MARI A:N KIRJABLOGI

Kirjablogissani kirjoitan lukukokemuksistani, lukemistani kirjoista ja niistä kirjoista, jotka haluaisin lukea. Välillä myös kirjoitan ja kuvaan jotain muuta elämästäni.

Viestit kulkevat osoitteeseen mariankirjablogi@yahoo.fi

keskiviikko 31. heinäkuuta 2013

Heinäkuun luetutHeinäkuu on mennyt aivan supernopeaa, kamalaa! Mutta samalla täytyy sanoa, että kesälomaa alkaa olla jo sen verran takana, että on aivan huisin hauskaa myös se, että maanantaina marssin ekaa kertaa uuteen työpaikkaani. Tyttäreni taas odottaa innolla ja vähän pelokkaastikin eskarinsa alkua. Samat fiilikset on kyllä itsellänikin, mutta ehkä ensi vuodesta ihan hyvä tulee. 

Heinäkuussa ollaan vierailtu Suomessa, käyty uimassa monen monta kertaa, pelattu jalkapalloa mm. ensimmäistä kertaa Hesa Cupissa, ja nautittu myöhäisistä aamuista ja pitkistä illoista. 

Rakastan kesää, mutta siedän vielä elokuunkin. Kirjarintamalla syksy on aivan upeaa aikaa, joten ehkä ei haittaa, jos suljen syyssateiden myötä ovet ja ikkunat ja hautaudun sohvannurkkaan. 

Heinäkuussa luin vanhempaa kirjallisuutta, ja paljon kivoja kirjoja tuli vastaan. Tutustuin Eeva Tikkaan, jota aion lukea enemmänkin 
ja aivan erityisesti ihastuin Marja Björkin kirjoihin, joiden molempien kirjoja oli viihdyttävää lukea Pohjois-Karjalan reissulla. 

Yhteensä tässä postauksessa on 15 kirjaa, mutta luin vielä muutamia muita, joista en ole postannut. Niistä sitten myöhemmin...

Kasarihaasteeseen luin: 

Eeva Tikka: Annu (1983, Gummerus)
Märta Tikkanen: Punahilkka (1986, Tammi)
Anja Kauranen: Sonja O. kävi tääl (2010, 1983, WSOY)

Vierailin Pohjois-Karjalan maakunnassa: 

Marja Björk: Prole (2012, like)
Marja Björk: Posliini (2008, like)

Kesäilin: Koin sarjakuvia: 

Marguerite Abouet & Cément Oubrerie: Aya - elämää Yop Cityssä (2010, Arktinen banaani)
Hanna Koljonen: Sokerihullu (2012, Asema kustannus)


Ja myös jotain, jota en yleensä lue: 


Thomas Bernhard: Muuan lapsi (2013 lurra editions)
Eero Paso: Ruotsinmaa (2013, Nordbooks) 

Palasin lukemaan isompien kustantamojen uutuuksia: 

Maria Semple: Missä olet Bernadette? (2013, Gummerus)
Ursula Poznanski: Vii5i (2013 Atena) 

Enkä haluaisi vielä sanoa hyvästejä kesälle...

2 kommenttia:

 1. Minakaan en ole viela valmis hyvastelemaan kesaa, mutta onneksi sita onkin viela vahan jaljella! Kesa on ollut mainio :)

  Ja sina ehdit aina lukea niin ihanan paljon! Vaikka kylla minakin nyt heinakuussa luin normaalia enemman, mutta olisi ihanaa ehtia lukea useammin yhta paljon :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tällä hetkellä sää näyttää siltä, että on varsin toista mieltä tuon kesän jatkumisen suhteen. Plääh! Miepä tykkään myös syksyn sateista lällällää =)

   Maailmassa on paljon hyviä kirjoja, on pitänyt kiristää vähän lukutahtia, ja ottaa lukuun ohuempia kirjoja, niin ehtii enemmän.... Heh, totta on että olen välillä lukenut aika ohuita kirjoja, ja nopealukuisia. Tai ehkä ne on vaan niin hyviä, että menevät nopeasti.

   Hyvää kesänjatkoa!

   Poista