MARI A:N KIRJABLOGI

Kirjablogissani kirjoitan lukukokemuksistani, lukemistani kirjoista ja niistä kirjoista, jotka haluaisin lukea. Välillä myös kirjoitan ja kuvaan jotain muuta elämästäni.

Viestit kulkevat osoitteeseen mariankirjablogi@yahoo.fi

keskiviikko 18. toukokuuta 2011

Elokuvissa: Mies vailla menneisyyttä

Mitä? Kotimainen elokuva, helppoa kieltä, huumoria, näyttelijöitä, joilla pysyvät vaatteet päällä koko elokuvan ajan. 

Miksi? Ajankohtaisuus: Kaurismäki seikkailee samaan aikaan Cannesissa. Huumoria ja sanomaa maailmasta. Loistava musiikki, pikkuisen erilainen mutta niin elokuvan maailmaan sopiva.

Minkälaiset ajatukset?
On tosi kauan aikaa siitä, kun viimeksi katsoin kaurismäkeä. Ajattelin, että olisi tylsää. Mutta kyllä ymmärsin taas, miksi kaurismäet ovat vedonneet minuunkin. Vähillä repliikeillä ja minimalistisella juonella ja miljöillä voi saada aikaan jotain suurta. Vastapainoa bollywoodin spektaakkelille. On jotenkin niin hienoa, että voi tykätä kahdesta niin erilaisesta.

Laitapuolen kulkijat näyttäytyvät inhimillisinä, eivät säälittävinä, vaan elämässä arkeaan. Mies vailla menneisyyttä rakentaa elämäänsä, vaikka se on vaikeaa. Lohdullista. Ps. Alla myös toinen postaus tältä päivältä!

5 kommenttia:

 1. Tämä on tosi hyvä leffa! Minä suhtauduin aiemmin etukäteisesti vähän nuivasti Kaurismäkiin, mutta Mies vailla menneisyyttä käänsi kelkkani.

  VastaaPoista
 2. Mä tykkään tästä leffasta tosi paljon, jotenkin se Kaurismäkeläinen tyyli puree!
  Se Cannesissa nyt esillä oleva leffa on kanssa pakko nähdä.

  VastaaPoista
 3. Kaurismäellä on oma tyylinsä. Pointsit siitä. Olin aiemmin fani, mutta en ollut tosiaan pitkään aikaan katsonut. Kyllä pääsin nopsaan takaisin sisään takaisin.

  Ja joo, se pätkä Kaurismäen uudesta on kanssa kiva, vähän sitä samaa, mutta ranskaksi.

  VastaaPoista
 4. Omaan tyyliin luottaminen puree, vaikkei aina kiitosta saakaan. Tämän todistavat molemmat Kaurismäet.

  Suosikkejani veljeksiltä ovat Zombie ja kummitusjuna (ja Silu Seppälä hyvä pääosassa!), Pidä huivista kiinni, Tatjana ja Kauas pilvet karkaavat. Kaikki vähän erilaisia. :-)

  VastaaPoista
 5. Paula, se pitäisi aina muistaa ja uskoa - siis omaan tyyliin luottaminen...

  Mä kanssa olen katsonut useamman kaurismäen useampaan kertaan, mutten muista nimiä. Tekis mieli katsoa uudelleen leffat nyt, kun on vähän kypsynyt katselijana...

  VastaaPoista