MARI A:N KIRJABLOGI

Kirjablogissani kirjoitan lukukokemuksistani, lukemistani kirjoista ja niistä kirjoista, jotka haluaisin lukea. Välillä myös kirjoitan ja kuvaan jotain muuta elämästäni.

Viestit kulkevat osoitteeseen mariankirjablogi@yahoo.fi

torstai 14. heinäkuuta 2011

Kirjallinen maailmanmatka

Päivitin sivun alalaitaan maailmankarttaan tämän vuoden maailmanmatkaani, nyt kun vuodesta on jo vähän yli puolet matkattu, sieltä löytyvät sellaiset maat kuin 

Eurooppa (12)
Suomi, Ruotsi, Norja
Englanti
Ranska, Saksa, Hollanti
Portugali
Viro, Latvia, Liettua 
Venäjä

Afrikka (2)
Nigeria, Sambia

Lähi-itä, Aasia (8)
Turkki
Saudi-Arabia, Iran
Afganistan, Pakistan
Intia, Kiina
Nepal

Amerikan manner (2)
USA
Kuuba

24 valtiota valloitettu.
Alkuvuodesta on inspiroinut erityisesti Intia, Venäjä ja Ranska kirjamaina. Intiaan olen suunnannut tutkimusmatkalle ja Ranska on tullut vähän puun takaa: olen ihastunut, rakastunut ja jäänyt koukkuun ihan vahingossa.... ja sieltä on suomennettu tänä vuonna paljon hyvää.

Kuva: Future Image Bank

Kartasta näkyy helposti, missä on tutkimatonta seutua: Euroopasta lukemattomia seutuja ovat Itä-Eurooppa ja vähän se eteläkin. Aasiassa on pieniä valloittamattomia läikkiä, mutta se näyttää olevan hallussa hyvin: Venäjä, Intia ja Kiina ovat niin isoja läiskiä, että siinähän se manner peittyykin hyvin. Australia on täysin tyhjää (lainasin Australia-kirjojakin, mutta en jaksanut niitä aloittaa...) Afrikasta onkin sitten vaikea löytää luettavaa, tietysti aiemmin olen vieraillut Botswanassa, Egyptissä ja olihan Pancol alun perin marokkolainen kirjailija.... mutta pitää ryhtyä etsimään afrikkalaista kirjallisuutta. Samoin ammottaa tyhjyyttään Amerikan manner, ainakin Kanada pitää paikata, ja onhan niitä eteläamerikkalaisiakin luettuna aiemmilta vuosilta, mutta nyt ei ole tullut vähään aikaan luetuksi.

Tällä hetkellä kirjahyllystä löytyy sellaisista eksoottisimmista paikoista kirjoja ja kirjailijoita kuin Tanskasta, Ghanasta ja Libanonista.

Olisko noihin tyhjiin kohtiin vinkata kirjoja? 


This application is created by interactive maps.
You can also have your visited countries map on your site.

If you see this message, you need to upgrade your flash player.Make your visited countries mapJavaScript charts

Future Image Bank
Kuvat lainattu.

4 kommenttia:

 1. Kanadaan suosittelin Anne-Marie MacDonaldin Linnuntietä-kirjaa. Kirjassa päästään kurkistamaan Kanadan lähihistorian kipupisteitä ja kylmän sodan syntymistä, mutta näkökulma on kahdeksanvuotiaan pikkutytön.

  VastaaPoista
 2. Kuulostaa kivalta! PItää ehdottomasti ottaa nimi ylös ja katsoa kirjastosta! näyttää vähän turhan isolta ammottavalta aukolta tuo Kanada...

  VastaaPoista
 3. Kanadasta ehdottomasti Yann Martel, sillä Piin Elämä on uskomaton teos. Espanjalaisista ehdottaisin Carlos Ruiz Zafónia. Australialaisen aukon voisi paikata Nick Cavella.

  Afrikkalaista kaunokirjallisuutta on kerännyt Kristiina Vattulainen: http://www.kirjastot.fi/kirjallisuus/kirjailijahakemistot/afrikka Lista on toki päivitetty viimeksi 2003.

  VastaaPoista
 4. Kiitos Salla Afrikka-listasta. Pitää käydä katsomassa... Ja myös muista, pitää katsoa kirjaston tarjonnasta. Tuota Piitä olen joskus aloittanut..

  VastaaPoista