MARI A:N KIRJABLOGI

Kirjablogissani kirjoitan lukukokemuksistani, lukemistani kirjoista ja niistä kirjoista, jotka haluaisin lukea. Välillä myös kirjoitan ja kuvaan jotain muuta elämästäni.

Viestit kulkevat osoitteeseen mariankirjablogi@yahoo.fi

tiistai 26. heinäkuuta 2011

Musiikki kirjoissa

Olen lukenut lähiaikoina pari kotimaista kirjaa, joissa on tekstin välissä ollut mainintoja musiikkikappaleista, jotka joko luovat kirjan aikakauden tunnelmaa tai kuvaavat henkilöhahmojen luonteenpiirteitä tai elämänvaihetta.

Kirjallisuudessa on tietenkin aikoja käytetty interteksteinä toisia kirjoja, kirjallisuuslajeja ja elokuvia, tv-ohjelmia ja ties mitä, mutta en muista, että musiikki olisi kirjallisuudessa, varsinkaan kotimaisessa, kovinkaan paljon läsnä. Voi tietysti olla, että en ole aiemmin huomioinut asiaa ja siksi en ole huomannut musiikkia kirjojen sivuilta. 

Mietin, että sopiiko musiikki kirjoihin? Voiko musiikilla luoda tunnelmaa kirjaan. Millaista musiikkia voi käyttää, miten laajasti musiikki pitää olla tunnettua, jotta sitä voi käyttää? Lähteekö innokas lukija etsimään musiikkia esim. youtubesta tajutakseen kirjan sanoman? Vai pitääkö käyttää klassisen tunnetuimpia sävellyksiä, hittimusikkia ja ikivihreitä, jotta lukijan saa kuljetettua mukanaan. 

Itselleni tulee aina välillä sellaisia kausia, että vähän jumittaudun joihinkin kappaleisiin. Tällä hetkellä mun jumi menee näissä. Autiomaaa ja rakastuminen. Miten ne ylipäätään kuuluvat yhteen?  






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti