MARI A:N KIRJABLOGI

Kirjablogissani kirjoitan lukukokemuksistani, lukemistani kirjoista ja niistä kirjoista, jotka haluaisin lukea. Välillä myös kirjoitan ja kuvaan jotain muuta elämästäni.

Viestit kulkevat osoitteeseen mariankirjablogi@yahoo.fi

sunnuntai 31. heinäkuuta 2011

Kirjasyksyä 2011

Kun kevätuutuuksista listaamani kirjat alkavat olla jo kutakuinkin luettuina, ja viimeisimmätkin kirjahyllyssä odottamassa lukijaansa, onkin jo aika suunnata katse kohti syksyn kirjauutuuksia. Ihan täydellisiä katalogeja en löytänyt kaikilta kustantamoilta netistä, esimerkiksi WSOY:n uutuudet ovat kysymysmerkki minulle - siis, ovatko nämä syksyn uutuuksia ja onko niitä vielä muitakin... Joistakin listasin mukaan aika montakin uutuutta, en tiedä sitten, millaisia ne oikeasti ovat... Parhaat uutuudet tuntuvat etukäteen olevan Otavalla, jolla on niin monta syksykirjaa tulossa lempikirjailijoiltani, että oikein ihanaa siltä osin odottaa syksyä!

Muutoin syksy ei ole minun lempivuodenaika ollenkaan, sillä synkistyn juuri sinä päivänä, kun ymmärrän laskea, kuinka monta kuukautta on seuraavaan kesään... Päivien laskemiseen ei käsityskykyni riitä. Koska syksy on minulle aikaa, jolloin on pakko keksiä jotain tekemistä jo etukäteen jokaiseen väsyneeseen ja pimenevään iltaan, ilmoitan itseni ja lapseni tuhanteen harrastukseen ja silloin, kun itkettä eniten kylmyys ja viima, pakotan itseni liikkeelle niihin pakollisiin menoihin... Muutoin hautautuisin vällyjen väliin kotiin. No, kutakuinkin yritän sanoa, että syksy ei ole minun aikaani. Siksi kirjoja tulee luettua varmaan paljonkin.   


WSOY:
al-Aswani, Alaa: Chicagolaisittain
Khadra, Yasmina: Osattomien olympos
Tatiana de Rosnay: Viimeinen kesä

kansikuvakansikuvakansikuva


Minerva-kustannus:

Monica Peet: Tiistaisiskot 
Lubna Ahmad al-Hussein: Olenko kirottu? Nainen, sharia ja KoraaniTatu Hirvonen: Varo varo varo! Irti ylisuojelevasta kasvatuskesta

Bei Ling: Liu Xiaobo Vangittu rauhannobelisti - Henkilökuva
Bazar kustannus:

David Safier: Huono karma
Karin Brunk Holmqvist: Pieni potenssipuoti
John Boyne: Tarkoin vartioitu talo
Philippa Gregory: Valkoinen kuningatar

Avain

Marisha Rasi-Koskinen: Katariina
Aravind Adiga: Viimeinen mies
Lionel Shriver: Jonnekin Pois 
Austin Wright: Tony&Susan 

Gummerus:

Mike Pohjola: Ihmisen poika
Joonas Konstig: Kaikki on sanottu
Heidi Jaatinen: Jono
Tuomas Vimma: Raksa
Michael Cunningham: Illan tullen
Richard Powers: Suopeus
Kamila Shamsie: Kartanpiirtäjä
John Ajvide Lindqvist: Kultatukka, tähtönen


Tammi:

Johanna Hulkko: Jostakin kotoisin
Anna-Kaari Hakkarainen: Verkko
Annamari Marttinen: Ero
Paul Auster: Sunset Park
Antonio Muñoz Molina: Kuun tuuli
Åsa Lantz: Kiinalainen tyttö


Otava:

Pirjo Hassinen: Rouva
Anna-Leena Härkönen: Onnen tunti
Miika Nousiainen: Metsäjätti
Kjell Westö: Halkeamia
Ulla-Maija Paavilainen: Kummitäti
Virpi Hämeen-Anttila: Railo
David Grossman: Sinne missä maa päättyy
Sabina Berman: Nainen joka sukelsi maailman sydämeen
Ingo Shulze: Adam ja Evelyn
****
Eiköhän tässä taas yksi
syksy
pärjäillä...
eihän noita kaikkia kiinnostavia uutuuksia ehdin edes vuodessa lukemaan...


10 kommenttia:

 1. Löysin vain kaksi samaa, sillä jätin Shamsien lopulta pois, mutta ainahan voin muuttaa mieleni.

  Kirjasyksystä on todellakin tulossa aivan mahtava!

  VastaaPoista
 2. Kyllä tosiaan, näissä on valtaa ja aikaa muutta mielensä täysin. Ja eihän näitä nyt yhdessä syksyssä saa luetuksi. Listasin ne, jotka ehkä voisivat kiinnostaa - ja osa kuulostaa niin omituiselta, että pitää senkin takia katsastaa... Shamsieta en tosin jätä lukematta!

  VastaaPoista
 3. Yleensä WSOY:ltä tulee vielä hieman syksymmällä ohuempi uutuusluetto, jossa on ihan loppuvuoden ja alkuvuodenkin kirjoja. Mutta ei siinä enää yleensä ole kovin paljon kaunokirjallisuutta. Minusta tuntuu siltä, että WSOY:n kaunokirjallinen tarjonta supistuu jatkuvasti, vaikka saatan olla ihan väärässäkin mutuineni.

  Itse pidän syksystä, se onkin suosikkini vuodenajoista. Parasta on jos ulkona sataa. Silloin voi rauhassa käpertyä sohvaan tai nojatuoliin huovan alle nauttimaan hyvästä kirjasta ja teekupillisesta. Ehkä jopa laittaa tulet takkaan. Rakastan myös ihania syksyaamuja, jolloin alkaa jo tuoksua hieman kylmältä, ruohikossa on huurretta ja vesilätäköt saavat ohuen jääkuoren. Tunnustan olevani vieläkin niin lapsellinen, että haluan rikkoa jään lätäköstä kuullakseni sen maagisen risahduksen. Yleensä inhoan aamuja koska olen niin aamu-uninen, mutta syksyllä niissäkin on hetkensä. Ja entäs sitten värit - keltaista, punaista ja ruskeaa (No, minäkin myönnän että marraskuussa alkaa olla ankeaa ja sitä jo odottaa lunta peittämään sen ruman, lähes värittömän maan). Puolukat, karpalot, sienet, omenat... Ja tietysti ihanat kirjauutuudet! Maltan tuskin odottaa syksyä.

  Anteeksi, taisin hieman innostua...

  Syksyn kirjoista odotan etenkin seuraavia (ei missään tietyssä järjestyksessä ja Otavan luetteloa en saanut tähän hätään käsiini):

  Kari Hotakainen: Jumalan sana (Siltala)
  P. G. Wodehouse: Hyvää joulua, Jeeves (Teos)
  Jamie Ford: Hotelli Panama (Karisto)
  Hannele Huovi: Urpo ja Turpo avaruudessa (Tammi)
  Sari Peltoniemi: Kuulen kutsun metsänpeittoon
  Kari Levola: Suorin mutka ikinä
  Marja-Leena Tiainen: Kahden maailman tyttö
  Dimitri Gluhovski: Metro 2034 (Like)
  Arnaldur Indridason: Jyrkänteen reunalla (Blue Moon)
  Ian Rankin: Henkiin herätettävät
  Leighton Gage: Kuoleman huokaus (Helsinki-kirjat)

  Eli pidän siis dekkareista ja lasten- ja nuortenkirjallisuudesta, mutta kaikista eniten kuitenkin lukuromaaneista. Niitä nyt vain ei mahtunut tuohon listalle kuin yksi. Mutta kyllä syksyllä on paljon hyvää tulossa.

  VastaaPoista
 4. Lukutoukka: joo, en siis varsinaisesti löytänyt mitään luetteloa WSOY:sta, joten katsoin niitä kirjoja, joita en ole vielä nähnyt kaupoissa - loogista ;D

  Saat syksyn kuulostamaan erittäin houkuttelevalta ajalta, mutta tosiasia on, että kun mä olen jäässä, niin olen sitä heinäkuuhun asti jostain elokuun lopusta... Mutta yritän muuttaa asennetta (tuskin onnistuu, mutta yrittää voi...)

  Kiitokset lisäyksistä. Tuo metro 2034 kuulostaa kiinnostavalta ainakin! Ja varmaan moni muukin lisäyksistä, täytyy tutkailla =O

  VastaaPoista
 5. WSOY:n kotisivujen (http://wsoy.fi/yk/) oikeasta reunasta löytyy teksti Kirjasanomat. Sitä klikkaamalla saa auki syksyn uutuusluetton.

  Luin Gluhovskin Metro 2033 alkuvuodesta, ja innostuin. Onneksi tarinalle tulee jatkoa näinkin pian. :)

  VastaaPoista
 6. Oi, kiitos! No, löysin sieltä pari kiinnostavaa lisää. Lisään listaani nekin siis. Pitääkin käydä katsomassa, josko tuo Metro 2033 löytyisi sitten. Se kuulostikin tutulta, ihan kuin olisi aiemminkin ollut jo jossain...

  VastaaPoista
 7. Äkkiseltään jo 12 samaa kirjaa, jotka syksyn kirjoista on minunkin lukulistalla. Olen itse erityisesti hehkuttanut Otavan ja Gummeruksen syksyn kirjoja, mutta kokonaisuudessaankin on kyllä kiva kirjasyksy tulossa!

  VastaaPoista
 8. Voi, minulle syksy on kesän ohella vuoden parasta aikaa. Aikaisemmin olin ehdottomasti enemmän kesäihminen, mutta vähitellen olen alkanut pitää myös syksystä.

  Syksyn kirjauutuuksista en ole kovin tarkkaan perillä, mutta kahta odotan malttamattomana: Jyrki Vainosen Swiftin ovella ja Johanna Sinisalon Enkelten verta.

  VastaaPoista
 9. Susa, joo samaa mieltä! Bazarin kevät innosti erilaisuudellaan, niin ajattelin uskaliaasti tarttua noihin syksyn uusiinkiin, vaikka vaikuttavat noin kättelyssä hieman oudoilta..

  Tulil: Mulla on käynyt toisinpäin: aiemmin fanitin syksyä, mutta nyt vanhemmiten pidän lämmöstä... Johanna Sinisalo on myös kyllä odotettu, mitäköhän tyyliä Enkelten verta on... pitää pistää korvaan taa sekin!

  VastaaPoista
 10. Minä löysin listaltasi kuusi sellaista, jotka olen suunnitellut lukevani, mutta saa nähdä miten käy. :) Huomaan, että löydän eniten kiinnostavia kirjoja aika vaihdellen eri kustantamoista eri kausina. Toki suurin osa kustantamoista on yleiskustantamoja, jotka julkaisevat kaikenlaista, joten ei se ole ihmekään. Ja on minulla silti ns. luottokustantamoni/-osastoni, joilta odotan enemmän kuin toisilta. :)

  VastaaPoista