös näyttelijä. Vaikka hän on Pakistanista, on hän laulanut myös Bollywoodin filmeissä, joista olen hänen äänensä löytänyt.  

Musiikissa ei ole tärkeintä se, millä kielellä tai minkäuskontoinen laulaja on, ääni ratkaisee. 





2. Vuoret ja vuorten maisemat. Olen joskus päättänyt, että noissa maisemissa aion mennä vielä uudelleen ja ihan oikeasti vuorilla. En ole unohtanut päätöksiäni. Video on kuvattu Pokharassa, joka on Nepalin kauneinta seutua, ympärillä on Annapurna-vuoristo. Videon lopun buddhalaistemppelin rappuset olen kävellyt ylös ja alas. Ja ennen rappusia istuin auton kyydissä elämäni jyrkimmällä tiellä.  



3. Arjen antamat romanttiset mahdollisuudet. Minulle tapahtui tuo videon alun "huivini lentää tuntemattoman miehen naamalle" -kohtaus noin vuosi sitten. Olen vieläkin järkyttyneen pettynyt, ettei siitä seurannut mitään Elämää Suurempaa Romanssia. Mutta tärkeimpiä ovatkin juuri ne mahdollisuudet.



4. Arjen huumori, ja taito nähdä arjessa(kin) niitä asioita, joita muut eivät huomaa. 




5. Bollywoodin tunteikkammat laulut, traagisimmat tarinat, kovimmat vatsalihakset, eikun, no, jotain. Aamir Khanin leffat. Minusta elokuvat ovat kivoja, mutta en voi muuta kuin ihailla näyttelijää, joka haluaa sanoa elokuvillaan Jotain Suurta. 



6. Se, että on siinä iässä, ettei tarvi enää välittää ihan kaikesta, mitä muut ajattelevat ja kaikkea. Voi vaan ajatella, että marjaani sentään... ja jatkaa omalla tiellään.



7. Värit. 



8. Valokuvat. Niissä kulkevat muistot. Aika usein näen maailman kameran läpi, ja maisemissa aina asetelmia. Valokuvissakin pidän väreistä, ja erityisesti talviaika ei innosta minua ollenkaan kuvaamaan. 
Olen lykännyt omille lapsilleni omat kamerat käteen, kun ikää on ollut 4 vuotta. Nämä kuvat poikani otti, kun oli 6 vuotta. 




9. Kaikki kesässä: 
aurinko, 
lämpö, 
jäätelö, 
fudis.


10. Mainokset, mun ikioma paheeni.  




Lisäksi tykkään vielä äärettömän monesta blogista, mutta heitän haasteen eteenpäin niihin, jotka ovat päivittyneet viimeisimmäksi: 

Äiti lukee nyt
Pinon päällimmäinen
Sinisen linnan kirjasto
Ja kaikkea muuta 
Lurun luvut






11 kommenttia:

  1. Kiitos kaunis!
    Ja ihanaa, että olet myös Bolly-fani,näitä oli superkiva katsella!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. =)

      Kiva, että joku katselee ;) Mulla soi päässä taas tällainen musiikki. Odottelen kevättä, ilmeisesti...

      Poista
  2. Kivoja videoita ja juttuja! Mistä noita Bollywood leffoja saa? Netistä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä olen aina pyytänyt tuolta Aasiasta tuliaisiksi, mutta netistähän näitä saa... tuollainen paikka on, mistä voi tilata: http://dvdstore.erosentertainment.com/
      ja huutonetistä ainakin joskus löytyi.

      Välillä leffoja näkee myös stadissa, fb:ssä voi seurata vaikka täältä:

      https://www.facebook.com/fronesis.media

      Poista
  3. Kiitos haasteesta :) Hienoja nuo poikasi ottamat kuvat!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. =)

      Ne kuvat olikin joskus jo näytillä. Olen niin ylpeä niistä! Ja ihan parasta ovat kotivideot, joita poika on tehnyt =)

      Poista
  4. Ihanan pirteitä vastauksia! Vau, poikasi on loistava valokuvaaja! Minunkin pojat räpsivät kännykköillään jatkuvasti kuvia, yleensä leluistaan tai marsuista. :)

    Tuo kohta 6. on niin totta. Kun olen 30+ alan jo hyväksyä itseni tällaisena :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, meilläkin on monta kuvaa monesta pikkuautosta myös =) Ja monta videota autokisoista. Onhan se toisaalta söpöä sitten vanhempana katsella hengentuotoksia.

      Joo, tässä iässä ei enää edes yritä mahtua muiden määritelmiin, vaikka sitten omassa erikoisuudessaan välillä huomaa, että on aika tavis kuitenkin...

      Poista
  5. Tästä postauksestasi tuli hyvälle tuulelle! <3 Ja vaikken ole matkustellut Aasiassa muuten kuin Japanissa, nostattavat nuo videot ja tekstisi matkakuumetta Aasian suuntaan.

    Ihana tuo romanttinen huivijuttu. Siinä olisi voinut olla aineksia vaikka mihin! (Ja se voisi myös olla kohtaus Haahtelan kirjasta. Tosin siinä tunnelma olisi hieman surumielinen ja jotenkin utuisen seepiansävyinen. :D)

    Ja komppaan muita, poikasi on ihan hurjan hyvä kuvaaja, jo nyt! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Noista videoista vielä sen verran, että 2. ja 3. ovat nepalilaisia ja loput bollywoodista ;) Ovat kaikki pitkän ajan suosikkejani, paitsi 1. ihan uusi löytö mulle. En ole pitkään aikaan etsinytkään uusia, kunnes nyt.

      Mä virittelen itseäni matkakierrokseen pitkin Aasiaa, mutta kirjojen mukana matkustan vain...

      Hei, tuo huivikohtaus on mulle varattu, siis siihen maailmankuuluun romaaniini, jota en ole vielä aloittanut kirjoittaa, mutta kohta aloitan... Yritän saada siitä muotoiltua pikkaisen romanttisempaa ilmettä.

      Ja joo, poika tosiaan taitaa kohta ohittaa äitinsä taituruudessa, myös valokuvien ottamisen suhteen.

      Kiva, että tuli hyvä mieli =D

      Poista
  6. Kiitos haasteesta, Mari! Innostuin videoidesi innoittamana listaamaan hyvän mielen asioina 10 (oikeastaan 11) musiikkikappaletta, jotka saavat minut hyvälle tuulelle: http://lurunluvut.blogspot.be/2013/02/ttt-10-lempiasiaa-tanaan-hyvan-tuulen.html

    VastaaPoista