MARI A:N KIRJABLOGI

Kirjablogissani kirjoitan lukukokemuksistani, lukemistani kirjoista ja niistä kirjoista, jotka haluaisin lukea. Välillä myös kirjoitan ja kuvaan jotain muuta elämästäni.

Viestit kulkevat osoitteeseen mariankirjablogi@yahoo.fi

tiistai 6. joulukuuta 2011

Joululahjoja lapsille

Olen muutamaan otteeseen kirjoittanut
monen muunkin kirjablogistin tavoin
lastenkirjoista.

Meillä on innokkaita lukijoita ja kuulijoita; koska halu kuulla satuja on välillä suurempi kuin äidin innostus lukea niitä,  
ollaan aina joskus käyty kirjaston satutunneilla,
joissa järkytys on ollut suuri, koska
lapsia on ollut kuuntelemassa korkeintaan yksi tai kaksi meidän lasten lisäksi
(ja meilläkään ei olla kovin innokkaita, koska aika monen kirjaston satutunnit ovat keskellä viikkoa päiväaikaan).

Kotona lapset kuuntelisivat vaikka ihan koko ajan satuja, tarinoita, tekniikasta kertovia kirjoja ja 
oikeastaan vaikka mitä. 
Saa nähdä, miten jatkossa käy, koska poika keksi kännykkäpelit; 
mahtaako kirjojen voittaja - tai haastaja - 
olla esillä..

No, aiemmin postaamini lastenkirjoihin 
pääsee tästä,
jos kaipaa inspiraatiota pukinkonttiin. 
Kirjat kun ovat siitä kivoja, että niitä voi lukea 
monta kertaa, 
eivätkä ne jää unohduksiin ihan niin nopeasti kuin 
yhden kauden muovilelut
(joita kyllä meilläkin on, ja lisää toivotaan). 

Pojan maailmaan mahtuu uutena teemana autojen ja hävittäjäkoneiden lisäksi avaruus, jonka tähtitaivasta ollaan päästy ihailemaan kuplahallireissuilla. Aurinkokuntamme alkaa olla sen verran hyvin hallinnassa, että joululahjaksi on valikoitunut aika selkeästi Tatun ja Patun avaruusseikkailu.  Koska punainen K-kauppa tarjosi Disney-filmejä alle kymmenen euron, niin ostin pojan pakettiin Dinosaurs-dvd:n.
Avaruus- ja dinosaurukset ovat varmaan aika monen pojan kiinnostuksekohteita, joten näissä ei voi mennä pahasti vikaan.  Tyttö on aivan yhtä helppo, sillä meidän prinsessalla on ollut jo monta vuotta vain yksi päämäärä elämässään: hän haluaa isona prinsessaksi, koska voi silloin tanssia joka päivä ja koko ajan. Paljon muuta neiti ei tee tälläkään hetkellä, joten on kyllä aivan oikealla tiellä unelmissaan.

Vähän mennään tänä vuonna näemmä Disneyn ohjauksessa, sillä Suuri satukirja pitää sisällään Disneyn versiot saduista. Selasin kyllä aika monta satukirjaa läpi, ja tässä kirjassa oli kuvitus kaikkein paras. Pocahontas oli ihan pakkosyöttönä, koska pakko vetää aina joka suhteessa vähän Aasiaan päin.Suuri satukirja pitää sisällään melkein kaikki Disney-klassikot, ja kuvat ovat hienot ja eläväiset.Eläköön lapsi 2 cd oli hieman heräteostos, mutta Alexander Stubb lukemassa Jänis ja siili -satua. Kukapa sitä voisi vastustaa? Tämä tosin ei taida mennä pukinkonttiin, vaan kuunnellaan sitä muuten. Cd:stä meni sitä paitsi 5 euroa Pelastakaa lapset ry:lle.


Varmasti paljon muutakin luettavaa menisi molemmille. Saatan toki sopivan tekniikan kirjan vastaantullessa poimia sellaisen mukaan - ja neidille on tulossa myöskin eräs toinen prinsessakirja. Aika monet kirjat meillä käyvät kirjaston kautta, ajattelin, että kirjoja ehtii ostaa myös sitten, kun lapset itse niitä lukevat. Aika moni kirja meillä ollaan luettu sekä kuvainnollisesti että kirjaimellisesti katsoen aivan puhki.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti