MARI A:N KIRJABLOGI

Kirjablogissani kirjoitan lukukokemuksistani, lukemistani kirjoista ja niistä kirjoista, jotka haluaisin lukea. Välillä myös kirjoitan ja kuvaan jotain muuta elämästäni.

Viestit kulkevat osoitteeseen mariankirjablogi@yahoo.fi

perjantai 4. maaliskuuta 2011

Taustalaulaja

Yksi vapaa-ajan puuhistani on selailla Youtubesta bollywood-musiikkia ja törmäsin siellä jo aikaa sitten Atif Aslamiin, joka on yksi bollywoodin playback-laulajista, hänen lauluja löytyy mm. elokuvasta Prince, esim. laulu Tere Liye. Ai että, pidän tosi paljon miehen äänestä. Uusimpia lauluja löytyy elokuvasta F.A.L.T.U, joka on nuorisoleffa. Löysin kuitenkin tällaisen puhuttelevamman videon, on niin kaunis laulu, että menee avoautossa ihan pilalle ja hukkaan:
Täytyy myöntää, että mulle oli aikoinaan ihan kamala järkytys, kun tajusin, että elokuvissa eivät näyttelijät itse laula yhtään mitään, vaan niissä on taustalaulajat ja näyttelijät aukovat vain suutaan sanojen mukaisesti. Muistan Milli Vanilli -kriisin, jossa käytettiin samaa tekniikkaa ja hirveä haloohan siitä asiasta nousi... No, pienesti lohduttaa se, että bollywoodin taustalaulajat saavat kuitenkin luotua oman uran siinä ohessa ja nousevat maineeseen ja kunniaan, toisin kuin 'meillä', jotka piilottelemme niitä taustalaulajia. Ja sen verran ulkonäköä näyttelijäntaitoja Aslamista löytyy, että mies työskentelee jossain leffassa näyttelijänäkin, jos oikein ymmärsin...
 

Atif Aslam on siitä erikoinen laulaja bollywood-leffoissa (jotka mielletään hindi-leffoiksi), että hän on kotoisin Pakistanista. Kielistä viis, lauluääni on aika mahtava - ja tässä näyte, että myös enkuksi onnistuisi hittibiisin vetäiseminen:      

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti