MARI A:N KIRJABLOGI

Kirjablogissani kirjoitan lukukokemuksistani, lukemistani kirjoista ja niistä kirjoista, jotka haluaisin lukea. Välillä myös kirjoitan ja kuvaan jotain muuta elämästäni.

Viestit kulkevat osoitteeseen mariankirjablogi@yahoo.fi

tiistai 26. heinäkuuta 2011

Kira Poutanen: Rakkautta on the rocks

Luin aiemmin Kira Poutasen Rakkautta au lait -teoksen, joka jätti sen verran toivomisen varaa, että Rakkautta al dente jäi suosiolla väliin. Mutta koska huomasin, että Poutasen uusinta, Rakkautta on the rocks (2011, WSOY) on varattu kirjastossa paljon, ajattelin että ehkä Poutanen on parantanut tyyliään. Sillä eiväthän ihmiset pitäisi kirjailijan tuotannosta, jos se ei olisi hyvää, hyvinkirjoitettua viihdettä. Eiväthän?Rakkautta on the rocks -teos kertoo samasta Larasta, joka oli päähenkilönä siinä ensimmäisessäkin Rakkautta... -teoksessa. Lara-kirjojen toisessa kirjassa Laran mies on vaihtunut Ericiksi, ja Rakkautta on the rocks alkaa siitä, kun Lara päättää, että on eron aika myös Ericistä. Eric ei ole halunnut mennä naimisiin Laran kanssa, vaikka rakastaakin Laraa syvästi.

Lara päättää ottaa etäisyyttä koko asiaan ja muuttaa New Yorkiin aloittamaan uutta uraansa muotisuunnittelijana. Lara on aivan yhtä lahjakas tällä alalla kuin oli taiteilijan urallaankin ja Lara viettääkin aikaa lähinnä kämppiksensä, Jimmyn kanssa. Kirja liitetään osaksi sinkkukirjallisuutta, kun Lara yhdessä Jimmyn kanssa tekee SATC-kiertoajelun NY:n kaduilla ja Carrien kotioven edessä.

Pääaiheena kirjassa on se, että Lara ei oikeastaan osaa tehdä mitään, vaikka kuvitteleekin olevansa suuri tekijä muodin alalla. Toinen pääasia on se, että Lara murehtii elämänsä miehestä, teinitytön tavoin: rakkauden kuolemisesta, uuden löytämisestä. Välillä hän piristää itseään shoppailemalla uutta vaatevarastoa. Ja tärkeimpiin asioihin elämässään Lara tietenkin kyselee neuvoja ystäviltään.

Itse olen niin moneen kertaan lukenut sinkkukirjallisuutta ja siihen pyrkivää kirjallisuutta, että jälleen yksi SATC-yritelmä ei tehnyt kummoistakaan vaikutusta. Suoraan sanoen oli aika turha teos, mutta ilmeisesti Poutanen iskee joihinkin, koska näitä kirjoja kirjastosta varataan - ja myös blogiini tulee Kira Poutanen -hakusanoilla lukijoita.


Kirja menee samaan kategoriaan kuin suositut tyyliblogit, naistenlehdet tyyliin Cosmo ja  suosittu tanssimusiikki. Se, jota kiinnostaa edellä mainitut, saa varmaan iloa Poutasen kirjasta. Ja se taas, joka ihmettelee vaikkapa tyyliblogien suosiota, jää ihmettelemään myös tätä kirjaa...
Ps. kamera nukkuu korjaajalla, niinpä nuo kuvat on sitä, mitä arkistosta löytyy...

2 kommenttia:

  1. Minä ajattelin lukea tämän ihan uteliaisuuttani, lähinnä siksi kun olen kahlannut muutkin osat läpi, mutta en kyllä odota tältä mitään!

    VastaaPoista
  2. Hih, onneksi tähän ei tosiaan montaa tuntia uhraantunut... Nyt kyllä kaipaisi jo jotain oikeaakin kirjaa luettavaksi!

    VastaaPoista