MARI A:N KIRJABLOGI

Kirjablogissani kirjoitan lukukokemuksistani, lukemistani kirjoista ja niistä kirjoista, jotka haluaisin lukea. Välillä myös kirjoitan ja kuvaan jotain muuta elämästäni.

Viestit kulkevat osoitteeseen mariankirjablogi@yahoo.fi

maanantai 7. maaliskuuta 2011

Koska tytöt ovat tulevaisuuden naiset


07.03.2011

YK-kokouksen tämänvuotisena teemana oli naisten ja tyttöjen asema koulutuksen, tieteen ja teknologian kentillä. Esiin nostettiin erityisesti viestintäteknologian tarjoamat mahdollisuudet hankkia tietoa ja verkostoitua uudella tapaa, sekä tekniikan hallinnan merkitys itsetunnolle sekä pääsylle työelämään
Toisaalta tytöt ovat edelleen aliedustettuina tieteen ja teknologian alueilla, ja tyttöjen syrjintä opetuksessa ja opetusmateriaalissa on monissa maailman kouluissa arkipäivää. Käytettävä opetusmateriaali ei monestikaan tue tasa-arvoa, vaan ennemminkin vahvistaa stereotyyppisiä näkemyksiä poikien, tyttöjen, miesten ja naisten rooleista.

Tietoteknologian käyttö leviää maailmalla hurjaa vauhtia, mutta digitaalinen kuilu on edelleen tosiasia. Osalle Planin kansainvälisen tyttödelegaationkin jäsenistä kokouksen ICT-keskustelut jäivät varmasti etäisiksi, kun omassa kasvuympäristössä ei ole tarjolla suurta valikoimaa tieto- ja kommunikaatioteknologisia palveluja ja sovelluksia.

Digitaalisen kuilun lisäksi Plan halusi nostaa esille lastensuojeluun liittyvät kysymykset. ”Oli shokki havaita, että edelleenkin suurin osa CSW-kokouksenkin osallistujamaista pitää teknologiaa kokonaan riskittömänä” ”Pelkästään pääsy teknologian käyttäjäksi ei riitä, lapsille ja erityisesti tytöille on tarjottava turvallinen pääsy huolehtivassa ympäristössä”, Munive kirjoittaa.

Plan halusikin omissa puheenvuoroissaan ja tapahtumissaan korostaa YK-päättäjille, ettei kehityksen ja tyttöjen aseman kannalta ratkaisevaa ole pelkästään opetuksen takaaminen, vaan koulujen turvallinen oppimisympäristö. Myös internetissä turvallisuuteen pitäisi kiinnittää huomiota nykyistä paremmin, jotta tytöt voisivat välttää tietoyhteiskunnan uudenlaiset, hyväksikäyttöön liittyvät riskit.

Teksti täältä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti