MARI A:N KIRJABLOGI

Kirjablogissani kirjoitan lukukokemuksistani, lukemistani kirjoista ja niistä kirjoista, jotka haluaisin lukea. Välillä myös kirjoitan ja kuvaan jotain muuta elämästäni.

Viestit kulkevat osoitteeseen mariankirjablogi@yahoo.fi

maanantai 22. heinäkuuta 2013

Harri Tuomela: Vallilan murhamammat
Harri Tuomela: Vallilan murhamammat
2013, Nordbooks
206 sivua

Kiinnostuin kirjasta kirjaston uutuussivuilta. Huomasin, että tästä on aika monta varausta, joten päättelin että kirja on varmaan hyvä ja kiinnostava - ja päätin lukea kirjan, koska olen kuljeskellut Vallilan tienoilla ja halusin fiilistellä kulmilla. 


Kirjan alussa kuvaillaan nuoren tytön raaka murha ja sen teko. Toisessa luvussa kuvaillaan yksityisetsivä Miitta Mäki, joka aloittaa kuntoilun kuntosalilla. Miitta kuntoilee ja tutkii yksityisetsiville kuuluvia juttuja kuten pettämisiä. Pian hän kuitenkin joutuu keskelle murhatutkimuksia yhdessä poliisin, ylikomisario Mauno Luttisen, kanssa. 

Kuntosalilla Miitta tutustuu myös Vallilan murhamammoihin, joka on jengi vallilalaisia naisia, jotka lukevat dekkareita ja kokoontuvat keskustelemaan niistä aika ajoin. 


Kaikki kirjan henkilöt liittyvät toisiinsa ja erityisesti kuntosaliin: tässä kirjassa liikutaan erittäin pienellä alueella. Murhattu tyttö on kuntosalilla töissä, joten murhatutkimuset tietenkin keskittyvät kuntosalin ympärille ja sen työntekijöihin.Odotin kirjalta Vallilan ympäristön kuvausta, mutta kirjassa ei kuvailtu oikeastaan mitään (ei ympäristöä eikä henkilöitä). Murhaaja selvisi johtolankojen ja keskustelujen ja kuulustelujen perusteella. Tästä olisi voinut kehitellä kiinnostavamman kirjan, kuvaamalla miljöötä, ja kirjoittamalla kirjaa yhteiskunallisesti kantaaottavaksi (aiheessa: kuntosalit, ulkonäköpaineet ja pillerit olisi kyllä ollut aineksia, ja välillä nämä aiheet nostettiinkin esiin kirjassa). 4 kommenttia:

 1. Vallilan murhamammat? :D Jesta mikä nimi kirjalla :D

  VastaaPoista
 2. Meinasin varata tämän mutta unohdin. Nimenomaan Vallila olisi kiinnostanut mutta ilmeisesti sen kuvaus jäi sitten vähemmälle. Harmi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä! Sen takia minäkin kirjan halusin lukea.

   Olen tosin lukenut Italiaankin sijoittuvan dekkarin, jossa ei yhtään kuvattu missä liikutaan. Jäi Italia-fiilikset saamatta ;)

   Poista
 3. Suosittelen lukemaan Harri Tuomelan Vallilan veitsiyöt. Paljon kuvattu Vallilaa. :)

  VastaaPoista