MARI A:N KIRJABLOGI

Kirjablogissani kirjoitan lukukokemuksistani, lukemistani kirjoista ja niistä kirjoista, jotka haluaisin lukea. Välillä myös kirjoitan ja kuvaan jotain muuta elämästäni.

Viestit kulkevat osoitteeseen mariankirjablogi@yahoo.fi

maanantai 31. joulukuuta 2012

Vuoden 2012 loppupäätös: Ikkunat auki Eurooppaan

Make yours @ BigHugeLabs.com
Make yours @ BigHugeLabs.com

+ Kosovo (puuttuu kartalta)

Kirjavan kammarin Karoliinalta löytyy vuoden 2012 haasteeksi:

Ikkunat auki Eurooppaan


Kirjavan kammarin  haastepostaus löytyy täältä. Tarkoitus oli lukea mahdollisimman monta eurooppalaista kirjaa vuoden 2012 aikana, ja kirjat listataan maittain, seuraaviin kategorioihin (Suomi on jätetty tästä haasteesta ulkopuolelle):

 

Pohjois-Eurooppa

Pohjois-Euroopassa ihastuttivat melkeinpä kaikki kirjat. Erityisesti norjalainen Heivoll ja islantilainen Indriðason saivat miettimään, miten hienoa kirjallisuus voi olla, ja miten hieno maa kirjailijan taustalla (siis lähinnä Islannin-kuvaus oli kaunista). Tanskalainen Andersen ei jäänyt huonommaksi, vaan Turvavyöhyke nousi yhdeksi vuoden parhaimmista kirjoista, Varjoteatteri yllytti lukemaan enemmän virolaista kirjallisuutta. Hmmm... ehkäpä ensi vuonna teemailen Virossa?
 

Itä-Eurooppa
 
Oikeasti, jäi harmittamaan, miten en ehtinyt lukea tähän kaikkea, vaikka varasin oikein kirjatkin haastetta varten. Ali ja Nino oli hieno kirja, joka pääsi yllättämään sillä, että vanhakin kirja voi olla kaunista.
 

Etelä-Eurooppa

Tässäkin osa-aluueessa jäi kovasti harmittamaan nuo lukemattomat maat. Sen verran pahasti, että taidan jatkaa ainakin tammikuun saman haasteen parissa, josko vielä saisin täytettä näihin puuttuviin palasiin.
 
Kirjojen lukeminen sai tutkiman hieman maan taustaakin, ja mitä ihania merimaisemia ja rantoja mitä ihmeellisimmistä maista löytyikään! Tahtoo tuonne (Kroatia kuvissa) myös muuten kuin kirjojen sivuilla!
Länsi-Eurooppa
Keski-Eurooppa
 
Tsekkiä en vaan ehtinyt (no siis, aloitin liian myöhään), joten se jäi pikkaisen harmittamaan. Muuten olen tyytyväinen näihin maihin. Aion jatkossa lukea enemmän englanninkielistä kirjallisuutta (siis Iso-Britannia/ Irlanti) ja ehkä se Ranskakin kiinnostaa.
 
Tällä hetkellä Euroopasta olen vallannut 28 maata. Nähtäväksi jää, tuleeko maita lisää ensi vuoden puolella vai ei. Ehkä hiljaisesti jatkan tätä haastetta, tai sitten siirryn muihin haasteisiin ja maihin.
 
Ranska nostaa eläkeikää

6 kommenttia:

 1. Vau, sinähän olit ihan panostanut tähän haasteeseen! Peukutan!

  Minulta jäi aika monta maata lukematta, mutta oli kiva myös seurata sitä mistä maista on tullut tänä vuonna luettua kirjallisuutta. Ruotsi ja UK tietysti jyräsivät, mutta muutama yllättäjäkin löytyi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, vähän meinas karata käsistä, onneksi aika loppui kesken ;D

   Tätähän voi lukea monella eri tapaa: monta kirjaa samasta maasta tai kirja monesta maasta =)

   Poista
 2. Olet lukenut mahtavan paljon ja monipuolisesti! Minä jumitan Euroopassa aina vain ennestään tuttuihin maihin, vaikka periaatteessa vähän eksoottisemmatkin valinnat innostaisivat. Ehkä innostun sinun listasi vinkeistä :) Mukavaa kirjavuotta 2013!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No siis, Eurooppaa luetaan englanninkielisissä kirjablogeissa vuonna 2013, joten mukaan vain! Kai tätä voisi jatkaa muutenkin, mutta uudet tuulet ja haasteet kutsuvat =)

   Poista
 3. Hieno haaste ja haastevastaus, huikeasti olet maita kerännyt! Yritin itsekin laajentaa Suomi-Amerikka-Iso-Britannia-linjalta viime vuonna haasteen innoittamana, mutta en noin järjestelmällisesti saanut aikaiseksi, aika monta uutta maata kuitenkin, mistä olen tosi tyytyväinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tätä haastetta oli ilo lukea (suurimmaksi osaksi).

   Itselleni taas amerikkalainen-brittiläinen kirjallisuus on oudompaa, yritän tulevana vuonna päästä sen pariin =)

   Tämän haasteen jätän nyt menneen vuoden lumiin ainakin vähäksi aikaa. Ehkä palaan jonkun teeman puitteissa lukemaan itäisen Euroopan loppuun...

   Poista